İsrail, Türk gemisine saldırdı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: İsrail, Türk gemisine saldırdı

Mazlumun yanında olmak neden beyinsizlik olur ki Meriç? Bu ve buna benzer sebepler için Çağlayan'da, Taksim'de yapılan toplantılarda ben hiç olay çıktığına şahit olmadım. Potansiyel tehlike değiller yani.

Sorun bunlar önceden neredeydi? Neler yaşandı bu ülkede sesleri çıkmadı. Ne mazlumlar gördük geçen sene, hepsi evinde oturdu.

Eğer gerçekten biri çıkıp şunlara ''adam olun demezse'' yemin ediorum Mustafa Kemal Atatürk'ün kemikleri sızlar.

Sorun bunlar önceden neredeydi? Neler yaşandı bu ülkede sesleri çıkmadı. Ne mazlumlar gördük geçen sene, hepsi evinde oturdu.

Geçen sene de dışardaydı bu millet. Çağlayan'da "İsrail'e tel'in Filistin'e Destek" mitingi için.

Ulan bir İran kadar bir Ahmedinejad kadar tepkimizi koyamazsak yuhlar olsun hepimize.Yeter artık İsrail'li bu köpekler PKK ile iş birliği içindeler açalım gözümüzü uyanalım uykudan artık.

Geçen sene de dışardaydı bu millet. Çağlayan'da "İsrail'e tel'in Filistin'e Destek" mitingi için.

Sadece İsrail'e değil, başka şeylere neden tepki göstermiyor bu topluluk bunu sorarım ben.

Ulan bir İran kadar bir Ahmedinejad kadar tepkimizi koyamazsak yuhlar olsun hepimize.Yeter artık İsrail'li bu köpekler PKK ile iş birliği içindeler açalım gözümüzü uyanalım uykudan artık.

Bunu bilmiyor muyduk sanki? Hem bize hem onlara silah satıp paraya para demeyen ABD ve İsrail değil miydi hep? Bunu anlamak için aynı gün saldırılar yapmaları mı gerekiyordu.

Geminin bayrak değiştirme olayını anlamadım ? Sadece İnternet sitesinden mi değişmiş yoksa gerçekte geminin bayrağı mı değişmiş.

Sadece İsrail'e değil, başka şeylere neden tepki göstermiyor bu topluluk bunu sorarım ben.

Bunu bilmiyor muyduk sanki? Hem bize hem onlara silah satıp paraya para demeyen ABD ve İsrail değil miydi hep? Bunu anlamak için aynı gün saldırılar yapmaları mı gerekiyordu.

Orası da doğru daha erken uyanmamız gerekti bu uykudan.Ama bizimkilerin birşeyler yapmaları için illa bir olay mı olması gerekiyor?

Arkadaşlar ne tepkisinden bahsediyorsunuz ?

Görün o adam suçluyu o Türkleri ilan eder.

Geminin bayrak değiştirme olayını anlamadım ? Sadece İnternet sitesinden mi değişmiş yoksa gerçekte geminin bayrağı mı değişmiş.

Caner, o site bütün gemilerin bilgilerini tutan bir database gibidir.

Gemilerin nerede olduklarını dahi görebilirsin.

Bir nevi resmi site gibi birşeydir.

22.05.2010 tarihinden itibaren Comoros bayraklı gözüküyor gemi.

Gemi Türkiye bandıralıymış önceden, yola çıkarken değiştirilip Comores bandıralı yapılmış. Eğer Türkiye Bandıralı gemiye bu şekilde saldırı düzenlenseydi hukuken girişimimiz şart olacaktı. Ama bir şekilde bandırası değişmiş:rolleyes: Şimdi hiçbirşey yapmamıza gerek yok hükümetçe.

Gençler AKP'ye etmediğiniz hakaret kalmadı,hakaret serbestse söyleyin de bizde edelim.

2 yaşındaki bebeğe silah tutan şerefsizler sizi.. Bebek katilleri..

29182_1431030290068_1062181345_1240751_1921875_n.jpg

Kimse o gemilerin neden orada olduğunu sorgulamıyor ne yazık ki. Gözardı edilmemesi gereken şeyler var. Bu yardım işini bilerek düzenleyenler var. Bu ateşle benzin istasyonuna koşmaya benziyor. İsrail'in ne olduğunu biliyoruz. Kendi kendine orasını ablukaya aldığını, herhangi bir ihlalde ise saldıracağını biliyoruz. İsrail ordusunun bunları yapacağı çok aşikardı. Gemi yola çıktığından beri içeri sokulmayacakları söylendi. Bu arkadaşlar yardıma değilde savaşa gider gibi yollandıkları için hiçbir şeyi umursamadılar. İHH'nin sitesinde gemidekilere öncülük eden bir hacı dede "Ben rüyamda Kudüs'te şehit olduğumu gördüm." diyerek ağlamaya başlıyordu. Varın gerisini siz düşünün.

