İzlediğiniz Filmler, Görüşleriniz ve Önerileriniz

deadpool 3 izledim dün

izlemeyin izlettirmeyin

iyice b.ka sardi bu is artik

imdbdeki yüksek puanli kahraman filmler bile b.k gibi cikiyor artik

onun yerine substanceyi izleyin

hem cok daha iyi hem akiyor film

herifin tekinin dalgayı kesiyorlardı o film galiba üstad
Gerçekten enfesti
Michael Kohlhaas (2013) ⭐ 6.1 | Drama, History

sevgili osman , izlemis olduguna olumlu anlamda sasirdim,memnun oldum. filme dair yorumu eklerken ,forumda pek beklemiyordum *16.yy donemi filmlerin dikkate alinacagini...

.

avrupa sinemasi - avrupa medieval donemi hikayesi 16.yy .

fransiz & alman ortak sunumu .

film hava olarak ^nbc filmleri gibi^ kisik ateste/slow burn bir anlayista.

az diyaloglu anlatimi ,slow burn olusu dolayli kimi izleyiciyi kendinden kacirabilir... goreceli elbette.

anlami derin olan kimi sahneleri ile de akillarda iz birakan turde bir yapim...
mads yine dokturmus, kendisiyle beraber cinematografya da diger basrol nazarimda . cekimler cok iyi, tam da donemi yansitir gerceklikte...
avrupa sinemasindan da zaten bu beklenirdi ^donem^ sinemasi baglaminda.

bu arada, *14.yy donemi asmis bir eseri de yeri gelmisken yazayim,daha onceden de yazmistim sanirim. <- > buyuk ustad merhum sean connery filmi ; the name of the rose . bold tavsiye ederim sevgili osman .
fransiz yonetmen imzalidir ; kendisi cok iyi filmlere imza atmis bir deger nazarimda.jean jacques annaud.
koleksiyonumdaki peak filmlerimdendir period/donemsel filmler baglaminda .

basa donersek , mads'in filmi ,
islenis ve karakter giris gelisim sonuc baglaminda -hollywood ^sindrella hikayesi^ barindirmadigindan- , fazla gerceksi ,organik, yalin anlatimla icra edilmis . ayrica *romani da meshurdur .

* final de calan muzik basli basina muzik oscar'idir - nazarimda .

^mads'in multi kulturel dolulugu da takdir edilesi . filmde kullandigi lisan ozelinde. yanilmiyorsam bir kac dil biliyor kendisi .

saygi ve selamlar .

sevgili osman , izlemis olduguna olumlu anlamda sasirdim,memnun oldum. filme dair yorumu eklerken ,forumda pek beklemiyordum *16.yy donemi filmlerin dikkate alinacagini...

.

az diyaloglu anlatimi ,slow burn olusu dolayli kimi izleyiciyi kendinden kacirabilir... goreceli elbette.

mads yine dokturmus, kendisiyle beraber cinematografya da diger basrol nazarimda . cekimler cok iyi, tam da donemi yansitir gerceklikte...

bu arada, *14.yy donemi asmis bir eseri de yeri gelmisken yazayim,daha onceden de yazmistim sanirim. <- > buyuk ustad merhum sean connery filmi ; the name of the rose . bold tavsiye ederim sevgili osman .
fransiz yonetmen imzalidir ; kendisi cok iyi filmlere imza atmis bir deger nazarimda.jean jacques annaud.

islenis ve karakter giris gelisim sonuc baglaminda -hollywood ^sindrella hikayesi^ barindirmadigindan- , fazla gerceksi ,organik, yalin anlatimla icra edilmis . ayrica *romani da meshurdur .

^mads'in multi kulturel dolulugu da takdir edilesi . filmde kullandigi lisan ozelinde. yanilmiyorsam bir kac dil biliyor kendisi .

saygi ve selamlar .

