Illuminati

Cevap: İlluminati

Yanlis. Dunyada en fazla ateist olan bølgelerden biri Iskandinavya'dir. Hemen Breivik ørnegini vermeyin gene onun da degisik sebepleri var ve ekstrem bir olay. Kimse kimseye kolay kolay køtuluk yapmaz. Gene Tanri inanisinin az oldugu ulkeler Tanri inanisinin cok fazla oldugu ulkelerden daha guvenlidir. Avustralya falan inanislari cok guclu degildir fakat guvenli ulkelerdir. Ve herkes surekli køtuluk pesinde kosmaz. Sokak ortasinda insanlar sucsuz yere øldurulmez vs. vs.

Gøcmen konusuna geleceksek orda kafalari duruyor fakat onu da kendilerine gøre bizim kadar toleransli degil diyorlar ve suc oranlarinin en yuksek oldugu kesim gøcmenler yani inanisin guclu oldugu kesim. Onun disinda suc orani az diger inanisli ulkelere gøre.

Kimin kafasini kesiyor kimleri ølduruyor bu lanet olasi Allah'a inanmayan ateistler ( bir sekilde dininden uzaklasan Allah korkusu olmayan kimseler ) ? Tarihte cogu katliamlar din adina yapilmis, din adina insanlarin kafalari kesilmis vs. vs. Su anda bile cogu ølumun mesrulastirilmasi din adina yapiliyor ? Hangi ateist grup ya da kisiler simdi dini dislayarak ølmeyi mesrulastiriliyor ve inananlari ølduruyor vs. vs.

Aristo mantigi her zamanki gibi. Gerceklikte isler hic de øyle gitmiyor. Lanet olasi ateistler nedense Filistin icin de yuruyorlar, gøcmenler icin de yuruyorlar, ********ler gibi lanetliler de onlara katiliyor, gøcmenlerle birlikte oluyor bu lanet olasi Allah korkusu olmayan ateistler vs. vs.

Edit: E.s.c.i.n.s.e.l kelimesi de yasaklanmis (:

Arkadasim Koru Korune Atesirligi savunma?

Hic Bir dinde Insan Oldurmek Yoktur?

Eger Kimse Kendini Mudafa disinda haksiz yere birinin canini aliyorsa eger sozde de bunu Dine bagliyorsa o Ateistden bile pis insandir allah karsisnda

Ayriuca zaten konumuzla ilgili olarak zaten adamlar soyledigin gibi ATEISTlerse zaten Illumunatinin coktan tuzagina dusmulkser demedir

BUnca Yaratilis sebebini gormeyen insan dedigim o atesitler zaten cokdan Yollarindan azmis varliklardir?

Ilave olarakta kotuluk yapmak sadece Kiminse Canina kiymak degildir

Azerbaycanin Basindakilarda ATEISTLER Yani hic kimse onlarin bana bir dine mensup oldugunu ispatliyamaz

Halka etmedigi zulum yok sadece Oldurmekle Kotuluk etmek olmuyor

Power-hause olayi falan degil. Direk øzel mulkiyet ile alakali. Øzel mulkiyet dogar siniflar olusur devlet ortaya cikar vs. vs. Guclu-gucsuz, hedef-hedef olmayan direk kapitalizmin su anda sende olusturdugu dusunceler zinciri. Bu durumu da anliyorum yasadigin sistem icerisinden siyrilip farkli bir sekilde dusunmek zor.

Kapitalizm sadece paranin egemenligi, istemeyenin cezalandirilacagi cezaevleri, polisler, ordulardan falan olusmuyor. Kapitalizm ayni zamanda bireylerin rizasini da sagliyor. Eglence kulturu olsun, edebiyat olsun, sinema olsun, universiteler olsun, sivil toplum ørgutleri olsun ( yasasin Gramsci ciddi ciddi okumakta fayda var ) cogu kurum direk devletin otoritesini saglamasa bile kapitalizm fikrini insanlara asiliyor.

