Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yav bazı hatalarını ısrarla devam ettirmesi çok sinir bozucu.

İyi hoş seviyoruz yerine Terim gelmeyecekse sonuna kadar destekliyoruz ama elinde Feguli var Belhanda var. Sen Feguli'yi asıl mevkisi kanatta Belhanda'yı asıl mevkisi yerinde oynatmıyorsun Tolga'yı sağ da deniyorsun falan. Olmuyor.

Ama bu konuda toparlayacağına inanıyorum.

Sezon ile alakali tek cekincem, takimin oynadigi futbolun vitesini arttirmasi beklenirken, sahip oldugu oyundan da taviz vermesi. Sezon bir maratondur, ve hersey düz bir sekilde ilerlemez, ve Tudor´un karsisina ciktigi tersliklere, olumlu cevap verme kalitesi gösteremedi simdiye kadar. Bana kalirsa son iki haftada Belhanda´nin da, Feghouli´nin de, N´Diaye´nin de kirmizi kartlari fiasko, ancak bu gibi hatalar illaki sezon icinde bir takimin basina gelebilir, ve önemli olan hocanin bunlara olumlu cevap vermesidir. Tudor´un simdiye dek karsi hamleleri hep hatali, ancak bu denli tecrübesiz bir hocadan, daha iyisini görmek de sürpriz olurdu.
Bana kalirsa tüm hatanin merkesi, üclü savunmada olan israrindan kaynaklaniyor, bu düzende takimi oynatmaya calismasi, tüm oyuncularin verimini azaltiyor sahada. N´Diaye, Belhanda, Feghouli, Rodriguez hepsi hepsi en iyisini yapabileceklerinin disinda bir bölgede bulunuyorlar mac boyunca. Ve özellik ile üclüye her gectigimizde, bu sorunu yasiyoruz. Bunu mac icinde zaman zaman yapinca, pek sorun tescil etmiyor, ancak nekadar fazla bu düzende kalirsak, okadar fazla takim zorlaniyor rakip karsisinda.
- Savunmaya ücleyecegimize, ileriye bir forvet atalim daha iyi.

Önemli bir stratejik hatasi da, takimin etkili olabilecek yedeklerini hazirlamamis olmasi. iki hafta önce Selcuk kritik bir macta, galibiyette rol oynamisti. Bunu yapabilecek hatta fazlasiyla, Eren ile Yasin´de var. Bana kalirsa, ikisini de hazirlayamadi simdiye kadar takima. Bu oyunculardan verim alamama gibi bir lüksümüz yok. Tudor herseyi transfer ile cözmeyi düsünmemeli.

Hersey bok, hersey bitti moduna da girmeye gerek yok. Bir hoca icin önemli bir meziyet, ayni zamanda maglubiyetlerden sonra, nekadar agir olsa bile, takimi dik bir sekilde gelecek maclara mental olarak hazirlamasidir. Bunun bir örnegi 6:1´lik Madrid macindan sonra, Inönü Stadindaki Besiktas galibiyetidir. Bu simdi Tudor acisindan, kariyeri anlaminda kritik bir dönüm noktasi olacaktir. Takimi mental acidan toparlayamaz ise, bu puan kayibi serileri, takim ayirtetmeksizin, 4-5 mac daha devam edecektir. Ancak takimi cevap verecek sekilde kurabilirse, yeniden bir cikis yakalayip, aradaki puan farkini da acma sansina erisecektir.

Acikca söylemek gerekirse, eger Tudor gönderilirse, ondan iyi bir hoca gelecek gibi durmuyor. Sadece takimin dissiplini tamamen bozar takimin. Hele ki yabanci, istedigi kadar isimli, kariyerli olsun, daha görmedim bu tip bir hamlenin basari getirdigini. Tudor bir yabanci hocaya göre, ilginc bir sekilde iyi bir cikis yakaladi bu sezon.

Realistik bir sekilde, bu takimin üzerine koyacak tek hoca Fatih Terim´dir. Peki, Fatih Terim ölünce takima kilit mi vuracagiz ? Saka bir yana, 5 sene icinde kamyon dolusu para, xtane yönetim ve xtane hoca harcayip, bekledigimizi alamayip, yine Fatih Terim´e kalmak, acikcasi bir camianin zayiflik ibaresidir.
Bana kalirsa her daim Terim oldugu müddetce, faydalanmaliydi kendisinden. Ama bu sürecler gösteriyor ki, Fatih Terim tamamen biraktiginda, yada öldügünde, Nasyonel anlamda Besiktas ve Fenerbahce ile rekabette ilerleyen 10 yillarda büyük sorun yasayacak bu camia. Bunu öngörmek zor degil. 80´lerin ortasindan, bugüne yakaladigimiz bu ivmeyi kaybedebiliriz ayni sekilde.

