İzlediğiniz Filmler, Görüşleriniz ve Önerileriniz

All Quiet on the Western Front

Netflix önerisiyle biraz ayaküstü izledim ama çok acayip. Abdliler hep 2. Dünya Savaşına odaklanırlar, ilkine kendileri fazla müdahil olmadığı için ama aslında 1. Dünya Savaşı'ndaki cephe savaşlarının çok daha kanlı, çok daha beter olduğunu göstermiş adamlar. Ciddi vahşet var filmde, çok ağır bir atmosferde ama abartı falan yok. O dönemki savaş budur gerçekten.

Bu arada ben Er Ryan'ı Kurtarmak'ta Omaha çıkarmasında da bir miktar abartı olduğunu düşünüyorum, üstüne bir de son sahnelerde filmi duygusallaştırmaya çalışmalar falan herkes bilir. Bu filmde o duygusallaştırma da yok (aslında var da yapmacık değil). Çıplak gerçeklik.

Bir de bu film Erich Maria Remarque'ın Batı Cephesi ve Dönüş Yolu kitabından yapılmış. Ben okuyalı herhalde bir 20 yıl oldu. Bire bir aynı olan kısımlar var ama hikaye farklı sonlanıyor. Okuduğum en çarpıcı, en güzel romandır zaten. Yıllardır o vahşet tasvirini hala yer yer hatırlarım, o yüzden bende daha farklı bir yer edindi film.

Netflix yapmacıklığına aldanmayın, müthiş film.

Katczinsky kitapta da çok önemli karakterdi. Hep böyle espirili, bizim elemanın moralini yüksek tutardı. Ama ölümü böyle değildi. Savaşın sonlarına yakın bir çatışmada incik kemiğinden vurulduğunu, sonra sırtında taşırken bizim eleman farkında olmadan boynundan ya da kafasından bir kurşun daha yediğini söylüyordu. Ama öldükten sonraki konuşmalar neredeyse bire bir aynı.

Filmin başlarına yakın bir tane askerin kafayı yiyip kendini siperden dışarı attıktan sonra patlamasını biraz daha farklı tasvir ediyordu. Duvara yapıştığını falan yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Gece bir taarruzda Fransız askerinin suratına küreğimi geçirip yardım falan gibi anlatımlar vardı. Burada gündüz yapmışlar o sahneyi.

3 tane Fransız kızla birlikte oldukları bir kısım vardı kitapta.

O çukurda öldürdüğü Fransız askerini kitapta da böyle anlatıyordu. Çok pişman olmuştu, sonrasında arkadaşlarım moralimi yerine getirdi falan diyordu.

Tanklar ve alev makinalarını hatırlayamadım kitapta var mıydı ama filmi çok başka bir seviyeye getirmiş söylemek gerek.

Kitapta savaştan sonra Almanya'ya döndüğü zaman başına gelenleri de anlatır, bu sondaki ateşkesin başlamasına 15 dk kala yapılan saldırıyla ilgili bir şey hatırlamıyorum. Muhtemelen başka bir hikayeyle birleştirmişler.

Son düzenleme:
Scream (2022) - IMDb

öbür filmleri gibi vasat idi. 5.5/10

tanıdık yüz var. @Sami Karakoç

1394562.jpg
.

images

Konusu çok ilgi çekiciydi. Deep zaten sürüklüyor filmi. Ama konu daha iyi işlenebilirdi. Kopukluklar çok fazlaydı. Kurguda eksiklikler barizdi. Ama yine de izlenmesi gereken bir film.

7.0/10

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Cihangir'de oturup da Kadıköy'den ilerisini görmemiş bir tatlısu solcusunun yapabileceği Anadolu filmi maksimum bu kadar oluyor maalesef. İyi oyunculuklar ve sinematografi dışında hiç beğenmedim. Herkes işte Nuri Bilge Ceylan olamıyor. 5.5/10

Cici'yi çok başarılı buldum. Uzun tiratların olması ve fazla drama olması sıkmış olabilir bu tarz izlemeye alışık olmayanları. Bana kalırsa tadı orada.