Temeldir bu dusunceler. Rekabet, guclunun gucsuzu ezdigi ( biraz sosyal darwinizm ) parasi olanin egemen oldugu vs. vs. dusunceleri. Bu dusunceler direk kapitalizmin verdigi dusunceler bireye hatta degistirelemeyecegine dair de. Bu dusunceler sen de degil tum bireylerde olusturulmak istenen bir dusunce. Kapitalizmin egemenligini biraz da burdan saglamak.

Insanlik tarihi daha ne kadar oldu da kapitalizm daha tarih sahnesine cikali ne kadar olduki degismezlik uzerine tutum gelistiriliyor. Ortacag'dan baktiginda burjuvazinin iktidari almasi, kilise egemenliginin yikilmasi vs. vs. imkansizdi. Icinde yasadigi cagdan ve hatta muhalif olsa bile sistemin getirdigi bilgilerden zor kacar birey.

Bu su sekilde biraz da. Her ekonomik yapi daha dogrusu ekonomik sistem kendine has bir kultur, dusunce, vs. vs. kisaca ust yapi olusturur. Altyapi ekonomi ustyapi bunun disinda kalan kultur, dusunce, sanat vs. vs. Cogu zaman birey icinde bulundugu bu ekonomik yapinin dayattigi dusunceden kacamaz. O yuzden degismeyecegine dair bir inanis gayet normal bana gøre anliyorum insanlarin neden bøyle dusunduklerini.

Şu kısma katılıyorum. Gramsci'de ufuk açmış. Hegemonya kuramsal olarak açmış seni :)

Amma velâkin kapitalist sistem ve dünya'ya karşı mevziler ortaya koyulacaksa sadece kuramsallık yetmiyor. Eylemsellikte yetmiyor. Burjuvazi çok bilinçli ve yek vücut. Var olan sistem çok boyutlu ve çok fazla argüman içeriyor.

Çok boyutlu olmayı başaramadıkça da çözüm mümkün gözükmüyor ki bugüne kadar ne yazık ki olunamadı. İnsanoğlu şu devirde pompalanan popüler kültürün ve yaratılan kapitalist dünyanın gönüllü kölesi olmaktan gayet memnun. Gramsci'den hareketle ne cephe savaşı ne mevzi savaşı verebilecek durumda.

Ve hal böyleyken gönüllü kölelerin egemenlerden şikayet etmesi ve sürekli dert yanması ironik bir hal alıyor.

Gene en fazla savas tamtamlarini calanlar inanisli kisiler. Buna karsi yuruyenlerden bir grup da ateistler. Ne oldu Amerika Irak'a saldirirken mesrulugunu Allasizliktan mi almaya calisti yoksa dinden mi almaya calisti Hristiyan søylemleri mi kullandi ? Sebep petrol falan bu bir gercek fakat mesrulugunu demokrasi dedigi kadar kendi iclerinden Hristiyan søylemler kullanarak kazandilar. El Kaide mesrulugunu nerden aliyor ve insanlari ølduruyor ?

Nedense hep bu savas tamtamlarina karsi cikanlar da Allah korkusu olmayan dininden uzaklasan kimseler ve gene en toleransli da onlar Avrupa'da. Nedense yapilan katliamlarin hepsi onlar extrem ya dini anlamiyorlar deyip gecistirilip atiliyor.

Kendi tarihinize bakin biraz. Yavuz seferinde tarihcilerin birlestigi rakam 40.000 Allevi'yi ne diye katletti din disi yerden mi aldi mesrulugunu øldururken yoksa dinden mi ? Iran ve Osmanli ikiside fetva veriyorlardi bunlar dinsiz diye. Gene Irak ve Iran savasi benzer dinci søylemler kullandilar. Nedense pratikte hersey farklilasiyor.