Terimli dönem istisna,Terimsiz de şampiyonluklar aldık da 'En başarılı' unvanını şüphesiz ki onla aldık.Yine şampiyon oluruz da,dediğin gibi ivmemiz azalacak muhtemelen.

Saf mı değiştirdiniz

Sen Tudor'u övüyordun Ömer'de yeriyordu

Tersi olmuş şimdi :asd22:

Ömer seviyor böyle önceden eleştirdiği adamları zor durumdayken savunmayı :DD bana gelirsek ben tudor hususunda kendimin yanıldığımı düşünüyorum. son 2 maçta acı gerçeklerle karşılaştım.:DD

Geçen hafta fener maçında da takımda aynı korkaklık vardı. Yani bu stada gidince oyuncuların suratlarından o tedirgin hallerinden hissediliyo ve bu seyirciye yansıyo. 50 bin kişiyi susturdular geçen, seyirci filan kötü dendi ama bu takım susturdu ben onu bilirim.

Yine bir büyük maç ve yine korkak bir Galatasaray. Tamam hakem belki ileri ki dakikalar da katletti diyelim, peki sen maç başından beri ne yaptın? Ben hatırlıyorum herkes sövüyodu takımın oyununa.

Bu camia psikolojik bir eşikte, bu çok ciddi bir sıkıntıdır üstümüzde. Rakip bizim armamız dan korkmuyo ama bizim büyük formaları görünce elimiz ayağımız titriyo. Bunu belirli bir noktaya getiren kesinlikle tudordur. Bu kadar değildik biz önceden,yani tamam fener'e beşiktaş'a yine üstünlüğümüz yoktu(ünal aysal zamanı hariç) ama trabzonu da içerde dışarda yeniyoduk yani o kadar değildi.
Şu an bu oyuncuların başına abdurrahim albayrağı mı getirirsin bilmem içeriyi psikolojik olarak toplayacak bir adam lazım

TapaTalK

Bjk'ye nasıl üstünlüğümüz yoktu yav Alper,tamam senle konuşmadan önce atmışsın da,fecaat bir yorum olmuş o açıdan.Onun dışında katılıyorum dediklerine.

Hepimizin çok övdüğü 2011-12 sezonunun ilk 10 haftasına bir bakın bakalım. Ne oyun,ne puan olarak iyiydik. Üstelik lig taa Eylül'de başlamıştı. Yeni bir takım için gayet iyi bir alışma süresiydi.

Ama Tudor'un CV'sinde kupalar olmadığı için hemen "hoca değil,defolsun" deniyor. Buna karşıyım işte. Yoksa bende oyunu beğenmedim,değişikleri saçma buldum vs. ama en azından rasyonel bakıyorum.

Ömer seviyor böyle önceden eleştirdiği adamları zor durumdayken savunmayı :DD bana gelirsek ben tudor hususunda kendimin yanıldığımı düşünüyorum. son 2 maçta acı gerçeklerle karşılaştım.:DD

Valla Tudor'un çok yanlışları var kendisini sevmeme rağmen bu konuya katılıyorum.Tek düşüncem el dekinden de olmayalım

Şampiyonluktan kopar gideriz gibi geliyor başkası gelirse

İyi teknik direktör kötü direktör konusu değil. Kovulsa bu seneyi tamamiyle de kaybedebiliriz yerine birisini de bulamayabiliriz. Ancak maç sonrası yaptığı açıklamalar konuşmalar yenilir yutulur cinsten değil. Adam eksiklikleri görmek yerine karşı takım oynatmadı diyor. Ne yapacaktı kardeşim? Kollarını açıp gel diye bekleyecek miydi? Adamın kafası arızalı, takıntılı. Problem burada. Yoksa çok iyi insandır, antrenördür belki ama takıntılı, hırslı mental yapısı bazı gerçekleri görmesini engelliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İnönü'de galibiyet göremiyoruk diye hatırlıyorum?

TapaTalK

2006'da yendik ya.Doğru,10 sene yenemedik ligde ama deplasmanda derbi kazanmak da kolay bir şey değil,bu kadar basitleştirmek yanlış olur olayı zaten.Ama içerde habire tokatlıyorduk,deplasmanda da 2 senede bir beraberlik çıkarıyorduk.Bu üstünlük değil midir?