All Quiet on the Western Front

Netflix önerisiyle biraz ayaküstü izledim ama çok acayip. Abdliler hep 2. Dünya Savaşına odaklanırlar, ilkine kendileri fazla müdahil olmadığı için ama aslında 1. Dünya Savaşı'ndaki cephe savaşlarının çok daha kanlı, çok daha beter olduğunu göstermiş adamlar. Ciddi vahşet var filmde, çok ağır bir atmosferde ama abartı falan yok. O dönemki savaş budur gerçekten.

Bu arada ben Er Ryan'ı Kurtarmak'ta Omaha çıkarmasında da bir miktar abartı olduğunu düşünüyorum, üstüne bir de son sahnelerde filmi duygusallaştırmaya çalışmalar falan herkes bilir. Bu filmde o duygusallaştırma da yok (aslında var da yapmacık değil). Çıplak gerçeklik.

Bir de bu film Erich Maria Remarque'ın Batı Cephesi ve Dönüş Yolu kitabından yapılmış. Ben okuyalı herhalde bir 20 yıl oldu. Bire bir aynı olan kısımlar var ama hikaye farklı sonlanıyor. Okuduğum en çarpıcı, en güzel romandır zaten. Yıllardır o vahşet tasvirini hala yer yer hatırlarım, o yüzden bende daha farklı bir yer edindi film.

Netflix yapmacıklığına aldanmayın, müthiş film.

Katczinsky kitapta da çok önemli karakterdi. Hep böyle espirili, bizim elemanın moralini yüksek tutardı. Ama ölümü böyle değildi. Savaşın sonlarına yakın bir çatışmada incik kemiğinden vurulduğunu, sonra sırtında taşırken bizim eleman farkında olmadan boynundan ya da kafasından bir kurşun daha yediğini söylüyordu. Ama öldükten sonraki konuşmalar neredeyse bire bir aynı.

Filmin başlarına yakın bir tane askerin kafayı yiyip kendini siperden dışarı attıktan sonra patlamasını biraz daha farklı tasvir ediyordu. Duvara yapıştığını falan yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Gece bir taarruzda Fransız askerinin suratına küreğimi geçirip yardım falan gibi anlatımlar vardı. Burada gündüz yapmışlar o sahneyi.

3 tane Fransız kızla birlikte oldukları bir kısım vardı kitapta.

O çukurda öldürdüğü Fransız askerini kitapta da böyle anlatıyordu. Çok pişman olmuştu, sonrasında arkadaşlarım moralimi yerine getirdi falan diyordu.

Tanklar ve alev makinalarını hatırlayamadım kitapta var mıydı ama filmi çok başka bir seviyeye getirmiş söylemek gerek.

Kitapta savaştan sonra Almanya'ya döndüğü zaman başına gelenleri de anlatır, bu sondaki ateşkesin başlamasına 15 dk kala yapılan saldırıyla ilgili bir şey hatırlamıyorum. Muhtemelen başka bir hikayeyle birleştirmişler.
Ben de bu filmi yazmaya gelmiştim. Savaş psikolojisini çok iyi yansıtmışlar. Savaş içindeki bir askerin gel gitlerini, neler yapabileceklerini güzel anlatmışlar. 1. Dünya Savaşı ile ilgili çok fazla film yok ama yeni yeni başladılar bu konuyla ilgilenmeye. Ben beğendim, önerilir.

Cici'yi çok başarılı buldum. Uzun tiratların olması ve fazla drama olması sıkmış olabilir bu tarz izlemeye alışık olmayanları. Bana kalırsa tadı orada.

Gösterilmeye çalışılan Anadolu portresi gerçekle örtüşmüyor. Onun dışında filmin süresi zaten gereksiz derecede uzun. Uzun uzun bakışmalar, uzatılmış sahneler bir noktadan sonra bayıyor. Teknik açıdan iyi ancak onun dışında yetersiz bir film.

Gösterilmeye çalışılan Anadolu portresi gerçekle örtüşmüyor. Onun dışında filmin süresi zaten gereksiz derecede uzun. Uzun uzun bakışmalar, uzatılmış sahneler bir noktadan sonra bayıyor. Teknik açıdan iyi ancak onun dışında yetersiz bir film.
Yer: Anadolu
Film Süresi: Minimum 2,5 saat
Tür: Dram

Bunların bulunduğu her film SANATSAL film olmuyor. Bunu anlamalılar öncelikle.