Din dusmani falan degilim. Birakin artik su Aristo mantigini Allah korkusu olmayanlar esittir sudur budur gibi seyleri. Inanan birisinin ne kadar argumani varsa inanmayanlarin da var ve Allah korkusu olmayanlar da øyle øcuuuuuuu biz køtuluge geldik øcuuuuuuu deyip gezmiyorlar.

Neymis kani soyu sopu belli degilmis. Ne olmus belli degilse ne olmus yani. Bunlar køtu yola mi dusmus insan mi øldurmusler, gerizekali mi olmuslar ne olmuslar bunlara ? Soyu sopu belli olanlar iyilik abidesi de evlilik disi cocuk olanlar køtuluk abidesi mi?

Birakin bunlari. Hersey sunulan sosyal sartlarla alakali. Turkiye'de bøyle bir durumda køtu sonuclar dogabilir. Iyi olan ulkede soyu sopu belli degildir fakat o cocuk gider muhendis de olur bilim adami da olabilir. Hatta soyu sopu belli olan diger ulkelerdeki cogu cocuktan daha iyi bir konum elde edebilir vs. vs. Aristo mantigi ile dønmuyor dunya. Soyu sopu belli olanlardan da var cok fazla køtu insan.

Direk sosyal sartlarla devletin sundugu olanaklarla ilgili seyler Aristo mantigi icinde toz buz ediliyor. Evet Turkiye'de sonuc husran olabilir ve fakat sosyal sartlar iyiyse bir ulkede o cocugun sonu husran falan olmaz. Devleti de muhtac etmez annesini baska seyler yapmaya ve cocuguna da bakar aldigi yardim paralari vs. vs. ile.

Birey inanisli da olsa køtu olabilir inanisli olmasa da køtu olabilir. Ve gørunen øyleki ateistlerden su anda bircogu cok daha toleransli cok daha insancil cok daha baristan yana insanlar.

Yapilan Savaslari icin Dini suclu gosteriyorsun

Iraka Hucum eden Amerikanin Basinda oturanlar Momin insanmi?

ATESITDIR iste allahi tanimiyorlar

Allahi tanisalar Allah korkusu olsalar O kadar Kul hakkini yemezler sucsuz insanlari oldurmezler

Ayrica Soyu sopu kani belli olmayan konusuna gelince?

Hakk kazandirdigin dusuncede soyu sopu belli olan insanlardan daha iyi kariyer yapiyor?

Bu Hayatda Hersey kariyermi?

Her sey Parami?

Kusura bakma bizim kistas oyle olsulmuyor

Iskandinav ulkelerinde belki (bilmiyorum eger oyleyse ) bir kadin hem bir erkekle evli diger yandanda bir sevgil iliskisi varsa?

Kusura Bakma ben oyle ideolojinin oyle dunya gorusun

O Kadinin Genel evde calisan hayat kasinindan hic bir farki yoktur

Kucuk yasdaki Cocuklari Cinsellige yonelndirmenin dde baska aciklamsi yoktur

Cok basit bir ørnek. Bunu mikro yaptigin seyleri makroya yayarak da gørursun (: Turkiye genelinde øzgur seks nedir kiz acisindan esittir .... hepimiz biliyoruz o kelimeyi. Bu toplumun geneline islemis Turkiye'de cok ileride olan bile bu durumu yadirgayabilir. Døn sonra Iskandinavya'ya. Cok abes degildir bu durum. Sonrasinda gene Rusya. Orda da abes degildir bir kusagin cogunun babasi bilinmiyor. Turkiye'deki toplumsal yapinin sana normal degistirilemez gibi dayattigi bu seyi al makro labaratuvarina (:

Aynisi hic fark yok. Diger taraftan Turkiye'yi makro gibi dusunursen kucuk bir dunya bu durumda kiz acisindan yenilecek damga bellidir. Bunu farkli seyler insan rekabetcidir-ki kapitalizm bunu yaymak zorunda zaten rekabetcilik uzerine kurulu bir sistem-, paranin egemenligi bunu da yaymak zorunda ki bu da kapitalizmin temel øgelerinden birisi, insan dogasina en uygun sistemin kapitalizm olmasi vs. vs. ve degistirilemez olarak dayatilan bir yaklasim.

