Heh mesele o di mi bırakamıyor, ne verirlerse onu yapıyor. İşte bu karakterle alakalı bir durum uzun sürede de başarı getirmez. Adam elindeki az imkanlı işi de kaybedecek bir kaç aya.

Sonuç eksi olacak sıfır bile değil.
A takım da başarısız olsa bile alt yapıdaki görevine devam edecek büyük ihtimalde.
Alt yapımız daki düzen proje her şeyden daha önemli uzun vaadede geleceğimiz adına.
Alt yapı seviyesi de çok klas birisi zaten. Bunu ispatlamaya gereği yok.

Son düzenleme:
bize nasil hoca lazim biliyor musunuz

bize sistem, teknik, taktik bilgisi olmayan

futbolculara hadi kocum hadi aslanim bam bam bam oynayin diye gaz verip organizasyon nedir bilmeyen

konusursam cok kotu olur, bakin konusurum, sezon sonu konusucam, beni kimse itibarsizlastiramaz diye bagirip cagiran

hakem yanlis karar verdiginde saygisizca saha icine kadar kosturan, kendini sahadan attirip mac cikisi sov yapan

baslangic noktasinda basarisizlikta suc benim basarida futbolcularin diye sekil yapip finishe geldiginde bu takimi bu hale getiren utansin diyerek sozunu yutan ama sozunun eriymis gibi davranan

beylik laflari agzindan hic dusurmeyip adeletin oldugu yerde varim diyerek adaletsizligi gozume sokan kisilerin onune yatan

isine gelmeyen soru veya elestiri olursa erdemsizce davranarak elestiriyi yapana saldiran, kendinde bu hakki goren

ilkesellikten bahsederken diger yandan da hakkinda transfer dedikodularini cikartarak meslektasina saygisizlik yapan (kendisi gorevdeyken yerine baskasi talip olsa aman allahim ne yapardi acaba)

yeri geldiginde istatistiklere bakan (su kadar kupa aldi su kadar sampiyonluk aldi) taraftara yeri geldiginde de istatistikleri cope atan taraftara (tr ligi les, tr liginde gol atmanin onemi yok vs) oynayan

damarci, arabesk, agzi pis, kulhanbeyi, bickin delikanli, vatan millet sakarya duygulu (yersen afiyet olsun), 180 donus yapan kendisi degilmis gibi delikanliligi elden birakmayan, yeri geldiginde acitasyon yeri geldiginde kabadayilik yapan, bilimin isigina zerre kadar inanmayan, burnu kaf daginda, egosundan yanina yaklasilmayan hoca lazim

riekerink icin konusmuyorum ama sistem, taktik, tip, bilim, ar-ge, disiplin gibi seylerle ugrasan insanlarin bu ulkede yeri yok

turkiyede bu avrupai zihniyete yer yok

bize ver arabeski ver coskuyu tamamdir bu is

basin mensuplari da paso sizi yalasin, arkadaslik hatir gonul torpil ile sizi matah bisey mi gostersin en buyuk sizsiniz

bilimle, sistemle hareket etmeye calisan nezih beyler kibarca derdini anlatacagi zaman vurun agzina kuregi

geri kafali ulkemize geri kafali teknik direktorler yakisir

kendimize bol gelecek gomlegi giyemeyiz

bizden yillarca onde olan zihniyetten faydalanacak zeka yok bizde

milletce boyle gerikafaliyiz

bilim ve ilericilik bize ters

bizim ulkemizde efendi ve isini yapmaya calisirsan prim yapip goze giremezsin

surekli bagirarak konusup asarim keserim boyle adamim soyle delikanliyip diyip kukremen lazim. merak etme is ciddiye binince o delikanliyim diye kacanlar hic bu sozleleri soylememis gibi davranir

Kim bu ibretlik şahsiyet-i muhterem rtaş?