Burdan o gemiyi gönderenlerin amacı öncelikle yardım değil tersine İsrail'in aptallığını kullanrak bu gönüllülerden oluşan gruptan ölümler çıkartarak İslami dünyada İsrail'e karşı bir "Cihat" oluşturmak ve İsrail'i suçlu duruma sokmaktı. Kimler bunu planladıysa başardılar. Forumdaki çoğu insandan anladığımız o. Böyle bir sefere neden bebek götürürsün? Sorarım. O bebek ölseydi, ki gerizekalı Hitler beyinli İsrailliler bunu da yapardı, Dünya'ya bebek katili İsrail dedirtmek için mi?

30'a yakın şehit verdik 2 ayda, bir o kadar işçimiz öldü. Neredeydi o Taksim'deki mollalar? Neden şimdi düşüyorlar sokaklara??

Herşey göründüğü gibi değil, her yönden. Dikkatli olun.

Kim ambargo koyar ,kim ne yapar bilmiyorum,aslında biliyorum da yazmam dogru olmaz.Ama gozlemledigim sey su ki Dunya olayı bizim anladıgımızın dısında anlıyor. Israil 'in PR'ları gene iyi çalışıyor.

Ornegin CNN'in yaptıgı haberi okudugunuzda olaya hangi acıdan sizi yaklastırdıkları,iç acıtıyor.

Link : 9 dead as Israeli forces storm Gaza aid convoy - CNN.com

İkinizde çok haklısınız.

Kimse olaylara bu açıdan bakamıyor.

Gemi Türkiye bandıralıymış önceden, yola çıkarken değiştirilip Comores bandıralı yapılmış. Eğer Türkiye Bandıralı gemiye bu şekilde saldırı düzenlenseydi hukuken girişimimiz şart olacaktı. Ama bir şekilde bandırası değişmiş:rolleyes: Şimdi hiçbirşey yapmamıza gerek yok hükümetçe.

Tamam da bu ekşideki bilerek ölüme yollamak lafı ne oluyor? O yolculuğa çıkan insanlar zaten göze almışlardı bunları. İsrail'in ne kadar gözü dönmüş olduğunu bilmeyen mi var?

Siyasi partilerimiz bu dönemde biraz daha her ne kadar olacağını sanmasam da birbirleriyle didişmeyi bırakıp şu olayın değerlendirmesini yapmaları lazım.

çok özür dileyerek kuruyorum bu cümleyi. mevzuya değinirken ister istemez tribünlere oynamış, ajitasyon yapmış oluyoruz. o yüzden nasıl başlasam bilemedim. 6 askerimiz şehit olmuş. kendi topraklarımızda hemde! roket atarlarla saldırmışlar. haber sitelerine bakıyorum. üçüncü dördüncü sırada haber. bazı kaynaklar olcay baykal'ın kaset ile ilgili açıklamasından bile önemsiz bulmuş hatta. evim de israil konsolosluğuna yakın. sokakta bir hareketlilik var. sinirli sinirli yürüyenler ellerinde filistin bayrağı taşıyanlar sağa sola koşturuyor. ve uzaktan şu sesleri duyuyorum: 'filistine özgürlük'

insanlar vicdan sahibi olabilirler. hatta ölen kişiler filistinli ya da müslüman olmasa bile göz yaşı dökebilirler bunu anlarım. ancak ben hükümet tarafından yaratılan ve medya tarafından gazı verilen filistin hassasiyetini hiç ama hiç samimi bulmuyorum. neymiş onlar da müslümanmış. bizim kardeşimizmiş. onları öldürmek bizim de canımızı yakıyormuş. peki gerçek öyle mi?

