İzlediğiniz Filmler, Görüşleriniz ve Önerileriniz

oncelikle , kiymetli ivedi geri donusun icin tesekkur ediyorum sevgili hayri.
Oddityi diyorsun sanırım
ta kendisi .
Bakıcam dediğin movieye
acikcasi eksi arti baglaminda -ilk film- olarak bence fena degildi.

goreceli elbette.
Oddityi süperb bulmasam da atmosferik bi yapımdı, o açıdan yönetmen arkadaşın filmleri takip edilebilir
Hürmetlerimle

kesinlikle potansiyelli bir yonetmen bencede.

bu arada ,gecmiste yazmis olabilirim, emin degilim, yine de degineyim istedim;

bir diger potansiyelli benzer yonetmen ^liam gavin'in ^debut filmi ->
a dark song filmi de ,kalemi saglam yazilmis ozgun bir filmdi . slow burn tarz.
2016 /2017 donemi festivaller de bayagi konusuldu . yine irlanda/ingiliz yapimi.

<- hatirladigim , ele aldigi done'ler ; occult, black magic ,rituel ,semboller ,vb .

gorunum tandansli bir bakis yapmak gerekirse ;

filmin iki ana karakteri mevcut.
^ occultist > joseph
ve ondan yardim isteyen ^ anne karakteri > sophia ekseninde bir film.
<->
olen ogluyla kontakt /iletisim kurmak isteyen bir anne bu adama gider, bir eve kapanirlar aylarca, , ,
derken - olayin derinlikleri baslar .

kanimca, hikayesinin cok iyi bir yazilisi oldugunu dusundugum bu eserin,
cok saglam soundlarla bezeli oldugunu da belirtmek gerekir.
nokta atisi dark , gizemli soundlar compose yapilmis.
keza,
basrol ikilinin oyunculuklari da fazla gercekci idi . bu da , bi bakima filmin kanimca organik ve gercekci gorunmesine bold onculuk eden durumdu .

kendisi indie filmlerden, haliyle dusuk butceyle yapilmis olup ortaya basarili bir eser cikarmislar .

ayni janra ^hollywood filmlerinden kendisini ayiran da ustte belirttigim yazilim,atmosfer ve oyunculuklarin ucu bir arada sunduklari gercekcilik ~ organik ele alim sayesinde ,
bi nevi
yapay,efekt,jump scare vs den uzak bir dille ; ortaya saglam bir film cikmis kanimca .

goreceli elbette.

10 / 7

saygi ve selamlar .

IMG_5589.webp

netflixi karıstırırken denk geldigim gerilim/aksiyon filmi. ilk yarım saat gerilim güzel tırmandı, sonrasında ha bisey oldu ha bisey olacak derken cok da onemli bisey olmadan bitti. don johnson'ın oynadıgı kotu adam karizmatikti ama genel olarak filmi yavan buldum.

Anunnakiler
Ileriye sarıp Nagatomo Galatasaray muhabbetini izleyin

IMG_5609.webp

dreamworks yapımı animasyon. ıssız bir adaya düşen robotun, robot kanunları ile doga kanunları arasında kalmasını anlatıyor. konu guzel ama biraz cocuklara yonelik islenmis. daha dark bir tonda yapılsa ciddi bir bilimkurgu olabilirmis.

images

berbat ötesiydi yaw

koskoca blade öyle mi sunulur?

endgame'den sonra iyice zıvanadan çıktı mcu yokuş aşağı gidiyor. hikaye yok, karakter derinliği yok, komik desen değil. iki tane kabloyu birbirine bağlayıp patlayacak evreni kurtarmak dışında konu bulamıyolar, ki lokide zaten yapılmıştı bu... neyse zaten deadpooldan fazlası beklenemezdi

images

diyecek bişey bulamadım doğrusu
filmin amacı ortada ama todd phillips ne kadar pay sahibi bitek bunu merak ettim

ilk filme yazık oldu tabii ki

guzel bir secim olmus. bu filmi bende izlemistim . yanilmiyorsam puanim 7di . 2. izleyisimde 7,5 oldu .

kagit uzerinde ^araba yol/yolculuk filmi gibi gozukse de, kanimca derinligi yuksek saglam bir yapit .

filmde islenen ^psikolojik travma nin ,bi nevi hikaye nin geneline flashbackler dahil nakis gibi islenmis olmasi , basli basina yonetmenlik basarisi....
bir cok sahne baslangic gelisim ve gecisleri basarili bulmustum. organik bir cekim tarzi vardi, ,
bir o kadar da fazla gercekci .

kanimca bu film -minimal kisik ates film sinifin da oldugundan , aceleye getirilmemeli izlenme sureci.

degerli yonetmenimiz mehmet ada oztekin ortaya yine samimi ve bir o kadar da gercekci hikaye sunumu cikarmis . emeklerine saglik .

saygi ve selamlar .

IMG_5733.webp

vampir koylu oyununun filmini yapmıslar. karakterlerin bir oyunun icinde oldugu guzel bir board game uyarlaması. oyunun kendisi gibi basit ama eglenceli olmus. jumanji, dungeons and dragons, boss level, eskilerden bill & ted tarzı filmleri sevenler bunu da sevebilir.

Geri
Üst Alt