Toplumsal yapiyi, onun dayattiklarini, caglar boyunca insan dogasina dair søylenen seylerin degisime girdigini ki ekonomik sistemin degismesiyle alakali gørmuyorsunuz. Her toplumsal sistem kendi dusunce anlayisini dayatir bireye. Kapitalizmin insan dogasina ve kendinin degistirlemez olduguna dair dayattigi bir sey Turkiye'de benzer ørnek dayatmasindan farkli degil. Turkiye'de normal karsilanir ......... damga yemesi cunku o yapi onu dayatmistir fakat farkli bir yerde o durum islemez. Tum dunyada egemen olan kapitalizm de buna benzer seyleri dayatiyor paranin egemenligi disinda dusunce olarak.

Evlilik Ibadet degilmi?

Eger dunyanin sonu gelecekse gelecek

Bu Allahin bilecegi bir sey

Ne zaman gelecek kac milyar kisi olduktan sonra gelecek oda Allahin Isi

Yasadigimiz Fani Dunya burda Hepimiz Imtahan karsisindayiz

Eger Ibadet olmadigini sayiyyorsan?

O soyledigim 5 dakikalik hazz olmasaydi bakalim dunyada 6 milyar kisi olurmuydu?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yapilan Savaslari icin Dini suclu gosteriyorsun

Iraka Hucum eden Amerikanin Basinda oturanlar Momin insanmi?

ATESITDIR iste allahi tanimiyorlar

Allahi tanisalar Allah korkusu olsalar O kadar Kul hakkini yemezler sucsuz insanlari oldurmezler

Ayrica Soyu sopu kani belli olmayan konusuna gelince?

Hakk kazandirdigin dusuncede soyu sopu belli olan insanlardan daha iyi kariyer yapiyor?

Bu Hayatda Hersey kariyermi?

Her sey Parami?

Kusura bakma bizim kistas oyle olsulmuyor

Iskandinav ulkelerinde belki (bilmiyorum eger oyleyse ) bir kadin hem bir erkekle evli diger yandanda bir sevgil iliskisi varsa?

Kusura Bakma ben oyle ideolojinin oyle dunya gorusun

O Kadinin Genel evde calisan hayat kasinindan hic bir farki yoktur

Kucuk yasdaki Cocuklari Cinsellige yonelndirmenin dde baska aciklamsi yoktur

Dediklerinin benim yazdiklarim ile alakasi yok. Din uzerinden mesruiyet saglamalari ølumleri din uzerinden mesrulastirmalarindan bahsettim. Soy sop da verdigim ørnek farkli senin yazdigin aldatma ile ilgili farkli bir tartisma.

Zaten yadirgamiyorum aynen yazdigim yazidaki gibi evlenme øncesi seks yapanin da senin gøzunde genelevde calisandan farki yoktur.

Yazdiklarim ile senin verdigin cevap tam ørtusmuyor.

Kariyer vs. vs. degil sadece evlilik disi dogan cocuklarinda iyi bir yere gelebilecegi bunun sosyal sartlarla alakali oldugu vs. vs. Gercekten yazdiklarim ile yazdiklarin ørtusmuyor.

Surda bile fark var. Mumin degilse ateisttir gibi bir yaklasimin var ki Hristiyanlardir basindakiler su anda Amerika'nin onlari ateist gørmek tuhaf biraz. Ateistlik farkli biraz.

Seks yapmak ibadetse Türk milleti komple cehennemlik geçmiş olsun.

Bence kendi adina konus...

Eger Cinselligi sadece 5 dakikalik hazz icin gorup

Bunun icin Aileler yikan Hayaller yikan Kul hakkini yiyorsa elbetdeki bunu yapanlar da Hesabini vereckdir

Amma bunu tum turk halkina baglamak ahmakliktan baska bir sey degildir

4382.jpg

:eek:

Aga haz niye 5 dakkalık ben onu anlamadım, sorun var yani...

şahin bence Türkçeyi kullanmaya biraz özen göster

herkese hızlıca cevap yetiştirmeye çalışıyosun farkındayım ama

yazdıklarını okumaya çalışıyorum bazen anlamıyorum

sonra selen çıkıp atestliği güzel güzel savunuyo bu nedenle sen haksız durumuna düşüyosun

o kötü bir şeyi güzel yöntemle savunuyo

sen iyi şeyleri kötü sözcüklerle savunuyosun

buraya giren çoğunluk onu haklı görür bu sebeple

Gandhi gibi yaşarsak bunların hiçbiri kalmaz da insanların işine gelmiyor yapacak birşey yok, her düzen beli bir seviyeden sonra patlamıştır ama kapitalizm buna dahil olacak mı bilemiyorum.

Dediklerinin benim yazdiklarim ile alakasi yok. Din uzerinden mesruiyet saglamalari ølumleri din uzerinden mesrulastirmalarindan bahsettim. Soy sop da verdigim ørnek farkli senin yazdigin aldatma ile ilgili farkli bir tartisma.

Zaten yadirgamiyorum aynen yazdigim yazidaki gibi evlenme øncesi seks yapanin da senin gøzunde genelevde calisandan farki yoktur.

Yazdiklarim ile senin verdigin cevap tam ørtusmuyor.

Kariyer vs. vs. degil sadece evlilik disi dogan cocuklarinda iyi bir yere gelebilecegi bunun sosyal sartlarla alakali oldugu vs. vs. Gercekten yazdiklarim ile yazdiklarin ørtusmuyor.

Surda bile fark var. Mumin degilse ateisttir gibi bir yaklasimin var ki Hristiyanlardir basindakiler su anda Amerika'nin onlari ateist gørmek tuhaf biraz. Ateistlik farkli biraz.

Bende diyorum ki

Eger Amerikan devleti Iraka hucum ediyor Insanlari olduruyor ne icin Petrol icin para icin guc icin

Ve bunu Dinle mesrulastiriliyorsa bu Amerikanin basinda Oturranin Hristiyan oldugu anlamina gelmez yani Momin bir insan degilidir

Hic bior gelen kitapda git suzsuz yere kiminse kanini tok canini al diye bir sey yoktur

Bu gun eger soylenen Isdlami Teror gruplari felan onlarda momin degildir

Yabni Alahi tanimayan insanlardir

Elbettedeki evlilik oncesi yapilan cinsellikde gayri mesru oldugu icin oda kotu bir seydir

En basitinden soyleyim Buyugune Saygisizliktir

şahin bence Türkçeyi kullanmaya biraz özen göster

herkese hızlıca cevap yetiştirmeye çalışıyosun farkındayım ama

yazdıklarını okumaya çalışıyorum bazen anlamıyorum

sonra selen çıkıp atestliği güzel güzel savunuyo bu nedenle sen haksız durumuna düşüyosun

o kötü bir şeyi güzel yöntemle savunuyo

sen iyi şeyleri kötü sözcüklerle savunuyosun

buraya giren çoğunluk onu haklı görür bu sebeple

Azerbaycandan yaziram bazi yerlerde cumle kurmada hatalarim ola bilir

kusuruma bakmayin

Hangi birine cevap yazayim. Ozan icin Gramsci+Foucault birlesince iyi oluyor (: Bir de yeni toplumsal muhalefet +Wallerstein ben cok karamsar gørmuyorum. Zaten eski sert-sabloncu muhalefet de yikiliyor bu surecte benim istedigim birsey zaten bu.

Zaten ben dusunurken dusundugume dair benzer bir yazi geldi. Yeter gari. Egeliler bøyle konusuyordu herhalde.

Ege'ye de bulasmasinda bu Illimunati (:

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt