İstiklâl Harbi’nin Başında Enver Paşa Olsaydı Perişan Olmuştuk

islamcı akımın günümüzde de devam etmesi ve hala dünyayı 30-40 yıl geriden izlemeleri, ve bu ideolojinin artık saplantı haline gelmiş olması hakkındaki görüşlerin nelerdin kmk
Yazdım islamcılık post-modern bir akımdır ve kurucusu Seyid Kutubtur bahsettiğiniz dönemde islamcılık yok...Tarihi ankronik olarak değerlendiriyorsunuz...Tıpkı milli görüşçüler gibi...

Daha ziyade Enver Paşa’nın onu pek sevdiği söylenemez, kendisi Mustafa Kemal'den pek hazzetmiyor. Onu konumu itibariyle muhteris, gayri memnun biri olarak görüyor.
Mustafa Kemal açısından ise Enver Paşa sevilip sevilmemenin de ötesinde tehlikeli birisi olarak görülüyor.
Atatürk, Enver'i bir tehlike olarak görüyordu.

Tam aksine Cumhuriyet'in kurucu kadroları Enver Paşadan, İttihat Terakki'nin 'triyumvira'sından, hatta merkezî umumî diktatöryasından çok şikâyet ediyorlar.

İlber Ortaylı.

Her gün her gün kavga etmekten zevk mi alıyorsunuz
Ben kavga etmiyorum bakabilirsiniz başlık açıp beni 50 defa çağırmışlar

Ben de kimseye hakaret etmeden kaynak göstererek izah ediyorum detaylı yine 1'e karşı 10 filanım...

Derdim de kavga etmek değil bir dingil tweet atmış mustafa çalık öldü diye bakın böyle adamlar bu konuda bile yalan söylüyor adam hayatta tedavi görüyor dedim ondan sonra arttı tepkiler ki tweeti buraya koyan arkadaş itiraz bile etmedi ona da selam olsun teşekkürler

İnönü için padişah yanlısı lafı neye dayanılarak ediliyor?Malum zat dışında bilgisi olan biri olan varsa yazsın.

Diger cogu asker gibi Kurtulus Savasi baslayana kadar padisaha sadik kalmistir

Bir askerin bunu yapmasi kadar normal bir sey yoktur, hatta yapmasi gereken budur

Zaten her subay kafasina esip kendi kurtulus mucadelesini baslatmak istese ortada bir kurtulus olmayacakti diye tahmin ediyorum

Diger cogu asker gibi Kurtulus Savasi baslayana kadar padisaha sadik kalmistir

Bir askerin bunu yapmasi kadar normal bir sey yoktur, hatta yapmasi gerek budur

Zaten her subay kafasina esip kendi kurtulus mucadelesini baslatmak istese ortada bir kurtulus olmayacakti diye tahmin ediyorum
Ama yapmayanlar da vardı üstat

Çanakkaleden ingilizler geçemeyince Kerensky rejim değişikliğine gitti yani evet bizi aslında rejimi değiştiren...Boleşvikler tabii ki ilk başta rus değil enternastyonalistti önce Troçki sonra da Stalin sayesinde politbürodaki denge değişti...Hadi Troçki en azından rejim ihracı için bazı yabancılara yer verelim diyordu ama Stalin kendisi de gürcü olmasına rağmen SSCB'yi yeni Rus İmparatorluğuna çevirdi lakin bunlar 20 sene sonra o zaman Lenin hayatta ve Bolşevizm Rus Emperyalizminin antitezi bunu herkes bilir...

Bak ben sana lenini verdim sen Stalin’e kadar döndün :)
Tamam da Çanakkale’yi geçemediler diye olmadı bu sadece biz etkenlerden biriydik ama biz getirdik demek başka birşey.
Şimdi gelelim senin Rus emperyalizmi kavramına Rus emperyalizmi dediğin kavram Rus Çarı döneminden çok Sovyetler birliği döneminde hüküm sürmüştür. Git eksik bilgilerini tamamla öyle gel :) herkesi liseli çocuk sanıp okuduğun 2 yalan yanlış kitaptan alıntı yapıp alim ayağını bırak. Bildiğin 5 vakit namaz oda işine geldiği için.
İçini bildiğin için değil :)

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ben kavga etmiyorum bakabilirsiniz başlık açıp beni 50 defa çağırmışlar

Ben de kimseye hakaret etmeden kaynak göstererek izah ediyorum detaylı yine 1'e karşı 10 filanım...

Derdim de kavga etmek değil bir dingil tweet atmış mustafa çalık öldü diye bakın böyle adamlar bu konuda bile yalan söylüyor adam hayatta tedavi görüyor dedim ondan sonra arttı tepkiler ki tweeti buraya koyan arkadaş itiraz bile etmedi ona da selam olsun teşekkürler

Kimse o tweetle alakalı bir şey demedi ne alaka? Herkes Bardakçı'nın yazısı üzerinden tartışıyor şu an..

Atatürk ittihatçı değildi uzaktan yakından alakası yok.
Ben de bir kaç farklı kaynakta ittihatçı olduğunu okuduydum renktaş.Hatta şöyle bişey var;

"İttihat ve Terakki Cemiyeti ve Millî Mücadele’nin önderlerinden Ali Fethi (Okyar) kendisinin ve Mustafa Kemal’in İttihat ve Terakki Cemiyeti’ne girişini şöyle anlatır: “Benim cemiyete girişim, Manastır Kolordusu’nda vazifeli İsmail Hakkı Bey aracılığı iledir. Enver, Cemal beylerle, daha sonra Şam’daki vazifesinden Selanik’e gelen Kolağası Mustafa Kemal’in girişleri de aynı kanaldan oldu. Benim, Mustafa Kemal’in, Cemal’in ve diğer bazı arkadaşların ordu kurmay kadrosunun kilit noktalarında oluşumuz subaylar arasında cemiyetin benimsenmesine geniş ölçüde yardım etti.”

Ben de bir kaç farklı kaynakta ittihatçı olduğunu okuduydum renktaş.Hatta şöyle bişey var;

"İttihat ve Terakki Cemiyeti ve Millî Mücadele’nin önderlerinden Ali Fethi (Okyar) kendisinin ve Mustafa Kemal’in İttihat ve Terakki Cemiyeti’ne girişini şöyle anlatır: “Benim cemiyete girişim, Manastır Kolordusu’nda vazifeli İsmail Hakkı Bey aracılığı iledir. Enver, Cemal beylerle, daha sonra Şam’daki vazifesinden Selanik’e gelen Kolağası Mustafa Kemal’in girişleri de aynı kanaldan oldu. Benim, Mustafa Kemal’in, Cemal’in ve diğer bazı arkadaşların ordu kurmay kadrosunun kilit noktalarında oluşumuz subaylar arasında cemiyetin benimsenmesine geniş ölçüde yardım etti.”
Öyle zaten güneş balçıkla sıvanmaz

Geri
Üst Alt