en basitinden hemen dibimizde rusya ve çeçenistan gerçeği var. savaş başladığından beri çeçenistanda 300 000 müslüman öldü. sakat kalanlar ne kadar bilmiyorum. ülke nüfusunun bir milyon olduğunu düşünürsek ailesinde birilerini kaybetmeyen birileri sakat olmayan insan yok. ve bu insanların hepsi de müslüman. özellikle müslüman vurgusu yapıyorum hassas olmak isteyenlere dank etsin diye. savaş başladığından beri kilometre kareye onlarca bomba yağdığı için bölge insanının genetiği mutasyona uğramaya başladı. daha önce hiç görülmemiş hastalıklar ortaya çıkmaya başladı. peki haması terörist değil demokratik bir güç gören, gazze için ağlayan, israile bu konuda van minut çeken hükümetimiz çeçenistan konusunda ne yaptı? ruslarla işbirliği yaptı evet. haması demokratik gören iktidarımıza göre şu an çeçenler terörist.

ve bu konuda bir kamuoyu yaratılmadığı için kimse rus konsolosluğunu basmadı. çünkü gösterilen hassasiyet birileri müslüman olduğu için değil yaşadıkları bölgedeki ülkelerin ilişkileri ve menfaatlerine etkisi gözetilerek suni olarak yaratılıyor. türkiye'ye bahşedilen bir ortadoğunun ağası, israile dengeleyici kuvvet rolü varken tabi filistine ağlayacak herkes. stratejik olarak yeni ortak atılımlar yaptığı rusya'ya katlettiği yüzbinlerce müslüman için neden van minüt densin ki?

şu an gemide çok saygı duyduğum bir insan da var. akibeti ne oldu bilmiyorum. ancak söylemek istediklerimi yanlış anlamayın lütfen. yaratılan suni bir hassasiyetten bahsediyorum. eskiden en azından bu ülkede kendi askerimiz şehit olduğunda birileri samimi bir hassasiyet gösterebiliyordu. gerek medya olsun gerek insanlar olsun. ancak ben bugün altı askerimiz iskenderunda şehit olmuşken bunun haber değeri olarak altta kalmasını anlayamıyorum. filistin için davos fatihi olan siyonistlere meydan okuyan sinirlenip kıpkırmızı bir yüzle davosu terkeden başbakanımızın muhtemelen birazdan yapacağı 'demokratik gelişmeyi baltalamak isteyen provakatörler' açıklamasını da hiç anlamayacağım.

edit: yazdığım entrye 'vatan için ölünce üzülüyoruz da allah inancı için ölünce neden üzülmeyelim' 'filistinde olanlara üzülmemiz şehitlere üzülmediğimiz anlamına mı gelir?' şeklinde tepkiler geliyor. hele bir de ulusalcı laik kavramları dolaşıyor ki onlara girmiyorum hiç.

başlıkta pkk dan hiç bahsetmeyebilirdim. okuduğunuz üzere büyük bir çeçenistan vurgusu yaptım. sadece suni bir hassasiyet yaratıldığıydı benim eleştirdiğim. yıllardır filistin filistin diye caddede sokakta filistin bayraklarıyla dolaşanlar ne zaman çeçenistan için bayrakları kuşandı. ne zaman rus konsolosluğunu bastı. bak vatan millet sakarya olayına girmiyorum hiç. konu yine senin hassas olduğun müslüman ümmeti. bir coğrafyada yeni oluşturulan bir düzen için yaratılan kamuoyunun parçasısınız bunu farkedemiyorsunuz.

bazı arkadaşlar haber değeri konusunda saldırıya uğrayan geminin türk gemisi olduğunu ve ölen türklerin de olduğunu dolayısıyla haber değeri olarak gündemin en üst noktasında yer almasının doğru olduğundan bahsettiler. evet bu konuda haklısınız. bunu düzeltmek isterim.

tıpkı güney korede türk askeri şehit olduğunda türk halkının güney kore bayraklarıyla sokağa dökülüp kahrolsun kuzey kore demesinin garip olduğu gibi bir olay bu. eğer bir hassasiyet varsa hele ki türk insanı israil saldırısıyla ölmüşse türk bayraklarıyla israil konsolosluğu önünde eylem yapın o zaman samimiyetinize inanırım.

Okumakta fayda var, üşenmeyin.

Tam olarak neden bahsdiyorsun bilmiyorum ama insan vicdanını sızlatan her olayda mutlaka bu millet reaksiyon göstermiştir. Bir askerimizn şehit olması hangi Türk Vatandaşının yüreğini sızlatmaz. Kim hazmeder bunu ?

İsrail devletinin sicili belli tabiki yaptıkları çok aşağılık ve affı olmayan bir olay ama göz göre göre mağsum insanları oraya göndermek hiç savunmasız ve diplomatik olarak desteksiz bence bu konuyada deyinmek lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt