Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takım kadrolarına bakınca ustun taraf biziz..

Ammaaaa

Fenerde çakal bir TD var ..

Bizde de henüz rüştünü isbat edememiş bir TD..

Göreceğiz..

Hoca geçen sene puan tablosuna bakıp üstümüzde kim varsa önce onları düşünerek oynadın. Korktun ve hücumu 2 kişinin sırtına bırakıp 3'lü 5'li oynadın.

3'lü oynuyoruz diyenler var. Umarım yalan dır. Ama doğruysa gel yapma. Çok iyi işleyen 4-1-4-1 var. Mesele fiziken rakibi sindirmek bu derbilerde. Buna da uygun kadromuz var uzun süre sonra. Gel bu kez korkma. Gel geçen seneki korkaklığını geçen senenin kadrosunun omzuna yıkalım sen bildiğimiz oyuna devam et.

Not: Maç bizim sahada.

Arkadaşlar konuya açıklık getiriyorum. 3 lüden kasıtları 8 maçtır olan Fernando nun arkaya gelmesi akabinde beklerin öne çıkması. Denayer zaten sol bekte denendi 3 defa. Savunmayı güvene almak için sol bekte oynatabilir. Medyanın salak oyununa gelmeyin. Sistem aynı olacaktır.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yarın imparatorluğunu ilan edecek.

Arkadaşlar konuya açıklık getiriyorum. 3 lüden kasıtları 8 maçtır olan Fernando nun arkaya gelmesi akabinde beklerin öne çıkması. Denayer zaten sol bekte denendi 3 defa. Savunmayı güvene almak için sol bekte oynatabilir. Medyanın salak oyununa gelmeyin. Sistem aynı olacaktır.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kardeş sen hangi dünyadasın ya bir diyorsun bekler ileri çıksın diye 3lüye dönüyoruz sonra diyorsun ki beke savunma güvenliği için Denayer'i görebiliriz tam olarak ne anlatmaya çalışıyorsun acaba

Hoca lütfen ilginç şeyler yapıp saçmalama gerçekten iyi bir sınav olacak hem takım hem senin için

Eğer yenersek ki inşallah da yenicez fb 'yi tamamen sileriz ligden ...

Ve öyle Fernando 'yu stoperlerin arasına gömme lütfen

Ne zaman Fernando önde olup Badou hayvan gibi baskı yapsa maçı koparıyoruz hem rakibi boğup hem hücum anlamında iyi işler yapıyoruz

Ama Fernando stoperlerin arasına gömülünce orta sahada aşırı boşluklar bırakıp rakibi üzerimize çekiyoruz ...

istersen maça 0-10, 10-0 gibi diziliş fantezileriyle çık yine de sana güveniyorum . ilk geldiğin günden destekledim seni.
çünkü bu takımı benimsiyorsun seviyorsun başarılı olması için çırpınıyorsun .

Dünya futbolunun gereklerini yerin e getiren adam gibi adam
Fernandoyu üçlünün ortasına atıp savunmayı 3 leyip orta sahayı 5 liyor
Latovlevici linnes yetersiz olduğu için istediği verimii alamıyor sistemden

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bunu barselonada yapıyor busguet ı iç e semedo ve albayı ortaya atıyor

0G1gWD.jpg

Maç saati yaklaştıkça tedirgin oluyorum. Olumlu işler yaptı 8 haftalık süreçte ama olumsuz işler de yaptı, maç esnasında verdiği kararlar maçın kaderini belirleyecek.

Ve öyle Fernando 'yu stoperlerin arasına gömme lütfen

Ne zaman Fernando önde olup Badou hayvan gibi baskı yapsa maçı koparıyoruz hem rakibi boğup hem hücum anlamında iyi işler yapıyoruz

Ama Fernando stoperlerin arasına gömülünce orta sahada aşırı boşluklar bırakıp rakibi üzerimize çekiyoruz ...
Bunu elli sefer yazdım ama burada bazı arkadaşlar bunun böyle olmasını savunuyor. Eyvallah onların fikri ama birde herşeyi kendileri yaratmış kendileri biliyormuş gibi davranıyorlar. Atak Futbolu oynayan takımın defansif orta saha oyuncusunun stoperlerin arasına girmesi bence faydadan çok zarar verir. Oyun kurmak için giriyor deniyor ama bu sefer kendisinin olması gerektiği alanda bir oyuncu eksik olacağı için bir pas istasyonu eksik olmuş olur, rakip daha kolay pres yapar, stoperler ile aynı hizada olduğu için bu oyuncu yan pas yaparsın presi kıramazsın. Rakibi pozisyon tehlikeli bir hal almadan karşılayamazsın, ceza sahasına yakın bir yerde karşılamak herzaman tehlikelidir. Ataklarda çok geride kaldığı için dönen topları etkili bir şekilde alamazsın, böylelikle rakibe baskı kıramazsın. Hem orta saha oyuncusunun o kadar geriden oyun kurmasının mantığı nedir anlamış değilim? Üstelik bu durumdan bağımsız orada zaten bir Maicon var ayağı iyi olan. Bekler ile çıkıyor diye sigorta deniyor. Bu bile mantıksız, bekler ileri çıktığı için çoğu zaman tek santrfor oynayan rakibi iki stoper ve bir defansif merkezi orta saha oyuncusu ile beklemenin mantığı nedir? Hem bu adam beklerin boş bıraktığı pozisyona girmiyor ki bildiğin üçüncü stoper oluyor, neyin sigortası bu? Ayrıca bekler hücuma çıkarken orta sahadan bir oyuncuyu hücumdan mahrum bırakmak neyin nesi? Yukarıda da belirttiğim gibi dönen topları nasıl alıp rakibe baskı kuracaksın? Kanat değiştirirken pas istasyonu nasıl olacaksın?

Bunu barselonada yapıyor busguet ı iç e semedo ve albayı ortaya atıyor

Bu konuda birşey denmiyor zaten. Korkudan 3 stoperli oynarsa diye itirz ediliyor. Fernando'nun hücuma çıkarken stoperlerin arasına girmesiyle ve bekleri öne atmasıyla arkada 3 çakılı stoperle klasik 3-5-2 oynamak arasında fark var.

Barcelonanın Busquetsi üçüncü stoper oynattığına katılmıyorum. Barcelona defansı orta saha çizgisine kadar çıkıyor, buna rağmen Busquets yine daha ilerde oluyor.

Bunu elli sefer yazdım ama burada bazı arkadaşlar bunun böyle olmasını savunuyor. Eyvallah onların fikri ama birde herşeyi kendileri yaratmış kendileri biliyormuş gibi davranıyorlar. Atak Futbolu oynayan takımın defansif orta saha oyuncusunun stoperlerin arasına girmesi bence faydadan çok zarar verir. Oyun kurmak için giriyor deniyor ama bu sefer kendisinin olması gerektiği alanda bir oyuncu eksik olacağı için bir pas istasyonu eksik olmuş olur, rakip daha kolay pres yapar, stoperler ile aynı hizada olduğu için bu oyuncu yan pas yaparsın presi kıramazsın. Rakibi pozisyon tehlikeli bir hal almadan karşılayamazsın, ceza sahasına yakın bir yerde karşılamak herzaman tehlikelidir. Ataklarda çok geride kaldığı için dönen topları etkili bir şekilde alamazsın, böylelikle rakibe baskı kıramazsın. Hem orta saha oyuncusunun o kadar geriden oyun kurmasının mantığı nedir anlamış değilim? Üstelik bu durumdan bağımsız orada zaten bir Maicon var ayağı iyi olan. Bekler ile çıkıyor diye sigorta deniyor. Bu bile mantıksız, bekler ileri çıktığı için çoğu zaman tek santrfor oynayan rakibi iki stoper ve bir defansif merkezi orta saha oyuncusu ile beklemenin mantığı nedir? Hem bu adam beklerin boş bıraktığı pozisyona girmiyor ki bildiğin üçüncü stoper oluyor, neyin sigortası bu? Ayrıca bekler hücuma çıkarken orta sahadan bir oyuncuyu hücumdan mahrum bırakmak neyin nesi?

