Michael Kohlhaas (2013)
6.1 | Drama, History
sevgili osman , izlemis olduguna olumlu anlamda sasirdim,memnun oldum. filme dair yorumu eklerken ,forumda pek beklemiyordum *16.yy donemi filmlerin dikkate alinacagini...
.
avrupa sinemasi - avrupa medieval donemi hikayesi 16.yy .
fransiz & alman ortak sunumu .
film hava olarak ^nbc filmleri gibi^ kisik ateste/slow burn bir anlayista.
az diyaloglu anlatimi ,slow burn olusu dolayli kimi izleyiciyi kendinden kacirabilir... goreceli elbette.
anlami derin olan kimi sahneleri ile de akillarda iz birakan turde bir yapim...
mads yine dokturmus, kendisiyle beraber cinematografya da diger basrol nazarimda . cekimler cok iyi, tam da donemi yansitir gerceklikte...
avrupa sinemasindan da zaten bu beklenirdi ^donem^ sinemasi baglaminda.
bu arada, *14.yy donemi asmis bir eseri de yeri gelmisken yazayim,daha onceden de yazmistim sanirim. <- > buyuk ustad merhum sean connery filmi ; the name of the rose . bold tavsiye ederim sevgili osman .
fransiz yonetmen imzalidir ; kendisi cok iyi filmlere imza atmis bir deger nazarimda.jean jacques annaud.
2h 10m | R
www.imdb.com
koleksiyonumdaki peak filmlerimdendir period/donemsel filmler baglaminda .
basa donersek , mads'in filmi ,
islenis ve karakter giris gelisim sonuc baglaminda -hollywood ^sindrella hikayesi^ barindirmadigindan- , fazla gerceksi ,organik, yalin anlatimla icra edilmis . ayrica *romani da meshurdur .
* final de calan muzik basli basina muzik oscar'idir - nazarimda .
^mads'in multi kulturel dolulugu da takdir edilesi . filmde kullandigi lisan ozelinde. yanilmiyorsam bir kac dil biliyor kendisi .
saygi ve selamlar .