bize nasil hoca lazim biliyor musunuz

bize sistem, teknik, taktik bilgisi olmayan

futbolculara hadi kocum hadi aslanim bam bam bam oynayin diye gaz verip organizasyon nedir bilmeyen

konusursam cok kotu olur, bakin konusurum, sezon sonu konusucam, beni kimse itibarsizlastiramaz diye bagirip cagiran

hakem yanlis karar verdiginde saygisizca saha icine kadar kosturan, kendini sahadan attirip mac cikisi sov yapan

baslangic noktasinda basarisizlikta suc benim basarida futbolcularin diye sekil yapip finishe geldiginde bu takimi bu hale getiren utansin diyerek sozunu yutan ama sozunun eriymis gibi davranan

beylik laflari agzindan hic dusurmeyip adeletin oldugu yerde varim diyerek adaletsizligi gozume sokan kisilerin onune yatan

isine gelmeyen soru veya elestiri olursa erdemsizce davranarak elestiriyi yapana saldiran, kendinde bu hakki goren

ilkesellikten bahsederken diger yandan da hakkinda transfer dedikodularini cikartarak meslektasina saygisizlik yapan (kendisi gorevdeyken yerine baskasi talip olsa aman allahim ne yapardi acaba)

yeri geldiginde istatistiklere bakan (su kadar kupa aldi su kadar sampiyonluk aldi) taraftara yeri geldiginde de istatistikleri cope atan taraftara (tr ligi les, tr liginde gol atmanin onemi yok vs) oynayan

damarci, arabesk, agzi pis, kulhanbeyi, bickin delikanli, vatan millet sakarya duygulu (yersen afiyet olsun), 180 donus yapan kendisi degilmis gibi delikanliligi elden birakmayan, yeri geldiginde acitasyon yeri geldiginde kabadayilik yapan, bilimin isigina zerre kadar inanmayan, burnu kaf daginda, egosundan yanina yaklasilmayan hoca lazim

riekerink icin konusmuyorum ama sistem, taktik, tip, bilim, ar-ge, disiplin gibi seylerle ugrasan insanlarin bu ulkede yeri yok

turkiyede bu avrupai zihniyete yer yok

bize ver arabeski ver coskuyu tamamdir bu is

basin mensuplari da paso sizi yalasin, arkadaslik hatir gonul torpil ile sizi matah bisey mi gostersin en buyuk sizsiniz

bilimle, sistemle hareket etmeye calisan nezih beyler kibarca derdini anlatacagi zaman vurun agzina kuregi

geri kafali ulkemize geri kafali teknik direktorler yakisir

kendimize bol gelecek gomlegi giyemeyiz

bizden yillarca onde olan zihniyetten faydalanacak zeka yok bizde

milletce boyle gerikafaliyiz

bilim ve ilericilik bize ters

bizim ulkemizde efendi ve isini yapmaya calisirsan prim yapip goze giremezsin

surekli bagirarak konusup asarim keserim boyle adamim soyle delikanliyip diyip kukremen lazim. merak etme is ciddiye binince o delikanliyim diye kacanlar hic bu sozleleri soylememis gibi davranir
Reyiz eksiden mi alinti nedir bu?

Ben ilk yari sonuna kadar zaman vermistim. Ama basarisizligin sorumlusu kendisi degildir asla. Kötü hoca iyi hoca baska. Ama takima af edersin cöpleri toplayan Nazifoglu. 7 transfer yapidl diye taraftar costu.

Alinan oyuncularin hepsi orta sinif takimdan gelme ve o takimlarda bile oynayamiyorlardi dogru dürüst.
Ben onca yorum yazdım zaten bir kere de JOR için kötü söz etmedim ancak şu var. 15 milyon euroya yakın bonservis verilen bir ortamda hoca dediğimiz adam kendi takımını kurmuyorsa hoca değildir bu da takımın başında istememek için en bariz sebeptir.

Burası Fener değil iki üç adamın elinde kulüp oyuncak olamaz. Şu ortamda bu paralara şahane takım kurulurdu bu garantiyi almıyorsan otur alt yapı hocalığına devam et en azından çizgini bozmazsın elindeki imkandan da olmamış olursun.

A takım da başarısız olsa bile alt yapıdaki görevine devam edecek büyük ihtimalde.
Alt yapımız daki düzen proje her şeyden daha önemli uzun vaadede geleceğimiz adına.
Alt yapı seviyesi de çok klas birisi zaten. Bunu ispatlamaya gereği yok.
Abi ben inanmıyorum altyapı olayına yahu. Bu ülkede profesyonellikten bir haber büyüyen çocukları sistemsel bir düzene sokamazsın.

Eğer olur da ilköğretim ve lise eğitimi içinde olan bir futbol akademisi kurarsak o zaman işler değişir. Şu ortamda olmaz. Alt yapı hocaları da zaten asgari ücrete falan çalışıyor.