Bazıları da sırf kendini üstün göstermek için filmi beğenmiş gibi yapıyor.

Yer: Anadolu
Film Süresi: Minimum 2,5 saat
Tür: Dram

Bunların bulunduğu her film SANATSAL film olmuyor. Bunu anlamalılar öncelikle.

Bazıları da sırf kendini üstün göstermek için filmi beğenmiş gibi yapıyor.

Olgun Şimşek'in canlandırdığı Cemil karakteri. Elli yaşında adam, otuz sene önceki çocukluk aşkını kaybettikten sonra bir daha hiç evlenmiyor, çoluk çocuğa karışmıyor. Böyle bir insan var mı yahu? Hele ki Anadolu'da. Anadolu insanı askerliği yaptıktan sonra evlenir, çoluk çocuğa karışır. Çocukluk aşkı elinden alındı diye geri kalan hayatına pranga koymaz. Filmdeki karı, koca arasındaki soğukluk, aralarındaki bitmiş ilişkinin derinine inilmemiş. Yılmaz Erdoğan'ın canlandırdığı otoriter baba figürüne lafım yok ama Anadolu'nun hangi köyündeki baba, hortumla çocuğunu ıslatıp, kameraya alır? Haneke filmi mi çekiyorsunuz kardeşim? :)

Son düzenleme:

Ferih Karahan imzalı Okul Tıraşı filmi bir Yatılı Bölge Ortaokulu'nda geçmekte. İranlı yönetmen Abbas Kiyarüstemi'nin 'Arkadaşımın Evi Nerede?' filmine oldukça benzeyen film; okulda hastalanan arkadaşını doktora götürmeye çalışan bir gencin hikayesini anlatmakta. Film, Türkiye'deki bürokrasiyi ve devlet kurumlarındaki yetersizlikleri her ne kadar iyi işlemiş olsa da yine de daha iyi olabilirmiş dedirtiyor. Teknik açıdan, özellikle ses konusunda biraz sıkıntılı bir film. Çocuk oyuncular ve Ekin Koç, filmde oyunculuk açısından öne çıkan isimler ancak bunun haricindeki diğer oyunculukların yavan kaldığını düşünüyorum. 6/10

Son düzenleme:
images

Tam bir çerezlik filmdi. Yer yer meraklandırdı. Finalin tahmin edilmesi pek zor değildi. Ama finalle bir sürü soru işareti kaldı kafamda. Zaten 90 dakika bir süresi vardı. Çok çabuk bitti.

6.0/10

images

Tam bir çerezlik filmdi. Yer yer meraklandırdı. Finalin tahmin edilmesi pek zor değildi. Ama finalle bir sürü soru işareti kaldı kafamda. Zaten 90 dakika bir süresi vardı. Çok çabuk bitti.

6.0/10

Ben bayağı beğenmiştim. Beklentimin bayağı üzerine çıkmıştı.

Ciciyi sonuna kadar izleyebilenlere madalya takmak gerekir yine denedim olmadı devamını getiremiyorum..

images

6.0/10

Gökhan'ım Netflix sağlam gerilim-gizem var mı kıyıda köşede kalmislardan ?

1996 yapımı saplantı temalı(çok severim) bir yapım..Mark Wahlbergi görünce çok şaşırdım dikkat etmemiştim oyunculara.. Gunumuzde elbet çok daha iyileri var ama benim bu tarzda ilk baktığım olay o rahatsız ediciligin izleyiciye geçmesi bu yönden çok başarılı buldum.. Bazı kısımlar mantıksız olsa da genel olarak 7/10

images - 2022-11-02T232639.649.jpeg

Gökhan'ım Netflix sağlam gerilim-gizem var mı kıyıda köşede kalmislardan ?
Valla yokluktayız Hüsnü. Ben de gerilim-gizem manyağı bir herifim. İzlemediğim film kalmadı bu türde. Kuruduk kaldık valla.

Her akşam en az yarım saat film seçimi yapmak için geçiriyorum resmen. Hanım deliriyor :red:

Boş film izlemek istemiyorum çünkü.

Geri
Üst Alt