hidemasa morita

Keramettin TANRIVERDİ

"Bizi sevenleri üzmeyelim baba"
Yönetici
Administrator
ilgilendiğimiz iddia edilen japon orta saha.

biraz japon taylan havası var gibi, öne çıkan özellikleri topu kullanma ve oyunu açma gibi konularda daha çok ama tabii bu konuda taylan'a göre daha iyi ve kilit paslar da atabiliyor gibi duruyor.

başta kolpa gelmişti ama oyuncu profiline bakınca tam hocanın kafasındaki ön libero olduğunu gördüm, mevzu ciddi olabilir.

bu konu altında takip edelim süreci.

futbolcuya dair bir iki kez kisa yorum yapmistim farkli basliklar altinda.
cok ama cok iyi bir tercih olur. mevkisinden ayrik en begendigim yonu; 10 numara gibi futbol akli oldugu, oyunu acma one oynama, dikine etkili paslar,ara toplar, enerjisi, dm,cm vs oynama becerisi bir yana, dedigim gibi 10 n gibi oyun akli gorusu ve fundementali nin oldugu.....
*keske bu tur yetenekleri avrupaya gelmeden kanca atilsa. ayni sey bir diger ilgili oldugumuz takuma asano icin de gecerli.bonservisi elinde asano da kacmamali.

*asya liglerinde,australya dahil, suan en one cikan yerel oyuncu ise; vissel kobe de oynayan yetenek.kendisine yonelik kisa bir gorus belirtmistim. peak zamani suan...yakin zamanda avrupa liglerinde gorecegimizi dusunuyorum.

konuya son olarak diyecegim;
santa clara da durmasi zor. uefa'ya gidecek olan braga kancayi takmisti benim ogrendigim.
vakit konusunda ince ele vs gibi seylerden dolayi elden kacarsa sasirmam... vakit bosa harcamadan taze taze hemen teklifi yap kulubune ,oyuncuyu kadroya kat... son donemde gozlemledigim nagatomo yuzunden reputasyonumuz suan peak vaziyette bu menseli oyuncular ustunde......

kacirilmamali.

Bende konuyu civitmak istemem ama Arif geliyor aklima (G.o.r.a) boyle Japon gorunce. "Japon'sun sen bir kere.."

bu tarz bir adama da net ihtiyacımız var.

3 milyon bonservis 600-700 bin euro maaşa da rahat çözülür.

bu tarz bir adama da net ihtiyacımız var.

3 milyon bonservis 600-700 bin euro maaşa da rahat çözülür.

sevgili keramettin,

sahsen artik transfer gereksiz yere yapilmamasi taraftariyim-madem avrupadan elendik,-salt lig yarisi icin eldeki mevcut kadro ve altyapi destekli oyuncular birlikteligi ile ilerlememizden yanayim.

belki gedson istisna olsun. o da sirf taraftarin cogunun benimsedigi ve israrla istediginden dolayi...

ghezzal,stanciu gibi oyunculara verilecek bahse gecen bonservislerin geri donusu malesef olmaz kanisindayim.

morita konusunda, cuzi miktara alma sansimiz vardi. bak misal celtics j ligin en degerli oyuncusunu aldi gecen hafta.
psv ile bir sonraki turda oynadiklarinda herkes izlediginde nasil yetenekli oldugunu gorecek izleyenler.
cuzi miktara biz alabilirdik.

bonservisi elinde olan oyuncuyu istemeyip halen 4 ve uzeri bonservisle oyuncu bakiliyor olmasi da ayri bir gariplik.

udineseli oyuncuyu sag bek olarak alinacagi soyleniyor. bu oyuncu izledigim udinese maclarinda hatriladigim 1 kez sag bek oynadi ligin bu sezon basinda,,, sonrasinda sag orta saha ve ligin son 12 macinda ise sol orta saha olarak oynatildi. biz bu oyuncuyu hangi mevki icin aliyoruz cidden ?

morita konusuna son olalrak diyecegim. bu tur disiplinli,gorev adami, fundementali yeterli olan, oyun iq 'su iyi olan versatile bir oyuncu bize yakismaz.

bize duz veya sisirilmis oyuncular daha elzem gibi cikan haberlere bakilirsa.

sevgili keramettin,

sahsen artik transfer gereksiz yere yapilmamasi taraftariyim-madem avrupadan elendik,-salt lig yarisi icin eldeki mevcut kadro ve altyapi destekli oyuncular birlikteligi ile ilerlememizden yanayim.

belki gedson istisna olsun. o da sirf taraftarin cogunun benimsedigi ve israrla istediginden dolayi...

ghezzal,stanciu gibi oyunculara verilecek bahse gecen bonservislerin geri donusu malesef olmaz kanisindayim.

morita konusunda, cuzi miktara alma sansimiz vardi. bak misal celtics j ligin en degerli oyuncusunu aldi gecen hafta.
psv ile bir sonraki turda oynadiklarinda herkes izlediginde nasil yetenekli oldugunu gorecek izleyenler.
cuzi miktara biz alabilirdik.

bonservisi elinde olan oyuncuyu istemeyip halen 4 ve uzeri bonservisle oyuncu bakiliyor olmasi da ayri bir gariplik.

udineseli oyuncuyu sag bek olarak alinacagi soyleniyor. bu oyuncu izledigim udinese maclarinda hatriladigim 1 kez sag bek oynadi ligin bu sezon basinda,,, sonrasinda sag orta saha ve ligin son 12 macinda ise sol orta saha olarak oynatildi. biz bu oyuncuyu hangi mevki icin aliyoruz cidden ?