Bir de düzgün altyapı eğitimi için yılda 5 milyon euro falan harcamak lazım.

Ben onca yorum yazdım zaten bir kere de JOR için kötü söz etmedim ancak şu var. 15 milyon euroya yakın bonservis verilen bir ortamda hoca dediğimiz adam kendi takımını kurmuyorsa hoca değildir bu da takımın başında istememek için en bariz sebeptir.

Burası Fener değil iki üç adamın elinde kulüp oyuncak olamaz. Şu ortamda bu paralara şahane takım kurulurdu bu garantiyi almıyorsan otur alt yapı hocalığına devam et en azından çizgini bozmazsın elindeki imkandan da olmamış olursun.
Yahu genelde haklisin. Ama an itibariyle kendi kafasina göre gidip Serdar Aziz ve Cavanda'yi alan bir yöneticiye sahibiz, Nazifoglu. Ilk defa bu seviyede TD olmus adam ne yapsin bu düzende?
Yönetimin bir kere güveni olsaydi kendi kafasina göre transfer yapmazdi.

O degilde 1 beraberlikle TD kovan taraftariz arkadas. Tarihinin en iyi takimini kuran Dortmund bugün 1-0 yenildi örnegin.

Açık konuşalım Riekerink ile Rijkaard dönemi sonrası körelen FUTBOL ROMANTİĞİ algımızı tekrar biliyoruz.

Herkes iyi niyetli diye var olmayan maraton koşucusu büyük takım psikolojisi kaldıracak hoca olmadığını bildiği Riekerink'i farklı konumlandırmak istiyor.

Sorun aslında Terim dışında son 20 yılda doğru düzgün bir winner ve hem psikolojik hem de taktik yönden bu kulübü kaldırabilecek bir alternatif üretemeyişimiz.

Kendi döngümüzde kaybolduk.

Yahu genelde haklisin. Ama an itibariyle kendi kafasina göre gidip Serdar Aziz ve Cavanda'yi alan bir yöneticiye sahibiz, Nazifoglu. Ilk defa bu seviyede TD olmus adam ne yapsin bu düzende?
Yönetimin bir kere güveni olsaydi kendi kafasina göre transfer yapmazdi.
Zaten isyanım şu yönetime asıl. O başkan denilen şahsiyete.

Koca kulübü oyuncak etti. Harcattığı paraların da çoğu çöpe gitti.

Gıdım ilerleme göremiyorum geçen yılın başında daha iyidik Hamza ile en azından hücum yapabiliyorduk.

O degilde 1 beraberlikle TD kovan taraftariz arkadas. Tarihinin en iyi takimini kuran Dortmund bugün 1-0 yenildi örnegin.

Tarihinin en iyi takımı

GK1 Stefan KlosSW6 Matthias Sammer (c)CB15 Jürgen KohlerCB16 Martin KreeRWB 7 Stefan ReuterLWB 17 Jörg HeinrichCM14 Paul LambertCM19 Paulo Sousa
10px-Yellowcard.svg.png
23'AM10 Andreas Möller
10px-Sub_off.svg.png
89'CF13 Karl-Heinz Riedle
10px-Sub_off.svg.png
67'CF9 Stéphane Chapuisat
10px-Sub_off.svg.png
70'Substitutes:GK12 Wolfgang de BeerMF8 Michael Zorc
10px-Sub_on.svg.png
89'MF18 Lars Ricken
10px-Yellowcard.svg.png
71'
10px-Sub_on.svg.png
70'MF23 René TretschokFW11 Heiko Herrlich
10px-Sub_on.svg.png

67'Manager: Ottmar Hitzfeld

bu adamın kuyusunu kazıp yerine terimi isteyenler bi daha düşünsün zira bu adam bırakıp gitse bile parator gelmez bize siz bakmayın bize cilve yaptığına,yancılarını kırmaz o bizi de öyle mal gibi ortada bırakır gider hikmet karamanlara kalırsınız sonra gelsin umutlar,tarıklar.

Ben denileni söylüyorum. Kendi fikrim degil.

Ben denileni söylüyorum. Kendi fikrim degil.

Dortmund bu sene yaptığı yatırımın karşılığını alır bir şekilde. Ama bu sene için genç takımlar.

Emre Mor nasıl iş bitirici değilse onlar da takım olarak öyleler şu an. Öğrenecekler ve gelişecekler.

