- 8 Temmuz 2015
- 36.335
- 71.961
- 3.783
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
94-96 1. Rus-Çeçen Savaşı.99-09 2.Rus-Çeçen Savaşı.Malum kolpacının savaşlarda görev almadılar dediği Spetsnaz da 70'lerin sonunda büyük operasyonlar yapmaya başlamış bir özel tim birimi.Şu tiyatro baskınında kendi vatandaşlarını gazla öldüren gerizekalılar.
Sen ne saçmalıyorsun yahu spetsnaz sovyet coğrafyasındaki tüm ordularda yer alan özel birliklerin kısaltması şemsiye adıdır...94-96 1. Rus-Çeçen Savaşı.99-09 2.Rus-Çeçen Savaşı.Malum kolpacının savaşlarda görev almadılar dediği Spetsnaz da 70'lerin sonunda büyük operasyonlar yapmaya başlamış bir özel tim birimi.Şu tiyatro baskınında kendi vatandaşlarını gazla öldüren gerizekalılar.
Yazdım arkadaş spetsnazı tek bir örgüt sanıyor yani özel isimOnu diyecektim Spetsnaz cok cok eski degil mi
Pek bilmedigimden bir sey diyemeyecegim ama Cecen Savasi zaten Sovyetler sonrasi. Yani Spetsnaz'in kurulmus olmama ihtimali yok.
Raporlamadım bir daha yazma sen de g.t diyeBiryeri ile Güler diyen sensinbende senin dediğini açık ve net yazdım. Raporla güzel bey.
iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Insanlar Ittihatciler Almanlarin kara kasina kara gozune hayranmis saniyor, gulunc
Ama bunlar iste hep propagandavari tarih egitiminin sonuclari
Neymis Almanlarin yaninda girmisiz, onlar yenilince biz de yenik sayilmisiz, aslinda cok iyi savasmisiz da Almanlar yenilmis vs.
Sonra bir de utanmadan Ikinci Dunya Savasi'nda Almanlar pes etmis ama Japonlar etmemis, bir sene sonra atom bombasi atilmis falan diye zirvaliyorlar
Sene olmus 2018, hala ilkokullarimiz propaganda kuruluslari
Yazdım arkadaş spetsnazı tek bir örgüt sanıyor yani özel isimcins isim olduğunu bilmiyor OMON kastettiğim
Raporlamadım bir daha yazma sen de g.t diye
Savaş dışı kalamazdı imkansız aç bak murat bardakçıdan başlık açılmış izle murat bardakçıyı savaşa girmememiz mümkün değildi yahu abd, japonya girmiş savaşaMesela ben bu konuda görüşümü açık yazayım Hamza, Osmanlı o dönemde savaş dışında kalabilirdi. Ama kaybedilen toprakları alma sevdası vardı. Ve önce İngiliz ve Fransızlara yanladık. Fakat onlar Osmanlı devletini yanlarında istemedi. Çünkü güçsüzdük. Ki paylaşmak istekleri idi. Savaşa girmemiş olsak savaş ne zaman biterdi bilmem ama Osmanlı’nın geleceği zaten karanlıktı. Peki savaşa giriş nedenimizin Temel’i neydi?
O dönemde kaybedilen toprakları geri alma ve güçlü olduğumuzu gösterme düşüncesi idi.
Fransız ve İngilizler bize dönüp bakmayınca ve cepheler gelişmeye başlayınca biz bu sefer Almanlara yanladık. Ve onlar bizi kullandı. Bunun nedeni de dönemin padişahı ve kurulu hükümetti. Enver paşayı savaşa girmekte acele ettiği için suçluyorum. Bir süre daha tarafımız belli olsa bile ateş etmeden beklememiz lazımdı. Ve nerdeyse tüm cephelerde kaybettik. Almanların kaybetmesiyle alakalı değil. Almanlar yenildik dediğinde biz çoktan yenilmiştik.
Savaş döneminde Genelkurmay’da tüm etkin noktalara Almanları doldurmuş olmaları başlı başına Almanlara olan hayranlıktı. Çünkü Almanlar o zamanda hızlı bir giriş yapmıştı
Eski hayranlıkları nedeniyle Almanlara yanaşmadık. Almanlar bizi kabul edince Almanlara hayranlık duymaya başladık.
Ben bunu okul kitabından okuyarak görmedim. Okuduğum o kadar çok kaynak sonunda kendi anladıklarım bunlar.
Ben Enver paşanın hayalleri olan ama gerçeklerden uzak bir insan olduğunu mektuplarından ve yönetimde iken verdiği kararlardan anlıyorum. Enver paşa kolay paşa olmuş ve hiç bir vasıf ortaya koyamamıştır. Bu benim görüşümdür. Fakat sürekli güzellemeleri yapılacak bir zat asla olamamıştır.
Spetsnaz GRU senin dediğin üstatValla bu isleri hic bilem zaten Spetsnaz'i da Rus ordusunun ozel harekat birimi saniyordum
Ben Enver paşanın hayalleri olan ama gerçeklerden uzak bir insan olduğunu mektuplarından ve yönetimde iken verdiği kararlardan anlıyorum. Enver paşa kolay paşa olmuş ve hiç bir vasıf ortaya koyamamıştır. Bu benim görüşümdür. Fakat sürekli güzellemeleri yapılacak bir zat asla olamamıştır.
