İzlediğiniz Filmler, Görüşleriniz ve Önerileriniz

@Suat Kara abi kesinlikle izle dediğin 5 film sıralayabilir misin listeme ekleyim, eğer mümkünse bilim kurgu-macera hariç okursa çok güzel olur, o 2 türü pek sevmiyorum

Forumun film konusunda üstadısın o yüzden senden istiyorum, müsait oldugunda paylasabilirsen cok sevinirim

@Suat Kara abi kesinlikle izle dediğin 5 film sıralayabilir misin listeme ekleyim, eğer mümkünse bilim kurgu-macera hariç okursa çok güzel olur, o 2 türü pek sevmiyorum

Forumun film konusunda üstadısın o yüzden senden istiyorum, müsait oldugunda paylasabilirsen cok sevinirim

2 hafta maç yok diye mi :LOL:

kiymetli sozlerin icin oncellikle tesekkur ediyorum . aksine, siradan bir sinemaseverim . :hat:

hangisini yazsam isin icinden cikamam.binlerce film var ,, donemsel degisiyor ilk 5, 10 listem .
yazacagim filmler top 5, 10 degilde, yilda bir acip izlediklerim arasindan yazayim istedim.musadenle.

gerceklik baglaminda ; fil adam - *the elephant man 80 yapimli david lynch imzali ,kanimca basyapittir .
yine david ustadin klasik sinemasina *nazaran , fil adam gibi farkli ve ozgun buldugum eseri ;
*the straigth story 90lar sonu basyapittir nazarimda. fazla duygusal ,dookunakli, insani, yol ~ yolculuk filmidir .
slow burn bir havasi var . dokunakli yalin bir hikayesi var, samimi organik bir sekilde sunulmus tadiyla yeri ayridir tarafim adina .

*jacobs ladder 90lar yapimli tim robbins'in dokturdugu eserdir nazarimda ...
*angel heart 80sonlari ,, karizmatik tarz donemi mickey rourke ve buyuk ustad robert de niro nun aykiri bir rolde oldugu , , - her iki filmde psikolojik,gerilim,gizem bazli benzer basyapittir nazarimda .

romcom kafasinda basyapit buldugum bir onceki mesajda bahsettigim- the holiday disinda ,
salt romantik kismen drami da tadinda serpistirilmis 2000lerin baslarindan basyapit * the note book.

keza,
^jack nicholson ustadin nadide eserlerinden olan ; *as good as it gets filmini yilda bir acar izlerim . humor tarafi leziz islenmis bir hikayesi var. yolculuk tinili olmasi da cabasi . kendisine eslik eden oyuncularda ondan asagi kalmiyorlar . trio dokturuyor - jack , helen ve greg .

*kanimca *oscarlik bir film olan - harold ramis'in - > *groundhog day filmi tek kelime ile cok saglam bir filmdir. ^bill ustad'in dokturdugu nadide eserlerden nazarimda.
digeri de - yine bill'in yer aldigi
^wes anderson imzali *rushmore <- > ,klasik ^wes sanatsal filmlerine *nazaran -farkli bir tarzi vardir konsept olarak . her ikisi de 90lar filmidir .

ortaya karisik devam ediyorum ,, dedigim gibi binlerce filmden ayirmak cok zor .

misal, clint ustadin en begendigim filmi 90lar basinda yapilan *unforgiven filmidir.
<- turu (spagetti western) ozeliinde , keza, sergio leone ustadin epik kult filmlerinden
*once upon time west ve *good bad ugly filmlerinin yeri ayridir keza .

baba/godfather cok tutulan basyapit olan bu filme nazaran , *tarafim adina tepe nokta ;
*once upon a time in america filmidir . < - bunu , brian de palma ustadin ->
* the untouchables takip eder .

de palma demisken , 80lerden -> *body double ,
*dressed to kill (michael caine ustadin dokturdugu) ,
ikonik kult filmlerini de es gecmemek gerekir.....
hatta michael caine ustadin ~ steve martin'le dokturdugu ^frank oz imzali leziz filmi
*dirty rotten scoundrels 80ler sonlari matrak filmdir buddy comedy minvalde .

daha eskilerden soyle bi 66 dunya kupasi yili ,ingilizlerin hem futbolda hem oscar da ses getirdigi ;
*alfie filmi kulttur leziz bir filmdir turu ozelinde. 66 yapimli, yanilmiyorsam oscar da 5 adayligi erismisti.

simdilik sonlandirayim . :hat:

- iyi seyirler .

@Aras Şimşek , @Hayri Cund , @Levent Kolpgün , @Naci Liboş , @Taha Karadeniz , @Hakan Kuzu , @Halit Bozkurt , @Oğuzhan Sesko , @Vasfi Vural , @Barış Savaş , @Murat Durmaz

saygi selamlar.

Eski sayılabilecek yerli yapımlardan Ulak'ı izleyeyim dedim. Çetin Tekindor hatrına çöpe giden 2 saat hissi. 5/10

Resident Evil serisine tekrar bakayım dedim. Özellikle son bölümlerdeki filmin hikayesine ihanet eden senaryo hataları canımı sıktı, bitiremedim. Sakız gibi uzatıp mahvettiler güzelim hikayeyi.

üstad genelde yaşanmış gerçek hikaye filmlerini seviyorum

mesela 127 hours vardı baya sevmiştim geçen hafta

Yaşanmış hikaye seviyorsan Catch me if you can -12 years slaves - The İntouchables (2011) - Something The Lord Made

Hepsi sağlamdır Suat abiyi yorma böyle basit konularla

images

10/10

Geri
Üst Alt