Gülün adını kpss hazırlık döneminde izlemiştim üstad
Romanı dahil esanslı bir yapım

Gülün adını kpss hazırlık döneminde izlemiştim üstad
Romanı dahil esanslı bir yapım
harika (y) .

muzigi duyar duymaz o doneme gittim ;

yeri gelmisken sorayim, belki izlemiyorsundur bu tur'u ,bilemiyorum ;

slow burn ,psikolojik gerilim vb turde kult bir yapit . uzakdogu sinemasindan.
(yanilmiyorsam scorsese, filmin ve yonetmeninin buyuk hayrani ) .

keza, guney koreli oscarli yonetmen *bong joon ho (memories of murder) un da en begendigi/favori filmidir cure -kendi dedigine gore . ki,bong'un dedigine gore ; mom filminin cikis /ilham aldigi filmin - cure olmasi da ayri ilginc buldugum bilgi idi vakti zamanindan .

10/8 .hatta minimal anlatimi icin yarim puan da cepten vereyim 8,5

saygi ve selamlar

harika (y) .

keza, guney koreli oscarli yonetmen *bong joon ho (memories of murder) un da en begendigi/favori filmidir cure -kendi dedigine gore . ki,bong'un dedigine gore ; mom filminin cikis /ilham aldigi filmin - cure olmasi da ayri ilginc buldugum bilgi idi vakti zamanindan .

saygi ve selamlar

Bu filmin ilk yarım saatinde bayıldığımı hatırlıyorum üstad devam edememiştim sonra izlerim dedim ama baya geçti üstünden
Tür ayırmam kaliteli yapımları aklına gelince paslarsan memnun olurum

Bu filmin ilk yarım saatinde bayıldığımı hatırlıyorum üstad devam edememiştim sonra izlerim dedim ama baya geçti üstünden
Tür ayırmam kaliteli yapımları aklına gelince *paslarsan memnun olurum
ustte belirttigim janra semsiyesi altinda ^hipnoz^ odakli bir hikaye yazilimi .
minimalist kavrami fazla benimseyen bir anlayista . psiko-noir havasi da cabasi . ~

nbc ve tarkovsky filmlerinden antrenmanli oldugumdan , ilk izledigimde bir zorluk cekmemistim ,hikayesi farkli gelmisti. goreceli elbette.

*. the crow -94 yapimli olani hakkinda ne dusunuyorsun ? .

nacizane film onerilere ara ara deginirim memnuniyetle .

saygi ve selamlar .

harika (y) .

saygi ve selamlar

Gülün adı muhteşem bir polisiye film. Filmde inanılmaz gizli mesajlar var ve enteresan tarikatlar var. Bu müzikde filmin hemen başında çalar direk ortaçağa ışınlanırsın

ustte belirttigim janra semsiyesi altinda ^hipnoz^ odakli bir hikaye yazilimi .
minimalist kavrami fazla benimseyen bir anlayista . psiko-noir havasi da cabasi . ~

nbc ve tarkovsky filmlerinden antrenmanli oldugumdan , ilk izledigimde bir zorluk cekmemistim ,hikayesi farkli gelmisti. goreceli elbette.

*. the crow -94 yapimli olani hakkinda ne dusunuyorsun ? .

nacizane film onerilere ara ara deginirim memnuniyetle .

saygi ve selamlar .
Crow u izleyeli uzun seneler oldu o da rahmetlinin çatıda attığı devasa solo dan ve hayko çepkinin en sevdiği film olduğundan başka bir anı kalmadı maalesef aklımda reis

Gülün adı muhteşem bir polisiye film. Filmde inanılmaz gizli mesajlar var ve enteresan tarikatlar var. Bu müzikde filmin hemen başında çalar direk ortaçağa ışınlanırsın

ozel olarak bluray aldigim nadide filmlerden . sean ustad hikaye de donemin *sherlock'u olmakla kalmamis adeta filmi yasamis.

^yazarin^i alani dolayli kullanilan her ince detay filmin peak cizgide tutunmasina da asist olmus .

gostergebilim vb .

velhasil , salt ustteki detayli teknik nuanslar dolayi bile ( mesakkatli ve cidden tasin altina ellerini goturmusler yapimi birebir sunma adina )
puanlari benden almisti ilk izlenimde -the name of the rose. . .

-filmin basligi varsa teknik noktalara daha detayli deginebiliriz. ornk, filmin cekildigi yerler, dekorlar vs.

