@Suat Kara abi kesinlikle izle dediğin 5 film sıralayabilir misin listeme ekleyim, eğer mümkünse bilim kurgu-macera hariç okursa çok güzel olur, o 2 türü pek sevmiyorum
Forumun film konusunda üstadısın o yüzden senden istiyorum, müsait oldugunda paylasabilirsen cok sevinirim
kiymetli sozlerin icin oncellikle tesekkur ediyorum . aksine, siradan bir sinemaseverim .
hangisini yazsam isin icinden cikamam.binlerce film var ,, donemsel degisiyor ilk 5, 10 listem .
yazacagim filmler top 5, 10 degilde, yilda bir acip izlediklerim arasindan yazayim istedim.musadenle.
gerceklik baglaminda ; fil adam - *the elephant man 80 yapimli david lynch imzali ,kanimca basyapittir .
yine david ustadin klasik sinemasina *nazaran , fil adam gibi farkli ve ozgun buldugum eseri ;
*the straigth story 90lar sonu basyapittir nazarimda. fazla duygusal ,dookunakli, insani, yol ~ yolculuk filmidir .
slow burn bir havasi var . dokunakli yalin bir hikayesi var, samimi organik bir sekilde sunulmus tadiyla yeri ayridir tarafim adina .
*jacobs ladder 90lar yapimli tim robbins'in dokturdugu eserdir nazarimda ...
*angel heart 80sonlari ,, karizmatik tarz donemi mickey rourke ve buyuk ustad robert de niro nun aykiri bir rolde oldugu , , - her iki filmde psikolojik,gerilim,gizem bazli benzer basyapittir nazarimda .
romcom kafasinda basyapit buldugum bir onceki mesajda bahsettigim- the holiday disinda ,
salt romantik kismen drami da tadinda serpistirilmis 2000lerin baslarindan basyapit * the note book.
keza,
^jack nicholson ustadin nadide eserlerinden olan ; *as good as it gets filmini yilda bir acar izlerim . humor tarafi leziz islenmis bir hikayesi var. yolculuk tinili olmasi da cabasi . kendisine eslik eden oyuncularda ondan asagi kalmiyorlar . trio dokturuyor - jack , helen ve greg .
*kanimca *oscarlik bir film olan - harold ramis'in - > *groundhog day filmi tek kelime ile cok saglam bir filmdir. ^bill ustad'in dokturdugu nadide eserlerden nazarimda.
digeri de - yine bill'in yer aldigi
^wes anderson imzali *rushmore <- > ,klasik ^wes sanatsal filmlerine *nazaran -farkli bir tarzi vardir konsept olarak . her ikisi de 90lar filmidir .
ortaya karisik devam ediyorum ,, dedigim gibi binlerce filmden ayirmak cok zor .
misal, clint ustadin en begendigim filmi 90lar basinda yapilan *unforgiven filmidir.
<- turu (spagetti western) ozeliinde , keza, sergio leone ustadin epik kult filmlerinden
*once upon time west ve *good bad ugly filmlerinin yeri ayridir keza .
baba/godfather cok tutulan basyapit olan bu filme nazaran , *tarafim adina tepe nokta ;
*once upon a time in america filmidir . < - bunu , brian de palma ustadin ->
* the untouchables takip eder .
de palma demisken , 80lerden -> *body double ,
*dressed to kill (michael caine ustadin dokturdugu) ,
ikonik kult filmlerini de es gecmemek gerekir.....
hatta michael caine ustadin ~ steve martin'le dokturdugu ^frank oz imzali leziz filmi
*dirty rotten scoundrels 80ler sonlari matrak filmdir buddy comedy minvalde .
daha eskilerden soyle bi 66 dunya kupasi yili ,ingilizlerin hem futbolda hem oscar da ses getirdigi ;
*alfie filmi kulttur leziz bir filmdir turu ozelinde. 66 yapimli, yanilmiyorsam oscar da 5 adayligi erismisti.
simdilik sonlandirayim .
- iyi seyirler .
@Aras Şimşek ,
@Hayri Cund ,
@Levent Kolpgün ,
@Naci Liboş ,
@Taha Karadeniz ,
@Hakan Kuzu ,
@Halit Bozkurt ,
@Oğuzhan Sesko ,
@Vasfi Vural ,
@Barış Savaş ,