2006'da yendik ya.Doğru,10 sene yenemedik ligde ama deplasmanda derbi kazanmak da kolay bir şey değil,bu kadar basitleştirmek yanlış olur olayı zaten.Ama içerde habire tokatlıyorduk,deplasmanda da 2 senede bir beraberlik çıkarıyorduk.Bu üstünlük değil midir?
Beşiktaş' da seni içerde yeniyo dışarda yeniliyodu
Üstünlük yoktu
Derbi konusunda bir zaafımız var

TapaTalK

Beşiktaş' da seni içerde yeniyo dışarda yeniliyodu
Üstünlük yoktu
Derbi konusunda bir zaafımız var

TapaTalK

Biz içerde devamlı yeniyorduk,onlar içerde devamlı yenemiyordu işte Fb'nin bize uyguladığı tarifenin aynısı.Fb konusunda öyleyiz,onun çözümü yok maalesef.Terim bile on numara top oynatmasına rağmen kazandığı maçlar sınırlıdır Fb'ye karşı.Terim ligde Fb'yi üçüncü sezonunda ancak yenebildi mesela.

Geçen hafta da söyledim şu ilk 10 haftayı x bir ünlü teknik adam yapsa hem basın, hem taraftar yere göğe sığdıramazdı. 2 senedir dibe girmiş takımı nasıl ayağa kaldırdığını,herkesin yıllardır beklediği "çöpleri" gönderdiği,Östersunds faciasından nasıl kalkıldığını,yeni bir takım bu kadar çabuk iyi oyun oynamasını,rakiplerle arayı açmasını vs.

Aykut Kocaman reziline en ufak laf söyletmeyen medya Tudor'a sürekli vuruyor. Taraftar da buna uyuyor. Aykut'un 10 kere kovulması lazımdı şimdiye. Taraftarın büyük kısmı hala Aykut'a sahip çıkıyor. Bizde ise tahammül diye bir şey yok.

Haftaya Gençler'e 5 atsak burası yine övgüyle dolacak. Günlük yaşıyoruz.

Ozan Puki Aydın Aslan

Aslında ben önceden söylediğimden farklı birşey söylemiyorum diye düşünüyorum. O zaman da eleştiriyordum ama gitsin, defolsun demiyordum. Maç içlerinde bazen adam mısın dediğim olmuştu geçen sene :)

Tudor hayranı filan da değilim zaten. Ama çözüm odaklı bakmak lazım biraz. Gitse ne olur, kalsa ne olur, hataları nelerdir gibi. Hatalarını çok önceden bu yana dillendiriyorum ve müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sebeple keşke güçlü bir sportif direktör olsa diyordum geçen sene. Ama doğrularını da görmezden gelemem.

Bir de gidecekse ve biz yine Terim, Lucescu, Denizli sarmalına düşeceksek kusura bakmasın kimse de varsın kötü gidelim. Sıkıldım yemin ediyorum hep aynı şeylerden.

Bir diğer konu da en azından ilk yarı bitene kadar beklememiz gerektiği. Sonuçta lideriz ve ezeli rakiplerle fark 5. 7 maç kaldoı geriye ki bunlardan 15 üstü puan rahatlıkla çıkarılabilir. Bunu yapamazsa zaten kimse tutamaz.

Geçen hafta da söyledim şu ilk 10 haftayı x bir ünlü teknik adam yapsa hem basın, hem taraftar yere göğe sığdıramazdı. 2 senedir dibe girmiş takımı nasıl ayağa kaldırdığını,herkesin yıllardır beklediği "çöpleri" gönderdiği,Östersunds faciasından nasıl kalkıldığını,yeni bir takım bu kadar çabuk iyi oyun oynamasını,rakiplerle arayı açmasını vs.

Aykut Kocaman reziline en ufak laf söyletmeyen medya Tudor'a sürekli vuruyor. Taraftar da buna uyuyor. Aykut'un 10 kere kovulması lazımdı şimdiye. Taraftarın büyük kısmı hala Aykut'a sahip çıkıyor. Bizde ise tahammül diye bir şey yok.

Haftaya Gençler'e 5 atsak burası yine övgüyle dolacak. Günlük yaşıyoruz.

Hayır sonra da niye sistem yok,bizim niye Ferguson'umuz falan olmuyor da diyor aynı kişiler.Sen her hatasında her hocaya kovulsun hoca değil dersen olur mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt