Johan Elmander

Cevap: #9 Johan Elmander

Bolton'a 14 milyon euroya mı ne gitmişti, o yüzden beklentiler oldukça yüksekti. Elmander de oynadığı süreçte istenilenleri karşılayamayınca taraftar tarafından çok sevilmedi o yüzden sonunda gönderildi takımdan.

Galatasaray'da ise bir nevi Kewell'ın durumunu yaşıyor, çok fazla sevildiği için ekstra motivasyonla oynuyor ve sahada elinden geleni yapıyor, başarıdaki en büyük sır bu müthiş kenetlenme ve takım olgusunun çok iyi seviyede olması.

Almamız da Adnan Polat'ın emeği var mıydı?

Çünkü İstanbul'a ilk geldiğinde, Polat Residence'a gelip önünde foto fln çektirmişti eşiyle.

Şeref Aydın transferi Bülent Tulun'un, yani şimdiki yönetimin yaptığını söyledi. Ne kadar doğrudur bilemeyiz.

ortada teknik direktor dahi yokken elmander’i bizzat kendisi aldirmistir. sezon basindaki sag bek arayislarindaysa eboue’yi hocanin aklina yine kendisi sokmustur. bu iki oyuncunun transferinde emeginin oldugunu biliyorum.

arastirma yapamadim ancak konusulanlara gore engin’i trabzon’dan alma fikri de yine bulent tulun’a ait diyorlar. kendisini sahsen pek sevmem bilenler bilir. ancak fayda sagladigi adimlarini da gozardi etmemek lazim.

basketbol takiminin basina gececegi ihtimaliniyse yok denecek kadar az goruyorum.

bülent tulun - galatasaray sözlük

Bolton'a 14 milyon euroya mı ne gitmişti, o yüzden beklentiler oldukça yüksekti. Elmander de oynadığı süreçte istenilenleri karşılayamayınca taraftar tarafından çok sevilmedi o yüzden sonunda gönderildi takımdan.

Galatasaray'da ise bir nevi Kewell'ın durumunu yaşıyor, çok fazla sevildiği için ekstra motivasyonla oynuyor ve sahada elinden geleni yapıyor, başarıdaki en büyük sır bu müthiş kenetlenme ve takım olgusunun çok iyi seviyede olması.

Taraftar tarafından çok sevilmedi mi? Bolton taraftarının yönetime nasıl salladığından haberiniz var mı?

"Boltonda son sene iyi bir performans sergiledim" ve sanırım "10 gol attım" diye söylemişti GSTV'deki bir röportajında.. Hatta tam o anda spikerin tamam da kardeşim madem öyle nasıl oldu da bedavaya bize geldin diye sormasını istedim.. Tabi sorulmaz da merak tavan yaptı işte...

Elmander Bolton´da beklentileri karsilayamamisdi.Ama son senesinde karsilamayi basardi.EPL´de 2 kere Player of the Month ödülünü aldi,dünyanin en iyi ve en zor liginde Bolton gibi takimda 10 gol atip 6 Asssit vermeyi basardi.EPL tarihin en güzel gollerinden birini atti,genel olarakda bi kac sik goller atti.

Yani Elmander öyle düsüsde olan,kariyerinin sonuna gelen,bize gelmeden önce fazla is yapmayan biri degil.

5546502988_a63b01c0fd_z.jpg

Bitik veya sönmüş veya eski takımında başarılı olamamış oyuncuların burada genelde başarili olmalarinin sebebi burada tekrar sevildiklerini ve futbolcu olduklarını hissetmeleri. Biz adamları öyle bir karşılıyoruz ki burada, onlara da ekstra bir güç geliyor. Takımı sahipleniyorlar. Başarılı olmak için ekstra efor ortaya koyuyorlar.

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk

20 yıldır Galatasarayın hücum hattındaki futbolcuları izlerim, ben Elmander gibi takımına faydalı olan bir forvet görmedim (Hakan Şükür, Tanju Çolak, Jardel dahil). Hatta biraz daha abartacağım dünyada da görmedim.. Bir başka örneği olan varsa masaya yatırabiliriz.. Tamam bir adam gol atar, diğeri iyi hücum pres yapar, bir başkası pivot santrofordur, bir diğerinde hız vardır, Birine bakarsın teknik gol vuruşları vardır, bir diğeri çok çeviktir (Pırpır), biri sert şutlar çeker.. Ama bunların birçoğu aynı anda pek az forvette toplanmıştır.. Bu özelliklerin bir çoğu Elmanderde kombine olmuş, ona yüklenmiş gibi..

