İzlediğiniz Filmler, Görüşleriniz ve Önerileriniz

Bayadır ertelediğim Greenland'i izledim. 6/10

Felaket ve kıyamet senaryolu filmlere bayılırım. Gerard Butler ve Moreno Baccarin'i de severim. Filmin senaryosu her ne kadar gerçekçi olsa da plansız, programsız güç koşullardan kurtulma olunca bir anda soğuma geliyor bana. Neyse gene de filmin bende bıraktığı acı tadı sevdim. Bir The Day After Tomorrow olmasa da gayet yeterli.

bu tur filmlerin bende yeri ayri *+ alt dal ile beraber > *post apocalypse soslu .

asrin her doneminde yapilmis kimi kult , kimi klasik, kimi giselik filmler vb bolca mevcut.
cok eskilere deginmek isterdim de -izleme dolayli tahminim 70ler den bugune olanlara daha olumlu bakiliyor cekim vs bazli.

asagidaki izledigim filmler, kimi yonden ustteki taglari bold sekilde sunan , kimi ise hikaye olarak taglara dokunan eserler olarak goruyorum;
(eminim aralarinda cogunu izlemissinizdir , yine de genele yonelik degineyim dedim)
<=>

mad max , chidlren of men , 12monkeys, dawn of the planet apes seri filmi, wall e (animasyon),
invasion of the bodysnatcher , the core , take shalter , melancholia , noah, dawn of the dead , contagion, annihilation,,28days seri filmi,, snowpiercer ,cloverfield, a quiet place, vb,,

the day after 1983

@Onur Adıbelli

simdilik bir cirpida begendigim kimi aklima gelen yapimlari yazayim dedim. zamanla ekleme yapmayi dusunuyorum...

iyi seyirler .

Bayadır ertelediğim Greenland'i izledim. 6/10

Felaket ve kıyamet senaryolu filmlere bayılırım. Gerard Butler ve Moreno Baccarin'i de severim. Filmin senaryosu her ne kadar gerçekçi olsa da plansız, programsız güç koşullardan kurtulma olunca bir anda soğuma geliyor bana. Neyse gene de filmin bende bıraktığı acı tadı sevdim. Bir The Day After Tomorrow olmasa da gayet yeterli.
Cılkını çıkartacaklar sanırım. Greenland 2 geliyormuş. Birinci filmi ben beğendim. Gereksiz ABD Dünya'yı kurtarıyor klişesini yaşatmamışlar. :)

Jake Gyllenhaal
ın son filmi Ambulance inanılmaz derecede hızlı bir film. En az 100 tane araba parçalamışlar. Silahlar, takipler, ateş bir türlü bitmiyor. Sevenler için iyi bir film ama bana aşırı geldi, hepsini izlemedim.

Ambulance-409574561-large.webp

@ambulance filminde, olumsuz_elestirilerden birinde su kisim dikkatimi cekmisti;

The camera totally crazy shaking everywhere and getting to produce serious dizziness.

.

pass.

bu tur filmlerin bende yeri ayri *+ alt dal ile beraber > *post apocalypse soslu .

asrin her doneminde yapilmis kimi kult , kimi klasik, kimi giselik filmler vb bolca mevcut.
cok eskilere deginmek isterdim de -izleme dolayli tahminim 70ler den bugune olanlara daha olumlu bakiliyor cekim vs bazli.

asagidaki izledigim filmler, kimi yonden ustteki taglari bold sekilde sunan , kimi ise hikaye olarak taglara dokunan eserler olarak goruyorum;
(eminim aralarinda cogunu izlemissinizdir , yine de genele yonelik degineyim dedim)
<=>

mad max , chidlren of men , 12monkeys, dawn of the planet apes seri filmi, wall e (animasyon),
invasion of the bodysnatcher , the core , take shalter , melancholia , noah, dawn of the dead , contagion, annihilation,,28days seri filmi,, snowpiercer ,cloverfield, a quiet place, vb,,

the day after 1983

@Onur Adıbelli

simdilik bir cirpida begendigim kimi aklima gelen yapimlari yazayim dedim. zamanla ekleme yapmayi dusunuyorum...

iyi seyirler .

Ben de bir katkı sağlayayım. İzlediklerim arasında şu çok ama çok başkaydı. Tam bir başyapıttı bana göre.

@Onur Adıbelli turu ozelinde roland ustadin en begendigim isleri arasinda.

*onceki mesajimda nacizane, oneri filmi dolayli_verdigim fragmanin tam filmini ayrica izlemeni oneririm. donemsel bakarak izlersen begenecigini dusunuyorum. < onceki sayfalardaki sordugun soruya da ilisik bir temasi da mevcut.

san andreas filmi - gise de memnun etmisti yapimcisini...
110 m yapilisi - dunya geneli hasilat 500 m'e yakindi en son baktigimda.
filmin devami cekiliyor sanirim. aciklanmis.
-giamatti ustadi izlemek icin ayri bir neden- tur ozelinde....

Cılkını çıkartacaklar sanırım. Greenland 2 geliyormuş. Birinci filmi ben beğendim. Gereksiz ABD Dünya'yı kurtarıyor klişesini yaşatmamışlar. :)
Güzel tespit. The Day After Tomorrow'un en sevdiğim kısımlarından biri ABD'nin Meksika'ya filmde de olsa mahkum olmasıydı.

Chernobyl'den dizisi gibi nükleer felaket temalı bir filmde harika olur aslında. Çin'de geçsin ama oyuncular ABD - Avrupalı olsun. Oyuncuları karıştırdığm için Uzak Doğu filmleri izleyemiyorum, hepsi aynı be ya

etkileyici filmler den bir tanesini yazayim dedim - hazir aklima gelmisken.
biraz eskidir. # alive . 1993 yapimi...
uruguay rugby takimi ni tasiyan ucagin trajik sekilde andes daglarina carpmasi ve ordan sonrasi survive yasaminin baslamasi... *filmde, nando karakterine hayat veren ethan hawke oynuyor. ( rugby takimin lideri) .

etki birakan saglam islerdendir. kitabi *piers paul read imzali - tavsiye ederim. gercek bir hikaye.

yonetmenin bir diger kult ve basarili yine gercek hikaye temali filmi ; eight below(2006) guzel islerinden bir digeridir nazarimda. yanilmiyorsam orj film japonlara ait - hikaye de keza.

scarface

FaeFLCCWAAQ6OzS

Geri
Üst Alt