- 6 Şubat 2017
- 11.942
- 30.175
- 438
paranın adamı olma
adamın parası ol diyor
Ne parası lan manyak mısınız!
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
paranın adamı olma
adamın parası ol diyor
Boyle 1 adamın hala birkac iktidar yalakası, aslında tarihci olmayan soytarilar tarafından turancı olarak tanımlanması cok yanlış. Paşa bildiğin araplaşmış bir islam sever. Sozlerinde hep muslumanlık ve islam vurguları mevcut. Turkluk kazanacak demek yerine islam kazanacak diyor meselaKendisi İslamcıdır.
Boyle 1 adamın hala birkac iktidar yalakası, aslında tarihci olmayan soytarilar tarafından turancı olarak tanımlanması cok yanlış. Paşa bildiğin araplaşmış bir islam sever. Sozlerinde hep muslumanlık ve islam vurguları mevcut. Turkluk kazanacak demek yerine islam kazanacak diyor mesela
Kim Turancı diyor
İttihat ve Terakki'de yer aldığı için öyle diyorlar. @İsmail Enver ona Turancı diyenlerin başında yer alır.
Yavuz bahadiroglu mustafa armagan ismail enver vs iste yaw.Kim Turancı diyor
İslamcıların kutsalı kim? Bugün bile II.Abdulhamit. İrticacıların mutlakiyeti getirmek için islamcılar olarak kalkışması olan 31 mart ayaklanmasını kim bastırdı? Enver Paşaİso demez öyle şey yav o kadar hakkında okumuşluğu var, adamın kutsalı.
Bardakçının islamcı dediği ihvancılık değil yazdım ikinci abdulhamiti deviren adamdır enver paşa bizatihi yıldıza gitmiştirKendisinin İslamcı olduğu şuradan okunabilir
![]()
Kemal Bey! Enver Paşa Türkçü veya Turancı değil, İslâmcı idi
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçen gün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan "Küçük Enver" diye bahsetti... Kişilerin isimlerinin başına ilâve edilen "küçük" sıfatı, mâlûm, bazen pek de nazik olmayan bir başka anlama gelir. Meselâ rahmetli Turgut Özal da bir ara muhalefeti eleştirdiği...www.haberturk.com
ne diyonİslamcıların kutsalı kim? Bugün bile II.Abdulhamit. İrticacıların mutlakiyeti getirmek için islamcılar olarak kalkışması olan 31 mart ayaklanmasını kim bastırdı? Enver Paşa
II.Abdulhamiti kim indirdi tahttan? Enver Paşa
Abidei Hürriyet tepesinde yatanlar islamcılarla savaşırken şehit düşenler değil mi?
Gezi parkı diye saçmalanan olaylarda o dönemki topçu kışlasını basanlar kimler? Yakup Cemiller...
Dindar olmak islamcı olmak demek değildir. Bir de Turancılık türkçülük değildi Ziya gökalpler, mehmet akifler zaten Türk değiller. Türkçülük kadro hareketiyle 1930larda oturmaya başlamış 1940lı yıllarda Nazilerle yeniden Turancı bir çizgiye kaymış; 1944 Turancılık davasıyla Hüseyin Nihal Atsız ve çevresi tarafından 1960ların ortalarına kadar yaşatılmıştır.
Daha sonra ülkücülük ve yeniden milli mücadele gibi fraksiyonların etkisi altında kaybolmuştur. Anakronik yazmayın. Ki Atsızcılar Atatürk karşıtıdır zira Güneş Dil Teorisi; Türk Tarih Tezi ve hatta Galatasaray'ın bölünmesine yol açan Ateş Güneş olayları Türkçülüğe aykırı tezlerdir.
Mustafa Kemal Atatürk Türklerin Orta Asya'dan gelmediğini savunurken Zeki Velidi Togan dünyanın kabul ettiği orta asya teorisini savunmuştur. Atatürk de bunun doğru olmadığını bilmekle beraber laiklikle ülkedeki kökeni hititlere dayanan alevilerin atası olan luvilerle bir toplumsal konsalidasyon yapmaya çalışmıştır. Türkçülük bunu da reddettiğinden yaşayamamıştır resmi tezde...
Turancılık ise 1944'te fiili olarak bitmiş sadece Berlin Duvarının çökmesinden çeçenlerin dağıstanı işgal ettiği 10 yıllık periyotta anap-dyp-mhp gibi partilerin hükümetlerindeki bakanların münferit desteklemeleriyle yeniden harekat alanı kazanmış akp iktidarıyla da bitmiştir.
güzel izah etmişim işte baştan sonane diyon
Paşa’nın herşeyi ayrıntıları ile yazdığı ve şu anda tamamı bende bulunan yüzlerce mektubunda ve diğer yazışmalarında, Turan hayalinden bahseden tek bir satır bile yoktur! Enver Paşa “Turan” sözünü 20. asrın başında bu isimle adlandırılan Orta Asya’daki Türk bölgeleri hakkında kullanır, “Turan’a gidiyorum” derken “Turan İmparatorluğu kurmaya” değil, “Orta Asya’ya gidiyorum” demektedir ve mektuplarında bu ifadeden sonra gelen cümlelerinde de bunun böyle olduğu, yani o bölgeleri kasdettiği hemen anlaşılır.Bardakçının islamcı dediği ihvancılık değil yazdım ikinci abdulhamiti deviren adamdır enver paşa bizatihi yıldıza gitmiştir
Turancılık panislamist bir harekettir yazıyorum zaten ve türk devletlerini kapsamaz tacikler, peştunlar Türk mü üstat? Ben ihvancı, islamcı değil diyorum bunlar başka kavramlar.Paşa’nın herşeyi ayrıntıları ile yazdığı ve şu anda tamamı bende bulunan yüzlerce mektubunda ve diğer yazışmalarında, Turan hayalinden bahseden tek bir satır bile yoktur! Enver Paşa “Turan” sözünü 20. asrın başında bu isimle adlandırılan Orta Asya’daki Türk bölgeleri hakkında kullanır, “Turan’a gidiyorum” derken “Turan İmparatorluğu kurmaya” değil, “Orta Asya’ya gidiyorum” demektedir ve mektuplarında bu ifadeden sonra gelen cümlelerinde de bunun böyle olduğu, yani o bölgeleri kasdettiği hemen anlaşılır.
Enver Paşa’nın bütün belgelerini satır satır okumuş bir kişi olarak, şunu açıkça söyleyebilirim: Paşa, hiçbir zaman Türk dünyasını birleştirmek gibi bir hayâl içerisinde olmamıştı!
Açıklama için teşekkürler üstat ancak bu anlattıklarını okumasam dahi Enver Paşanın İslamcı olmadığını ispatladığını düşünmüyorum.Gayet
güzel izah etmişim işte baştan sona
Gezi parkı diye saçmalanan olaylarda o dönemki topçu kışlasını basanlar kimler? Yakup Cemiller...
İyi de gezi parkı eylemlerindeki her iki taraf da aynı saftaydı. Her iki taraf da topçu kışlası mantalitesi... Kışlayı basan ittihatçılar. Kışlayı savunanlar islamcılar, liberaller ve ingilizlergezi parkına laf edilmiş
#GeziParkıOnurumuzdur
#BizDeGezideydik
Tamam ama Murat Bardakçı islamcıdır turancı değil diyor?Turancılık panislamist bir harekettir yazıyorum zaten ve türk devletlerini kapsamaz tacikler, peştunlar Türk mü üstat? Ben ihvancı, islamcı değil diyorum bunlar başka kavramlar.
İyi de öyle topçu kışlasının askeri mahiyetini ortadan kaldıran ittihatçılar. İrticacı yuvasıydı da kışlayı yıkanlar ismet inönü yani olayın tarafları gezide aynı taraftaydı tarihsel olarak.dediğin zaman, sana Turan Usta dediğimizde sinirlenmeyeceksin.