Crow u izleyeli uzun seneler oldu o da rahmetlinin çatıda attığı devasa solo dan ve ^hayko çepkinin en sevdiği film olduğundan başka bir anı kalmadı maalesef aklımda reis
ilk izledigimdeki hissiyat ; janra dan bagimsiz , hava olarak noir bir filmdi . +, art house vibe da almadim degil . renkler, set tasarim,makyas, giyim, sokaklar ,aksiyon kareo vs olarak genel anlamda farkli ve ozel bir filmdi crow .
ilk izlenim dvd sonrasinda ,bir kac yil once bluray izlemistim - ,4k ciksa hemen alirim demistim...
ki, cok yakin gecmite cikti, siparis vermistim yakinda elimde olur.
^hayko cepkin , yeni cikan bu 4k versiyona dair tahminim haberi vardir .sayet cok seviyorsa mutlaka temin etsin bu surumu . bazi filmler vardir 4k mutlaka cikmali denilen. velhasil , kult filmdir nazarimda.

hayko cepkin'i dinledigini yeni ogrendim. kendisinin yer aldigi (giris intro sunum anlatim)
acayip hikayeler dizisi ,cok farkli bir dizi projesi idi . listemde yer alan begendigim tv islerindendir .

ps;

crow. bunun remake'i izledin mi ? populer biri oynuyordu suan aklimda degil. nordic bir oyuncu .

saygi ve selamlar .

.

saygi ve selamlar .

Gulun Adi 👍

Gereksiz filmlerde bugun - Civil War

Teksas ile Kaliforniya guya bati kuvvetleri adi altinda Devlet Baskanini deviriyorlar. Film de uc texrubeli bir de genc savas fotografcisinin ic savas halindeki ABD'nin icinde DC'ye yaptiklari yolculugu ve devlet baskaninin ele gecirilmesi ile son bulan seruvenlerini anlatiyor.

Arkadas bi kere Amerika'da ic savas ciksa Kaliforniya ile Teksas zit taraflarda olurlar. Ayni tarafta degil. Hikayenin sacmaligi burada basliyor. Bir de bu yeni yetmenin yuzunden bi suru insan oluyor. Ustune filmin sonunda is basarmis gibi gosteriliyor. Acaip uyuz oldum.

Sessiz Bir Yer: Birinci Gün. (A Quiet Place: Day one)

Bir ve ikisini özellikle birincisini çok sevdiğim bir film serisiydi. Açıkçası içine etmişler. Nedeni, niyesi hakkında da fikir verir sanmıştım ama o da yok. Kedi ve esas oğlanın iyi oyunculuğu hatrına 5/10

Sessiz Bir Yer: Birinci Gün. (A Quiet Place: Day one)

Bir ve ikisini özellikle birincisini çok sevdiğim bir film serisiydi. Açıkçası içine etmişler. Nedeni, niyesi hakkında da fikir verir sanmıştım ama o da yok. Kedi ve esas oğlanın iyi oyunculuğu hatrına 5/10
bunun henuz 1.filmini izledim.
sunulan havayi begenmistim. distopik filmler zaten ayri bir sevdigim daldir sinema ozelinde.

bu film bir yana,

izlediklerim ozelinde - son 20 yilda yapilan en iyi distopik film;
the road ve children of men filmleridir nazarimda .

2000 senesi japon filmi
battle royale filmi janra ozelinde onerebilirim.

izleme listemde olup henuz izlemedigim 2020 filmi ;
new order .

@Osman SEDEN , @Aras Şimşek

saygi ve selamlar.

bunun henuz 1.filmini izledim.
sunulan havayi begenmistim. distopik filmler zaten ayri bir sevdigim daldir sinema ozelinde.

bu film bir yana,

izlediklerim ozelinde - son 20 yilda yapilan en iyi distopik film;
the road ve children of men filmleridir nazarimda .

2000 senesi japon filmi
battle royale filmi janra ozelinde onerebilirim.

izleme listemde olup henuz izlemedigim 2020 filmi ;
new order .

@Osman SEDEN , @Aras Şimşek

saygi ve selamlar.
AQP ve Bird Box birbirine yakın zamanda çıkan güzel filmlerdi. AQP'nin ikincisi de izlemeye değer. C. Murphy ve EB'ın soğuk bakışları kurtarıyor hiç olmazsa

Geri
Üst Alt