Bi akıllı sensin Kenan. 8 haftada 22 puan alırken 6 gol yiyip 20 tane atmamızın en önemli sebebi olan Fernando nun defansın arasına girmesinin çok yanlış olduğundan bahsediyorsun. Ayrıca çift 8 ve orta-sol karışık oynayan 3 tane orta saha var Fernando dışında. pas istasyonu falan eksik olmuyor akabinde daha sağlıklı oluyor. Ayrıca sırf orada oynadığı için kestiği sayısız atak var.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bu konuda birşey denmiyor zaten. Korkudan 3 stoperli oynarsa diye itirz ediliyor. Fernando'nun hücuma çıkarken stoperlerin arasına girmesiyle ve bekleri öne atmasıyla arkada 3 çakılı stoperle klasik 3-5-2 oynamak arasında fark var.
Bunu oyunu açarken yapıyoruz zaten gömülü oynamiyoruz
Fernandonun hücum aksiyonlarına sokmak istemek bursa nın golü karabük kaçırdığı gol gibi pozisyonları kalemizde görmek demektir
Taktik olarak kurgu muazzam sadece oyuncu kalitesi olarak sıkıntı var
Çok övünen ndiaye bugünün şartları ile ozan tufanın gerisindedir

Bi akıllı sensin Kenan. 8 haftada 22 puan alırken 6 gol yiyip 20 tane atmamızın en önemli sebebi olan Fernando nun defansın arasına girmesinin çok yanlış olduğundan bahsediyorsun. Ayrıca çift 8 ve orta-sol karışık oynayan 3 tane orta saha var Fernando dışında. pas istasyonu falan eksik olmuyor akabinde daha sağlıklı oluyor. Ayrıca sırf orada oynadığı için kestiği sayısız atak var.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Evet doğru bulmuyorum, böyle olduğu anlarda bana göre zorlandığımızı düşünüyorum. Bunun aldığımız puan, attığımız ve yediğimiz gol sayısı ile ne alakası var? Bu taktik yüzünden zorlandığımız anlar oldu, hatta bir maç tehlikeye girdi, birinde ilk yarı pozisyon bulamadık.

Ben orada oynuyor ama hiç atak falan kesmiyor demedim ki zaten, tam aksine orada olduğu için o atakları oraya, yani tehlikesi daha yüksek alana gelmeden kesmekte zorlanıyoruz dedim. Orada bir pozisyonu kesemediğin zaman rakip kaleci ile karşı karşıya kalır ama Fernando kendi pozisyonunda pozisyonu kesemez ise kaleciden önce defans kalıyor oyunda.

Son düzenleme:
Evet doğru bulmuyorum, böyle olduğu anlarda bana göre zorlandığımızı düşünüyorum. Bunun aldığımız puan, attığımız ve yediğimiz gol sayısı ile ne alakası var? Bu taktik yüzünden zorlandığımız anlar oldu, hatta bir maç tehlikeye girdi, birinde ilk yarı pozisyon bulamadık.

kenan man. city patronu da fernando'yu defansif oynatıyordu ki oyuncunun kendisi de bu tarz oynamak istediğini beyan etmiştir. birçok rakip atağı bitirmiş pas trafiğini sağlamıştır.
fernando orta saha değildir.

Bunu oyunu açarken yapıyoruz zaten gömülü oynamiyoruz
Fernandonun hücum aksiyonlarına sokmak istemek bursa nın golü karabük kaçırdığı gol gibi pozisyonları kalemizde görmek demektir
Taktik olarak kurgu muazzam sadece oyuncu kalitesi olarak sıkıntı var
Çok övünen ndiaye bugünün şartları ile ozan tufanın gerisindedir

Gerisinde filan değil işte. Ozan'a verilen rolle Ndiaye'ye verilen rol açısından bak bakalım ne oluyor. Fernando stoperlerin içine gömülüyor diyorsun sonra Ndiaye geride diyorsun. Çünkü Ndiaye ortasahada tek kalıyor büyük oranda Fernando fazlaca gömüldükçe. Ozan ise Dirar ve Josef tamamen arkasında kaldığı ve bekleri çok çıkmadığı için arkasına bakmadan dalıyor ceza alanına. Ndiaye ise ceza alanına gitmiyor çünkü bekler filan hep önde.

Ndiaye oyuna karakter veren oyuncualrdan birisi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt