İstiklâl Harbi’nin Başında Enver Paşa Olsaydı Perişan Olmuştuk

Aile büyüğü: Evladım uğur bi su getirir misin?
Uğur G. : Yaaa dursana git kendin al
Aile büyüğü: hadi evladım sevabına be..
Uğur G. : Kalk kendin al burada enver paşamı savunuyorum
Aile büyüğü: :red::red::red:

Korkak herif adamsan engeli kaldır da yazdıklarıma cevap ver.Hala gerçeklerden bahsediyorum diyor.Konu hakkında çok bilgim olmadan bütün kolpalarını döküyorum ortaya.

Konudaki son mesajım da dostane olsun.

fft64_mf1452746.Jpeg

Bak ben sana lenini verdim sen Stalin’e kadar döndün :)
Tamam da Çanakkale’yi geçemediler diye olmadı bu sadece biz etkenlerden biriydik ama biz getirdik demek başka birşey.
Şimdi gelelim senin Rus emperyalizmi kavramına Rus emperyalizmi dediğin kavram Rus Çarı döneminden çok Sovyetler birliği döneminde hüküm sürmüştür. Git eksik bilgilerini tamamla öyle gel :) herkesi liseli çocuk sanıp okuduğun 2 yalan yanlış kitaptan alıntı yapıp alim ayağını bırak. Bildiğin 5 vakit namaz oda işine geldiği için.
İçini bildiğin için değil :)

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Sen kropotkin okudun mu? Ben okudum...Sen sholokhov okudun mu ben okudum...Madem okuyamıyorsun 1990ların başında 94 yapımı olması lazım robert duvall'ın oynadığı hbo yapımı mini dizi stalin var onu izle istersen bak bakalım Lenin'in komünist partisi rus emperyalisti mi yoksa karşıtı mı?

Stalini örnek verdim zira stalin zamanında komünist parti tekrar rus emperyalizmine geçiş yapmıştır...

Ya şu dediklerini herhangi bir komünist parti üyesi bir türk okusa bir tarafıyla güler yani bunlar o kadar basit gerçekler ki ne komünizm biliyorsun ne harp tarihi ne siyasal tarih hak getire...Kulaktan dola bilgilerle yazıyorsun...

Ataturk tabii ki de Ittihat ve Terakki'yle alakadar olmustur Manastir'da subay olup siyasetle ugrasmayan yoktur. Zaten o donem siyasete girmenin asil, hatta tek yolu asker olmaktir ki bu Ittihat gelenegi uzun seneler Turkiye Cumhuriyeti'ne sirayet etmistir.

Not olarak Osmanli icindeki siyasi mucadeleyi ise Enver Pasa'nin kazandigini soylemek yanlis olmaz herhalde. Hatta Ataturk birak ikinci olmayi, onemli bir siyasi figur olamamistir imparatorlugun son yillarinda.

Bu tabii kendisi icin cok daha iyi olmustur, keza oyle olsaydi Kurtulus Savasi'nin lideri, ulkemizin kurucusu, Turkiye Cumhuriyeti'nin ulu onderi olamazdi.

Konudaki son mesajım da dostane olsun.

fft64_mf1452746.Jpeg
Zaten dostlar çatalcadaki bir anlaşmazlık dışında herhangi bir sorunları yok bak biz bile şu forumda 2 dakikada düşman kesiliyoruz bu adamlar birbirlerinin kaç defa hayatını kurtarmış ayrıca konu başlığını murat bardakçıdan açanlar ENVER kitabını okusun da görsün Enver Paşa ile Atatürk birbirine kurtuluş savaşı sırasında enver orta asyadayken nasıl hitap ediyor kardeşim diyerek hani şu anadoluya girmesine izin verilmeyen adam :)

Madem ilber oraylı dediniz enverin torunlarından biri de var mektuplaşmayı okuyorlar...Malum okumaktan imtina edinen olabilir diye

