Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
normandiya cikarmasi ile ilgili onerebileceginiz film var mi,
er ryan'i kurtarmak disinda, cunku onun her sahnesi artik ezberimde

Ya da soyle II. Dunya savasi ile ilgili guzel bi film schindler's list ve the pianist disinda bir film olursa

Generation_War_2013_poster.jpg

3 bölümlük bir mini seri. Bu sefer Alman tarafında yaşananları izlemek farklı olabilir. :k19:

Son düzenleme:
MV5BNDkwNTEyMzkzNl5BMl5BanBnXkFtZTgwNTAwNzk3MjE@._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_.jpg

The Imitation Game (2014) - IMDb

Tam sevdiğim tür filmlerdir bunlar kodlar falan.keyifle izlettirdi ve dram sahneleri de başarılıydı. En iyi uyarlama senaryoyu alır herhalde rakipleri ne durumda bilmyorum. 8.7/10

Son düzenleme:
Oyuncuların payı yadsınamaz ama böyle muteşem bir senaryoyu da oyunculara bağlamak yanlış olur.. X ve Y oynasa belki bu tadı alamazdık ama yine efsane film olurdu ..

Orası öyle

Gerci iki aktörün belki de oynadığı en iyi filmlerden biriydi, Hugh'i bambaşka rolda (her zaman Wolverine/X-men olarak biliyorduk) görmüş oldum

As_Far_As_My_Feet_Will_Carry_Me-260117027-large.jpg

II. Dünya savaşı sırasında asker olan Clemens Forell, savaş suçlusu olarak Sibirya'nın doğusundaki çalışma kampına yollanır. 4 yıl kadar orda kaldıktan sonra karısına ve çocuklarına dönmek için kamptan kaçmaya çalışır. Kimi zaman trenle, botla ama çoğunlukla yürüyerek doğadan ve insanlardan kaynaklanan tehlikelerle dolu bu yolculuğunda asla bir sonraki adımının son olmadığını bilmeyerek tek amacı ailesine yuvasına dönmektir.

Güzel bir film tavsiye ederim.

whiplash.jpg

En sonunda bugün seyredebildim

Herşeyden evvel J.K. Simmons müthiş ama müthiş oynamış. Tahminim en iyi yardımcı erkek Oscarını alacaktır.

Film ile ilgili söyleyebileceklerime gelirsek öncelikle çok iyi ve gerçekçi bir kurgusu vardı.

Film yavaş yavaş sizi içine çekmeyi ve aynı zamanda ciddi bir gerilim vermeyi başarıyor.

Özellikle finaldeki performans harikuladeydi. Bu arada Miles Teller 15 yaşından beri bateri çalıyormuş ve final için özel ders alıp o performansı kendi gerçekleştirmiş.

Dikkatimi çeken ve göğsümü kabartan bir başka olay ise filmin hemen hemen her sahnesinde görebileceğiniz dünyaca ünlü İstanbul Zilleri'ydi

Kısaca bu filmi imkanınız varsa mutlaka seyredin derim. Hele ki güzel bir ses sistemine sahipseniz eminim ki harika bir deneyim yaşayacaksınız

Hapishanede ağzına büyük abdest yapılan adamdan oscar adaylığına. Müthiş bir başarı hikayesi. Hey gidi JK.

Gone_Girl_Poster.jpg

Gone Girl (2014) - IMDb

filmi izlemeden önce beklentim bayağı bir yüksekti; çünkü her izleyen mükemmel film, mutlaka izleyin tarzında yorum yapıyordu. biraz geç de olsa izleme fırsatı buldum. ama malesef ki film beklentilerimi karşılamadı. şöyle ki filmin süresi gereksiz uzun. gereksiz uzundan kastım bazı filmler 3 saat olur ama içi dolu olur kimse çıkıp da 3 saat film, çok uzun, öldük bittik tarzı yorum yapmaz. bu filmde ise bazı olayların gelişimi gereksiz yere uzun tutulurken filmin bazı can alıcı yerleri üstünkörü 2-3 dakika içerisinde işlenip geçilmiş. bu sahneler özellikle filmin son kısmında çok yoğun. ki bence özellikle buralarda olmak üzere filmin genelinde mantık hataları mevcut. bu sebeple ki kesinlikle 8-9 puanı hakeden bir film olduğunu düşünmüyorum. max 7 puanlık bir film olduğunu düşünüyorum

filmin başında olayların başlaması, gelişmesi, ben affleck'in oyunculuğu bana el cuerpo(ceset) filmini hatırlattı. herhalde sonu da oraya bağlanacak diye düşünürken olaylar değişti. benim şahsi fikrim el cuerpo filmi bu filmden kat kat daha iyi bir film. izlemeyen varsa tavsiye ederim.

11178910_800.jpg

Miles Teller'ı biraz araştırayım derken denk geldim. Konu beni pek sarmadı fakat izlemeye değer diye düşünüyorum.

Puan verecek olsaydım 7/10 derdim muhtemelen.

walk_among_the_tombstones_ver2_xlg.jpg

Balade entre les tombes (2014) - IMDb

ilk baslari iddiali görünüyordu ama ilerledikce, özellikle 2.yarisindan itibaren vasat bir yöne kaydi. liam neeson yine bildigimiz klasik oyunculugunu sergilesede senaryo'da filmin türüne ait hicbir yenilik yoktu, olaylarin nasil sonuclanacagini az cok kestirebiliyorsun. final kismini ise cok zayif buldum.
sonuc olarak "yoklukta gideri var" kategorisine koyabilecegimiz bir filmdi bana göre.

215px-Children_of_heaven.jpg

Les enfants du ciel (1997) - IMDb

baya etkileyici filmdi. özellikle cocuk oyuncular cok basariliydi kesinlikle. hikaye gayet sade ama bir o kadarda güzeldi.
en cok hosuma giden filmdeki caresizligi hic acitasyon yapmadan göstermeleriydi.
cocuk birincilige sevinemedi yav varmi böyle birsey:(

Iyi dusunuyorum ama ilk 5 e sokmam. Ilk 20 dersek mumkundur. 2000 sonrasi cekilen en zekice yapimlardan biridir ama.

Boyhood (2014) - IMDb

çekimleri toplamda 13 seneye yayılmış bir yolculuk filmi. Before serisiyle artık herkesin tanıdığı Richard Linklater’ın toplamda dört oyuncusuyla (Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke ve kendi öz kızı Lorelei Linklater) bu süre boyunca her sene bir araya gelerek çektiği Boyhood (Çocukluk), henüz beş yaşında tanıdığımız küçücük bir çocuğun on sekizlik delikanlı haline gelene kadarki macerasını anlatıyor.

Boyhood (2014) Çocukluk Filmi Eleştirisi - Sinematopya - Sinematopya

Güzeldi tavsiye ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt