Kaç Kitap Okudunuz Ve Etkisi?

Cevap: Kaç Kitap Okudunuz Ve Etkisi?

Kendi mesajın sana en iyi cevabı verecektir. Ayrıca karşıdakine cahil demek hakaret değildir. Bunun arasındaki farkı bilmiyorsan bişey diyemem sana. Ayrıca Türkçe'nin her kuralının dört dörtlük kullanıyoruz demedik sana. En aza indirgemeye çalışıyoruz dedik. Ki ilk önce sen konuşmanı ve yazmanı düzelt ki başkalarını eleştirecek kozun olsun elinde. ;)

"cahil" kelimesinin hakaret olduğunu iddia eden, hatta ima eden bir cümle sarfetmedim mesajımda.

ayrıca iddia ediyorum ki, şu forumda en iyi Türkçe konuşan 5-10 kişiden biriyimdir. bunları roman okumadan yaptığım için de kendimle gurur duyuyorum.

şöyle de bir şey anlatayım. ilkokul ve ortaokul yıllarımızda her sene 1 kere kitap fuarına giderdik.(Tepebaşı'ndaki TRT'nin orada bir yer vardı) bizim sınıftan çocuklar romanlara, hikayelere saldırırlardı. ben ise Tübitak'ın ve bir kaç başka yayınevinin yayınladığı, gösterişli sözcüklerden ve cümlelerden arındırılmış, pür bilgi enjekte etme amaçlı eğitsel genel kültür kitapları alırdım. işte farkımız burada başlıyor.

Çok yapmacık duruyor zaten.Filmlerin bir etkisimi acaba?

Kim söylüyordu bu sözleri?

böyle bir bakış açısına sahipsen eğer; kitaplarda gördüğün, kitaplardan öğrendiğin kelimeleri kullanırken de bir yapmacıklık hissedersin. hatta "o söz hangi kitapta vardı?" :rolleyes:

"cahil" kelimesinin hakaret olduğunu iddia eden, hatta ima eden bir cümle sarfetmedim mesajımda.

ayrıca iddia ediyorum ki, şu forumda en iyi Türkçe konuşan 5-10 kişiden biriyimdir. bunları roman okumadan yaptığım için de kendimle gurur duyuyorum.

şöyle de bir şey anlatayım. ilkokul ve ortaokul yıllarımızda her sene 1 kere kitap fuarına giderdik.(Tepebaşı'ndaki TRT'nin orada bir yer vardı) bizim sınıftan çocuklar romanlara, hikayelere saldırırlardı. ben ise Tübitak'ın ve bir kaç başka yayınevinin yayınladığı, gösterişli sözcüklerden ve cümlelerden arındırılmış, pür bilgi enjekte etme amaçlı eğitsel genel kültür kitapları alırdım. işte farkımız burada başlıyor.

Renktaş sana hiç bişey demiyor ve tartışmayı bırakıyorum.

Ha bir tavsiye sana. Türkçe'yi yazarken noktadan sonra büyük harfle başlanır. Basit bir kuraldır.

Serhat uzatma istersen usta ha?

Burda kimse kimseye birşey kanıtlamak zorunda değil.Şimdi başkası çıkıp benim bilmem ne birinciliğim var gibi mesaj atcak sen başka bir kanıtlama yoluna gitcen.Sana ''güzel'' Türkçen ile mutluluklar dileyelim.Birde ricam olcak.Güzel Türkçeni noktadan sonra büyük harfle başlama gibi bir huyla taçlandırırsan çok daha güzel olacak.

böyle bir bakış açısına sahipsen eğer; kitaplarda gördüğün, kitaplardan öğrendiğin kelimeleri kullanırken de bir yapmacıklık hissedersin. hatta "o söz hangi kitapta vardı?" :rolleyes:

Kas Serhat kas.Müthiş cümle kas.Cevap veremeyelim,hadi.İçinden ''ohh yine kaldılar öyle'' de.Karizma cümleler düşün.Bak üstte bir mesajım daha var.Onun içinde düşün bişiler.Hatta ben bunu yazarken başka mesajlarda gelmiştir onlar içinde kalınlaştırarak karizma sözler düşün. ;)

Renktaş sana hiç bişey demiyor ve tartışmayı bırakıyorum.

Ha bir tavsiye sana. Türkçe'yi yazarken noktadan sonra büyük harfle başlanır. Basit bir kuraldır.

evet biliyorum, ama benim stilim budur. sadece özel isimlerin ilk harflerini büyük yazarım. cümlenin anlamında bir değişiklik yapmıyor. ancak "dahi anlamındaki da"yı ayrı yazarken yapılan yanlışlar veya noktalama yanlışları cümledeki anlamı değiştirir. ben böyle yanlışlar yapmam.

diğer bir etmen, normal hayatta rapor yazarken falan otomatik olarak cümlelerin ilk kelimesinin baş harfi büyüdüğü için(bilgisayarda yazdıklarım) forumlarda da bu baş harfleri büyük yapmıyorum ben. eksikliği hissedilecek bir durum değildir bu.

evet biliyorum, ama benim stilim budur. sadece özel isimlerin ilk harflerini büyük yazarım. cümlenin anlamında bir değişiklik yapmıyor. ancak "dahi anlamındaki da"yı ayrı yazarken yapılan yanlışlar veya noktalama yanlışları cümledeki anlamı değiştirir.

diğer bir etmen normal hayatta, rapor yazarken falan otomatik olarak cümlelerin ilk kelimesinin baş harfi büyüdüğü için(bilgisayarda yazdıklarım) forumlarda da bu baş harfleri büyük yapmıyorum ben. eksikliği hissedilecek bir durum değildir bu.

Bir kere madem çok büyük Türkçecisin asla kendine göre kural koyamassın.O zaman bende benim stilim bu deyip tüm sesli harfleri atarım.Bizim cümleleri yanlış yazmamız veya ayırmamız da büyük bir eksiklik değildir.Hani önceki sayfalarda bazı arkadaşlara alıntı yaparak birşeyler öğretmişşinde.

Serhat Türkel renkdaşım "en son izlediğiniz film ve görüşleriniz" diye bir topik aç istersen orada filmlerle ilgili görüşlerimizi paylaşalım.Ben de film izlemeyi severim ve izlerim de.Bu tartışma burada gereksiz olmaya başladı...

Serhat Türkel renkdaşım "en son izlediğiniz film ve görüşleriniz" diye bir topik aç istersen orada filmlerle ilgili görüşlerimizi paylaşalım.Ben de film izlemeyi severim ve izlerim de.Bu tartışma burada gereksiz olmaya başladı...

Usta burdakiler zaten film izlemeyi sevmiyor gibi bir durum yok.Sadece kitap yararsız,gereksiz,eziklik tarzı konuşan Serhat'a tepki var.Eminim burda Serhat'ın laf attığı birçok kişi ondan daha kaliteli bir film izleyicisidir.

Off çok saçma tartışmalar.

Serhat kitap okumayı sevmiyorsan bu konu içerisinde ne işin var ki ?

Çok okudum sayısını hatırlamıyorum..ama beni en çok etkileyen sefiller ve suç ve ceza oldu..

Usta burdakiler zaten film izlemeyi sevmiyor gibi bir durum yok.Sadece kitap yararsız,gereksiz,eziklik tarzı konuşan Serhat'a tepki var.Eminim burda Serhat'ın laf attığı birçok kişi ondan daha kaliteli bir film izleyicisidir.

O da ayrı bir tartışma konusu ama uzatılmasın diye böyle bir öneri de bulundum. Geriye dönüp mesajlar okunursa bir an önce bu tartışmanın bitmesinin hepimiz için sağlıklı olacağı görülür.Gereksiz yere uzadı...

İki sene içinde 55 küsür kitap okudum. En çok etkileyen kitaplar Felsefenin Temel İlkeleri (Politzer) ve Böyle Buyurdu Zerdüşt.

Sanırsam Lance Armstrong: Yaşama Çevrilen Pedal kitabı oldu.Hayallerini gerçekleştirebilmek için verilen büyük mücadeleyi anlatıyor.

kitap diye genelleme yapmadım ama romanlar çok gereksiz şeyler gerçekten. o romanlara harcanan zamanlarla neler yapılmazdı ki... :rolleyes:

ayrıca bu forumda en iyi film izleyicisi benimdir büyük ihtimalle.

Geri
Üst Alt