Şimdi soru şu, Allahını seven biri bana mantıklı bir açıklama yapsın.. Biz bu adamı nasıl oldu da bedavaya aldık?

hakan şükür çok daha iyisini yapıyordu yahu o zirve döneminde

elmander tamam helal olsun gayet ekstra işler yapıyor ama son 20 yıldaki kadarda abartılıcak kadar değil

hakan şükür mesala elmander kadar koşmasının yanı sıra onun 2-3 katı gol sezisi vardı keza ayağı onun kadar iyi kafa toplarındada bariz üstünlüğü vardı

"Boltonda son sene iyi bir performans sergiledim" ve sanırım "10 gol attım" diye söylemişti GSTV'deki bir röportajında.. Hatta tam o anda spikerin tamam da kardeşim madem öyle nasıl oldu da bedavaya bize geldin diye sormasını istedim.. Tabi sorulmaz da merak tavan yaptı işte...

sözlesmesi bitmisti

Kral´i ayri tutmak lazim.

Elmander kadar teknik olmasada,en az onun kadar pres yapip kosuyordu ve ceza sahasinda Elmander´den daha tehlikeliydi.Kafa vuruslari,son vuruslari vs....

Ama bi Tanu Colak bence su anki futbolda oynayamaz.Sut tekniginden haric fazla bi özelligi yoktu.Tabi bizim türk futbol tarihin en önemli oyunculardan biridir,ama iste türk futbolu :).

bu adamı isvecteki milli maclarını izliyorum ordada yararlı oluyor takımına. hollandayı 3-2 yendikleri macta 3 goldede bu adam vardı.

Elmander işini yaptıkça bizler tarafından sevilmeye devam edecektir.

Bir futbolcunun görevi nedir ? Sahada işini yapması,rakip futbolcu ya da hakemle dalaşmaması, sonuna kadar mücadele etmesi vb.Bunları yapması için mental ve fizik olarak iyi durumda olmak gerekir ki Elmander'de de bu özellikler mevcut, fizik açısından ligin en iyi adamlarından biri, mental olarak da hiç bir sıkıntısı olmayan bir adam.Bize bu tarz oyuncular lazım ama kendi alt yapımızdan yetiştirmemiz lazım ki maliyeti olmamalı.Bu tarz sorunsuz ve takım oyununu bilen oyuncuların transferi zordur çünkü en çok aranan özellikler bunlardır.

Doğru transfer hamlesidir Elmander transferi, tutarsa başarılı olursunuz tutmazsa başarısız olursunuz ama teoride doğru transfer hamlesi yapılmıştır sezon başında.Elmander karakterinde oyuncular bulununca muhakkak kadroya katılmalıdır.Sezon başında İsveçli bir oyuncu daha vardı sözleşmesi bitmiş, Sebastian Larsson'du yanlış hatırlamıyorsam.Şimdi Sunderland forması giyiyor, keşke alabilseydik.

Adam küçük sıradan maçlarda ne oynuyorsa büyük dediğimiz zir zop derbilerde de onu oynuyor.Unutulmayacak bir oyuncu yıllar sonra adını efsane oyuncu diye anacağımız oyunculardan olma yolunda süratle ilerliyor bir çoğumuz için oldu bile.

rakibin defansı hic cıkamaz bizim ligde. tek kale top oynarız

bizim ligi gec.avrupada zor cikarlar.elmander gibi yipratici forvetin yaninda bi de ibrahimovic gibi bence dünyanin en tehlikeli oyuncusu varken (messi artik futbolcu olarak sayilmaz) tottenham gibi takimlarida yari sahalarina gömeriz.

Hakan Şükür un kalitesini tartışmam ama Bence Elmander daha çok yönleri olan ve daha faydalı bir forvet

Bu adam 35 yasina girse bütün türk oyunculardan daha atletik kalir.

Geri
Üst Alt