Suat Kara
Parçalı Üye
- 8 Ocak 2021
- 4.634
- 6.578
- 648
Bayadır ertelediğim Greenland'i izledim. 6/10
Felaket ve kıyamet senaryolu filmlere bayılırım. Gerard Butler ve Moreno Baccarin'i de severim. Filmin senaryosu her ne kadar gerçekçi olsa da plansız, programsız güç koşullardan kurtulma olunca bir anda soğuma geliyor bana. Neyse gene de filmin bende bıraktığı acı tadı sevdim. Bir The Day After Tomorrow olmasa da gayet yeterli.
bu tur filmlerin bende yeri ayri *+ alt dal ile beraber > *post apocalypse soslu .
asrin her doneminde yapilmis kimi kult , kimi klasik, kimi giselik filmler vb bolca mevcut.
cok eskilere deginmek isterdim de -izleme dolayli tahminim 70ler den bugune olanlara daha olumlu bakiliyor cekim vs bazli.
asagidaki izledigim filmler, kimi yonden ustteki taglari bold sekilde sunan , kimi ise hikaye olarak taglara dokunan eserler olarak goruyorum;
(eminim aralarinda cogunu izlemissinizdir , yine de genele yonelik degineyim dedim)
<=>
mad max , chidlren of men , 12monkeys, dawn of the planet apes seri filmi, wall e (animasyon),
invasion of the bodysnatcher , the core , take shalter , melancholia , noah, dawn of the dead , contagion, annihilation,,28days seri filmi,, snowpiercer ,cloverfield, a quiet place, vb,,
the day after 1983
@Onur Adıbelli
simdilik bir cirpida begendigim kimi aklima gelen yapimlari yazayim dedim. zamanla ekleme yapmayi dusunuyorum...
iyi seyirler .