Ben de bir şey düzelteyim II.Meşrutiyeti ilan ettirmesi ve Edirne'nin peşkeş çekilmesini engelleyip Babıali Baskınını yapması sonucu yükselmiştir...Ayrıca o tarihe kadar kaybettiği bir muharebe olmadığı gibi istediği makamların verilebilmesi için evlenmesi şart koşulmuştur teamüllere göre yani kendisi değil saray onun damat olmasını istemiştir...Diger soyledigin her seye katiliyorum hatta katilmayi gec baska postlarda yazdim zaten
Yalniz iste ben Enver Pasa'yi savasa girdigi icin suclamak dogru mu bilemiyorum. Yani Osmanli savasa girmese de sonu benzer bir sekilde gelecekti. Hatta Osmanli adina tek kurtulus umudu savasa girip dogru tarafi secmis olmakti. Savasa girmemesi mumkun muydu o bile tartisilir.
Alman hayranligindan ziyade endustriyellesmis modern bati hayranligi var, ki bu hayranlik iyi bir sey. Neden geri kalindiginin dogru tahlil edildigini gosterir.
Kolay pasa olmustur demek ise sacma cunku evliligini yakisikliligi sayesinde degil, Ittihat ve Terakki icinde yaptigi siyaset ve edindigi guc sayesinde yapmistir. Kendisine dair "hayalci" algisi vardir ama aslinda sadece guce ac, gucu edinmeyi bilen bir tarihi figurdu, diger tum siyasi tarihi figurler gibi.
Ittihat ve Terakki icinde liderlesmek demek Osmanli siyasetinde bir numara olmak demektir. Bundan ala vasif yok bence, politika biliyor.
Savaş dışı kalamazdı imkansız aç bak murat bardakçıdan başlık açılmış izle murat bardakçıyı savaşa girmemiz mümkün değildi yahu abd, japonya girmiş savaşa![]()
Desteksiz atmayın madem okuyamıyorsunuz izleyin bari bakın ;
Diger soyledigin her seye katiliyorum hatta katilmayi gec baska postlarda yazdim zaten
Yalniz iste ben Enver Pasa'yi savasa girdigi icin suclamak dogru mu bilemiyorum. Yani Osmanli savasa girmese de sonu benzer bir sekilde gelecekti. Hatta Osmanli adina tek kurtulus umudu savasa girip dogru tarafi secmis olmakti. Savasa girmemesi mumkun muydu o bile tartisilir.
Alman hayranligindan ziyade endustriyellesmis modern bati hayranligi var, ki bu hayranlik iyi bir sey. Neden geri kalindiginin dogru tahlil edildigini gosterir.
Kolay pasa olmustur demek ise sacma cunku evliligini yakisikliligi sayesinde degil, Ittihat ve Terakki icinde yaptigi siyaset ve edindigi guc sayesinde yapmistir. Kendisine dair "hayalci" algisi vardir ama aslinda sadece guce ac, gucu edinmeyi bilen bir tarihi figurdu, diger tum siyasi tarihi figurler gibi.
Ittihat ve Terakki icinde liderlesmek demek Osmanli siyasetinde bir numara olmak demektir. Bundan ala vasif yok bence, politika biliyor.
Ne oldu???Yırtık dondan mı çıkıyorsun. Okuyup okumadığımı senden mi öğreneceğim. Bak arkadaşım bir daha diyorum. Ukala tavırlarını git çocuklara yap. Senin güttüğün koyun kadar benim kestiğim koyun var. Orijinal halini kullanmama nedenim sen değilsin forumda olanlara saygım. Murat Bardakçı benim tek dayanak noktam değil. Okuduklarını anlamaya başla sonra gel. Şimdi yavaştan uza. Ben okuduklarımdan anlam çıkarıyorum. O dönemin siyasal ve sosyolojik yapısı üzerinden gidiyorum. Ve orada yazmışım girmekte acele ettik. Ve girmemiş olsak bile Osmanlı’nın ömrü uzun değildi diye. Şimdi ise sağdan sağdan git. Göte göt demeyi küfür sayıyorsun ya. Bir laf ederim moderasyon peşinden koşar durursun.
“Okumak cehaleti alır, eşşeklik baki kalır” derlerdi ama okumak sende cehaletide almamış.
Ne oldu???
"Mesela ben bu konuda görüşümü açık yazayım Hamza, Osmanlı o dönemde savaş dışında kalabilirdi. Ama kaybedilen toprakları alma sevdası vardı. "
yazdın ben de sana konu başlığının açılmasının sebebi olan iddia sahibinin senin mesnetsiz görüşlerini çürüten videosunu koyudum
Bak tekrar koydum boşuna işkembeden atma bunun gibi bir sürü video var ayrıca okuyabilsen yüzlerce kaynak var ben bile onlarcasını okudum...
@Uğur Güzel
gecmise gitsen biyiklarin yeni terliyor 20 yaslarindasin ve ulke kurtulis harbi veriyor olsa..
bir tarafta enver pasanin komutasindaki ordusu diger tarafta Mustafa Kemalin ordusu var.. hangi ordunun askeri olman icin gonullu olurdun?
Bir kere anakronik düşünüyorsun zira sanki iki farklı ordu varmış gibi...@Uğur Güzel
gecmise gitsen biyiklarin yeni terliyor 20 yaslarindasin ve ulke kurtulis harbi veriyor olsa..
bir tarafta enver pasanin komutasindaki ordusu diger tarafta Mustafa Kemalin ordusu var.. hangi ordunun askeri olman icin gonullu olurdun?
Cevapladım içimden geçen şekildeKritik soru