Kamuda Saç-Sakal Sorunsalı

Giyim ve kuşamınız ve dolayısıyla görüntünüz ilk mesajı verir. Devlet memuru da devlet memuru gibi olur. Ancaaakkkk; Madem başörtüsü serbest o zaman herkes kendi inancının ve felsefi görüşünün gereklerini serbestçe yerine getirebilmelidir. Giyim ve kuşamı da buna dahil...

Açıkçası benim mesleğim gereği hemen hemen her gün traş olmam gerekiyor.doğrusu da bu..

ama biraz üşengecim bu konuda.Hocalarım da çoğunluğu çok üstelemiyor sağolsunlar.

Ama daha disiplinli bir branşta olsaydım farklı olurdu tabii.

Bir anımı paylaşayım..

Marmra üniversitesinde Beyin cerrahisi stajında Pamir Hocamız (çok zor bir hocamızdır) mesela herkesin traşına dikkat eder , pamuğu suratınıza sürdüğünde eğer kaymıyor da takılıyorsa traş olmak üzere sizi şutlardı , tekrarlarsanız o pamuğu başka bir münasip yere sokardı muhtemel.

Her sabah 06:00'da ters ve düz traş olduk 1.5 ay boyunca.. :)

Mesajı beğenecektim elim gitmedi. :) Çok zor bir durum olurdu benim açımdan! :)

Saç ve sakalı konusunda sıkıntım yok da 13 yıldır kıravat takmaktan bıktım.

En son çalıştığımız tam kurusal şirkette herşey serbest.İstersem eşofmanla git.

Bu ülkede maalesef badem bıyık,devrimci bıyığı,kirli sakal vs. gibi siyasi düşüncelere alet edilmiş bir çok şekil olduğu için bunlar oluyor arkadaşlar. Gerçekten tek sebebi bu. Yoksa öğrenciler öğretmeninin sakalının uzunluğuna göre okula yazılmıyor, ya da ben nüfus dairesine gittiğimde memurun bıyığının kalitesi kadar hizmet almıyorum. Vs vs..

Yani benim için önemli olan bir öğretmenin ne kadar iyi eğitimci olduğu ya da bir devlet dairesine gittiğimde aldığım hizmetin kalitesi. Yoksa adamın gandalf gibi sakalı olsun da nüfus suretimi 2dk da versin umrumda değil.

Ama bunun sadece kamuda olduğunu düşünmeyin. Büyük holdinglerin ve bankaların genel müdürlüklerinde, sürekli sahaya çıkan, satış yapan ya da müşterileri ziyaret eden pozisyonlarda çalışan insanlarda da bu zorunluluk altında. Hem de bu insanlar işe girerken imzaladıkları sözleşmede, işçi işverenin uyguladığı kural ve yönetmeliklere uymak zorundadır gibi bir madde olduğunda ve siz buna şerh koymadan imzalarsanız işverenin sizi tazminatsız işten çıkartma hakkı olabiliyor.

Geri
Üst Alt