Bize Ottmar gelse 3 aya teneke bağlarız.

Daha taraftardan başlıyor kokuşmuşluk. İki transfer yaparsan adı sanı önemli değil kahramansın. Yönetimlere hiç gelmiyorum. Orası zaten hepsi inşaat mafyası tipler.

Terim'i vs'yi boşuna üretmiyor bu sistem. Koyunları güdecek adam da külhanbeyi kılıklı olacaktı tabi ki.

Ben romantik ve umutlu değilim bu ülke de futbol 30 yıl daha gelişmeyecek.

Riekerink taktik yönden bu kulübü rahatlıkla kaldırabilecek kapasitede bana göre. Vasat taktik bilgisiyle Fatih Terim bu kulübü kaldırdı. + Motivasyonla tabi.

Futbol romantikliği ile de alakalı bir durum değil. Sadece sabredilmesi taraftarıyım. ilk puan kaybında tepesine binmeye gerek yok.

10 hafta. 3 gitti kaldı 7. Sonra görüşelim yine.

Edit.

Son düzenleme:
Abi ben inanmıyorum altyapı olayına yahu. Bu ülkede profesyonellikten bir haber büyüyen çocukları sistemsel bir düzene sokamazsın.

Eğer olur da ilköğretim ve lise eğitimi içinde olan bir futbol akademisi kurarsak o zaman işler değişir. Şu ortamda olmaz. Alt yapı hocaları da zaten asgari ücrete falan çalışıyor.

Bir de düzgün altyapı eğitimi için yılda 5 milyon euro falan harcamak lazım.
Rierikerink raporunu sunup bu bu gerekecek diyecektir artık. Dediğin gibi ülkemizde sozial zorunluluklar mevcut eğitim konusunda ama abartılacak kadarda da değil. Yani kulüp biraz destek çıktığı zaman üstünden gelenir. Altyapı hocaların seviyeleri yetersiz ise yeterli olanı alırsın veya eğitime yollarsın elemanları.
Öyle iki kuruşla örnek on tane arda turan çıkartamaz kimse.
Yahu ilaki rierikerinka da gerek yok ki bunları çözmek için. Barça tv yi aç yönetici olarak bak izle. Adamlar belgesel yapmış resmen alt yapıları ilgili. Copy paste yap okadar zor değil ve okadar pahalı da değil. Gelirin var sonuçta az çok bunu hayata geçire bilmeye. Alt yapıya zamanında yatırım yapanlar domine ediyor artık son yıllarda her alanda. Doğrusu yani sonuçlar gözüne gözüne sokuluyor arkadaş. Transfer yaparak nereye kadar? Bir dünya kadar borçlar var kulüplerde transfer sistemi ve alt yapı eksikliğinden dolayı. City bile uyandı ve gidip full alt yapıya önem göstermeye başladı son 2-3 yıldır.

Sakin kalmakta fayda var. Daha üçüncü hafta. Hocanın hiç ama hiç düzeltmediği eksiği oyuncu değişikliği. Bir tanesi bile olumlu olmaz mı geldiğinden beri? Yani bugün Yasin'i çıkarması ki iyi oynuyordu, Sneijder'in çıkmaması ve hele de son 5 dakika kala Jong çıkarken Sinan'ı almaması olacak iş değil.

Ben kadronun da o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. Ama hocanın oyun tercihi bu. Top bizde kalsın ve sürekli bol pas yaparak hücum edelim istiyor. Possesion oyunu dedikleri işte. Hiç direkt oyun yok kafasında. Ortasahada topla 20 metre giden adam yok.

Gelelim bekler konusuna. Caner kadar bekimiz yok. Bütün sağ ve sol bekleri toplasan bir Caner etmez. Bu kadar verimsiz bekler de olunca takımın hücum alternatifi ikiye iniyor. Bruma'nın çalımları ve serseri yan/duran toplar. Eren varsa sende bir maçta 30 orta denemesi yapmalı iki bek. Bizimkiler 3 metre top sürüp orta saha elemanlarına geri pas veriyor.

Ceza alanına bizden 2den fazla adam girince dövüyorlar herhalde. Bugün sadece Yasin girdi. Sneijder girmiyor, Selçuk girmiyor, Tolga girmiyor, Bruma da girmiyor. Eren orda afedersiniz ssp gibi kalıyor tek başına. Böyle büyük takım olur mu?

Geri
Üst Alt