morita konusuna son olalrak diyecegim. bu tur disiplinli,gorev adami, fundementali yeterli olan, oyun iq 'su iyi olan versatile bir oyuncu bize yakismaz.

bize duz veya sisirilmis oyuncular daha elzem gibi cikan haberlere bakilirsa.
ben hala tamamen ümitsiz değilim, hoca konusu bir yana yönetim en azından yeni bir takım kurmayı başaracaktır lakin kurulursa da oyuncular bu profilde olmalı beklentim o aslında.

larsen vs gibi adamlar bedava değilse bence alınmaz, menajer ısmarlamaları gibi geliyor bana.

ben hala tamamen ümitsiz değilim, hoca konusu bir yana yönetim en azından yeni bir takım kurmayı başaracaktır lakin kurulursa da oyuncular bu profilde olmalı beklentim o aslında.

larsen vs gibi adamlar bedava değilse bence alınmaz, menajer ısmarlamaları gibi geliyor bana.

*morita konusunda kulubunu dedigin miktara ikna edebilirdik bence de...
*maas konusunda da basimizi agritmayan bir miktara evet derdi keza...

*transfer genel goruntu ozelinde demek istedigim;
salt bir kulvarda yarisacaksak, sahsen gereksiz yere maddi anlamda kulfete girmeme taraftariyim. hoca tecrubesi ile eldeki ve alt yapidaki bir kac oyuncu takviyesi ile takimi yarista tutmayi basarmali .

*bu saatten sonra ghezzal ,stanciu gibi isimlere bahsedilen bonservis ve maaslar bana gore saglikli durmuyor.
misal , ghezzal'e leicester dan aldigindan fazla maas verecegiz. bu hatali bir transfer politikasi.

*stanciu ozelinde; hangi romanyali oyuncu son donemde benzer bonservislerle transfer oldu, bu da ayri yoruma acik bir durum. romenlerden gelecegin en onemli yildizi olarak gordugum tek bir isim var potansiyel anlamda;
popescu. ona da para yetmez (15m +) , zaten italyanlar ilk sivrildiginden beri yakindan takip ediyorlar, tam oldugunu hissettikleirnde kapacaklar. bende ilgiyle merak ediyorum kime gidecegine dair.
demek istedigim, bu tur bir ozel yetenek olsa, balkanlardan yatir parayi bir kac taksitte al ileride geri donusu olur.
stanciu dan bir donus olmaz kanimca.

*hocanin takim kurma konusuna hic girmeyelim rica ediyorum. psv macina 3lu cikmak ve eldeki uyum ve uygunluk yonunden soru isareti olan kadrodan 11 cikarip psv gibi bir rakibe karsi deplasmanda cikmak, mantikli degildi. mac oncesi de deginmistim, bizim 3lu cikip garip bir 11le cikmamizda eklenince tuzu biberi oldu.

*simdi alinacak yeni takim kurma konusu; hangi sisteme gore oyuncu profili ? <> 3luye mi eski oynattigi 4luye gore mi ?
* < : > sahsen ayri bir baslik acilirsa orada detaylica tartisiriz gerek gorulurse.

*larsen konusunda ben o kadar emin degilim . <> euro 'yu izlemis hoca... kafasindaki oyuna uyuyor oldugunu dusunurse istemesi kolay..... yeterli mi gerekli mi,maliyeti gereginden fazla mi....
planli programli ilerliyor muyuz ben emin degilim.
daha yeni alinan yedlin var. 3 yillik imzalamissin yanilmiyorsam. gerci yollamak kolay doner ulkesien ortagi oldugu kulupte futbolunu oynar sonra jubile yapar.
demek istedigim, daha yeni aldigimiz oyuncu madem uygun degilse simdi. ne diye alindi ilk planda?
ornekleri cogaltabiliriz.
* ozetle; ben saglikli bir planlama ve programlama olduguna inanmiyorum transfer ve bu denklemdeki oyun sistem kurulumunda.

yama yapa yapa ilerliyecegiz benim hissiyatim bu yonde.

gene mi fener almış valla bu sızıntılara artık dur demek lazım

Yabancı sınırı gelmeseydi. Tam Taylan'ın yerine ihtiyaçımız olan isim. Fener Gustavo gitmeden oraya transfer yapmaz.

Bizimkiler isteseydi alırlardı.

sevgili gurkan ben ayni goruste degilim .

bizim bu tur bir oyuncuya ihtiyacimiz rakiplerden daha fazla kanimca.

transfer donemi baslarken sevgili @Keramettin TANRIVERDİ ile ozellikle bu oyuncu ozelinde yorumlarimiz mevcut,detaylica.

kendi mensesinde ozel buldugum bir oyuncu tipolojisinde... ozetle, bizim oyuna nokta atisi bir profildi. biz almaliydik. yazik oldu.

sevgili gurkan ben ayni goruste degilim .

bizim bu tur bir oyuncuya ihtiyacimiz rakiplerden daha fazla kanimca.

transfer donemi baslarken sevgili @Keramettin TANRIVERDİ ile ozellikle bu oyuncu ozelinde yorumlarimiz mevcut,detaylica.

kendi mensesinde ozel buldugum bir oyuncu tipolojisinde... ozetle, bizim oyuna nokta atisi bir profildi. biz almaliydik. yazik oldu.

Oyuncuyu tanımıyorum ben. Ciddi şekilde ilgilendiğimizden de haberim yok. Başlık da çok önceden açılmış. İlk tercihleri olsa alırlardı diye düşünüyorum. Belki Gedson yüzünden almadılar bilemiyorum.

Geri
Üst Alt