Sene 1815 Viyana kongresi diyorsun. Anlamadığımı iddia ediyorsun. Rusların Ermenileri kışkırttığını bilmek ayrı şey. Bu savaşa girmek yerine tüm gücümüz ile Ermenileri vurmak yerine biz Almanya sevdamızdan gidip Rusları vuruyoruz ama sebebi Enver değil Enver doğmadan önce toplanan Viyana kongresi oluyor :)
Senin tarih bilgini seveyim. Zaten bir okuyan sensin gerisi zır cahil :)

1815'te başlayan sistem 1908'e kadar sürdü :)

Paşa Bulundu!

img_20150527_112558.jpg

18.10.15 tarihinde İzmir Karşıyaka’da kaybolan köpeğim Paşa, Kayıp Köpek Türkiye sitesi sayesinde gelen bir ihbar üzerine bir gün sonra bulundu. Hala mutluluktan uçmak üzereyim.

Emeği geçen kalbi güzel herkese defalarca teşekkür ederim.

Gülcan Ertop

Paşa Bulundu!

Sen kropotkin okudun mu? Ben okudum...Sen sholokhov okudun mu ben okudum...Madem okuyamıyorsun 1990ların başında 94 yapımı olması lazım robert duvall'ın oynadığı hbo yapımı mini dizi stalin var onu izle istersen bak bakalım Lenin'in komünist partisi rus emperyalisti mi yoksa karşıtı mı?

Stalini örnek verdim zira stalin zamanında komünist parti tekrar rus emperyalizmine geçiş yapmıştır...

Ya şu dediklerini herhangi bir komünist parti üyesi bir türk okusa bir tarafıyla güler yani bunlar o kadar basit gerçekler ki ne komünizm biliyorsun ne harp tarihi ne siyasal tarih hak getire...Kulaktan dola bilgilerle yazıyorsun...

Uğur bir git gerçekten saçmalıyorsun. Okumak ayrı anlamak ayrı. Ben sana Rus Çarının düşünceleri ile aynılar mı dedim? Hayır yine götünden sonuç çıkardın. Ben sana Rus emperyalizmi çarlık dönemi değil Sovyet dönemi arttı diyorum. Sen hala zırvalıyorsun. Okuyorsun ama beynin okuduğunu süzmüyor. Git başkalarına yalanlarını anlat ve inandır. Rus emperyalizmi kavramını öğren sonra gel. Çarlık Rusya’sında tek hedef vardı. Sıcak denizlere inmek ve egemenliklerini genişletmek. Kendin tabir bulup kendin savunup başkasını bilmemek ile suçluyorsun. O götüyle Güler dediklerin seni okusa götleri bile yetmez gülmeye :)

İyi de bu adamarı suikasti deteklemeye götüren süreç neydi? Hepsi dışlandı çünkü.

Kazım Karabekir'in o dönemlerde yanlış anlaşıldığı, kişisel bir kırgınlık yaşadığı, aslında cumhuriyet karşıtı biri olmadığı çokça söyleniyor.

Fakat Kazım Karabekir de Atatürk'ün cumhuriyeti ilan etmesini engellemek isteyen o masada, Ali Fuat Bey, Rauf Bey, Refet Bey ile aynı saftaydı. Ancak burada önemli olan nokta, saltanat yanlılığı ya da karşıtlığından öte, lideri tanımak meselesidir. Bu 4 isim de Atatürk'ün akranlarıydı ve otoriteyi kabul etme sorunları olacağı aşikardı.

Fevzi Çakmak ise padişah yanlılığının ya da inkılapçılığın değil, muhafazakar duruşun temsilcisidir. Nihayetinde Mustafa Kemal Atatürk'ün otoritesini kabul etmiştir. Önemli olan da budur.
Ben konuya girmedim ki anekdot olarak verdim Ben Enver Paşadan bahsediyordum kazım karabekiri örnek olarak verdim

Geri
Üst Alt