Keita Al Saad SC.’ye Transfer Oldu

Cevap: Keita Al Saad SC.’ye Transfer Oldu

Adnan Sezgin "Tez konusu olacak transferler yapıcam merak etmeyin"

Keita neden satıldı?

Kadir ÇETİNÇALI, İstanbul DHA

Galatasaray Taraftarı, sarı kırmızılı yönetimden kadronun güçlendirilip, yeni transferler yapılmasını beklerken Keita'nın satılması adeta soğuk duş etkisi yaptı. Ancak Keita'nın satışı Dünya Kupası sonrasında beklenen bir gelişmeydi. Sarı-Kırmızılı yönetim Mehmet Topal'ı 5 milyon euroya sattıktan sonra, Keita'yı da 8 milyon 150 bin euroya elden çıkarıp 12 milyon euroya aşan bir transfer bütçesi oluşturdu. Ayrıca Keita'da Mehmet Topal gibi 200 bin euro alacağından feragat etti.

Keita'nın transferini geçen yıl 7,5 milyon euroya 3 taksitte 2 yıl vadeli olarak gerçekleştiren sarı kırmızılı yönetim bu kez peşin 8.150 milyon euroya satarak öncelikle ekonomik anlamda kar etmiş oldu. Keita'nın transferini gerçekleştiren Haldun Üstünel futbol şubesindeki görevinden istifa etti. Üstünel'in yetkilerini devralan sportif direktör Adnan Sezgin ise Üstünel'in aldığını kolayca sattı.

Keita'nın satılmasının tek nedeni sadece para değil elbette. Fenerbahçe maçında gördüğü kırmızı kartı, teknik direktör Frank Rijkaard da yöneticiler de bir türlü unutamadı. Çünkü maç önncesi 1 hafta süreyle Keita'ya F.Bahçe maçındaki atmosfer anlatıldı. Tahriklere, provakasyonlara kapılmaması için sıkı sıkı uyarıldı. Ancak Keita, Roberto Carlos'a yaptığı hareketle takımını 10 kişi bırakıp yenilgide belki de en büyük etkeni oluşturdu.

Fildişi Sahili Milli Takımı'nda da yer alan yıldız oyuncu izin zamanlarında İstanbul'dan ayrıldığı zamanlarda sürekli geç geldi. Bu konuda da uyarıldı ancak Keita aynı alışkanlığını sürdürüp, izinlerinden geç dönmeye devam etti.

G.Saray'ın mali durumunu bilmeyen yok. Futbolcu alacaklarında zaman zaman gecikmeler yaşandı. Ancak geçen yıllarla kıyaslandığında hiç de abartılacak bir durum yoktu. Sarı kırmızılı kulüpte yakın geçmişi bilmeyen Keita, transfer ödemelerinde birkaç günlük gecikme dahi olsa tepki gösteriyor, sorun çıkarıyordu. Ödeme yapılana kadar antrenmanlarda isteksiz çalışıyor ve takım arkadaşlarını da etkiliyordu.

Ali Sami Yen'de oynanan iç saha maçlarında üst düzey performans gösteren Keita, yine yönetime göre deplasman oyunlarında ise oldukça etkisizdi. Bu konudan teknik direktör Frank Rijkaard ayrıca sıkıntı duyuyordu.

Keita'nın saha içindeki bazı centilmenlik dışı hareketleri de sarı kırmızılı yönetimi rahatsız etti. Bazı maçlarda rakipleri ile gereksiz tartışmalar içine girmesi ve hakemi aldatıcı hareketlerde bulunması sıkıntı yarattı. Son olarak Dünya Kupası'nda Fildişi Sahili-Brezilya maçında hakemi aldatıp, Kaka'nın atılmasına neden olması bile başkan Adnan Polat ve diğer yöreticileri rahatsız etti. Bütün bu etkenler ve sıcak para bir araya gelince Keita'nın satılması önlenemez bir hal almıştı. Ve beklenen satış gerçekleşti.

İyi transferler yapmak için bütçe lazım. Takımın bu kadar borcu varken nasıl transfer yapacaktı? UEFA 2012'den sonra borcu olan kulübü yakarım diyor. Bu durumda daha da mı borçlanmamız gerekiyordu? Zaten 300 milyon DOlar civarı borcumuz var yahu, el insaf. Mecburen oyuncu satacaksın. Keita iyi para ettiği için ve orta saha oyuncusu için bütçeye ihtiyaç olduğundan satıldı. Keita satılmasaydı günlerdir burada tuttuğunuz nöbetler, attığınız mesajlar boşa gidecekti işte, fena mı oldu. Hiç transfer yapılmamasından yiidir Keita'nın satılıp yerine bir orta saha alınması. Bu kadar basit. Duygularınıza kapılıp isyan bayrağı açmak yerine, mantıklı düşünüp bu kararı alanlara hak vermeniz lazım.

haftalardir forumda bunlari dile getiriyoruz ama bazi forumdaslar forma aliyoruz, tisort aliyoruz ve transfer hakkimiz diyor.

Resmi site aciklamasi

https://www.galatasaray.org/futbol/futbol_as/haber/7249.php

Çok güzel anlatmış doğruları sölemiş ama kalbimize girmişti Keita. :(

Keita gitti ya.elbette mantıklı bir sebebi bulunur burda belirtilenlerde kabul edilir ama Keita gitti ya.

para lazım dı,orta saha,disiplin vs. vs. bunların hiçbirini yorumluyacak değilim şuan için. keitayı satanı bizde satarız gibi cümleleri o kadar rahat kuruyoduk ki nasılsa satılmaz diye hem niye satılsın ki diyorduk adam gitti.

belki daha iyi olmultur,olucaktır ama keita gitti diye üzülmeme engel olamaz bu.

Ben de zamanında Saunders'ın 7 numaralı formasını almıştım, ertesi sene gitti ama neden gittiğini sorguladığımı hiç hatırlamıyorum. Ayrıca o formayı senelerce giydim. Sana tavsiyem, sen de giy.

Ya hocam bu Keita benim ilham kaynağımdı yahu. Kahvehane de maçı izlerken top keita'ya geldiğinde millet daha bi şevkle izliyodu maçı. Yazık oldu.

Sana ters gelen bir yorum varsa çıkıp eleştirini yaparsın,kimsenin Galatasaraylılığını sorgulamak üstüne vazife değil.Keita satıldı diye memnun olan insanları da herşeye kafa sallayıcı olarak görmeye gerek yok.Kendi çapında felsefe yapıyorsun.Herbirimizin doğrusu farklı olabilir.

Dediklerin siyaset ortamlarında,baskıcı ortamlarda söylenecek sözler.Ne demekmiş ağam bilirmiş falan lafları.Sadece futbol konuşuyoruz ve dediklerimizde dolayı hepimizinde kellesi gidecek diye birşey yok.Abartmayın.Herkesin doğrusu farklı olabilir.

Herkesin doğrusuna saygım var tabiki. Zengin kulüp değiliz, satmadan alamayız, 8'e sattık ama tamamını peşin aldık diyenlere benim bir lafım yok. Gerekçeler gayet mantıklı çünkü. Kaldı ki benim de Arda satılsın mı diye açılan konularda yazdıklarım da ortada ederinin üstüne teklif gelirse her futbolcu satılır biz Real Madrid değiliz denenmiş PSV, Ajax gibi formatları denememiz lazım diyorum hep.

Ayrıca ben sorgulayınca ne biçim Galatasaraylısına geliyor laf. Ben de bunu üzerine yazdım o zaman bende böyle düşünenleri sorguluyorum diye. Kimse kimsenin Galatasaraylılığı hakkında atıp tutmasın bende böyle benzetmeler yapmak zorunda kalmıyım. Ayrıca benim yazdıklarımı da küçümseyerek benden daha akıllı veya doğru olmuyorsun bunu da hatırlatayım. Ben ne kadar ayrı fikirlerde olsak da seni adam yerine koyup cevap veriyorum.

Messi ile Keita çok alakasız .Barcelona için Messi neyse bizim için de bunun karşılığı Arda'dır,Keita değil.

Ve evet henüz hiçbirşey belli değil.Keita gönderildiki yerine adamlar alınacak.Ne Rijkaard'ın ne de yönetimin geçen seneden ders almamısına imkan vermiyorum ben.Sabırlı olmak lazım.Ben herşeyin iyi olacağına inanıyorum.

Teşbihte hata olmaz. Tabiki Keita ile Messi veya Arda ile Messi kıyaslaması yapmıyoruz. Temas ettiğim nokta takım oyununu ile birlikte takım içinde bazı futbolcular fardır ki bunların farklı özellikleri olması sebebiyle şova dönüktürler ve sırf bu özellikleri sayesinde tek başlarına baya kombine sattırırlar. Özel seyircileri olur bu tür futbolcuların. Bizim takımımzda bu özzelliklere sahip Arda vardır ama Keita için kambine alanların ve tribüne gelenlerin sayısı hiç te az değildir.

Bu doğru olabilir, ama elmalarla armutları karıştırmamak lazım. Messi Barcelona için çok önemlidir, altyapısından yetişmiştir, dünyanın en iyi futbolcusudur. Ronaldo, dünyanın en pahalı futbolcusudur. Keita ise bizim için sadece bir futbolcudur. Bizim Messi'miz veya Ronaldo'muz değildir. Varsa öyle bir adamımız, o da Arda'dır. O yüzden kimse Messimizi kaybettik falan diye üzülmesin. Rijkaard'a inanan birileri kaldıysa, bunun planlı olduğunu görmek çok da zor değil.

Mesele anlaşılmıştır umarım.

Keita'nın takımı yarı yolda bırakması (FB) maçı ve son DK sındaki olayın bu transfer de büyük rolü olduğunu eminim. Çünkü Rijkaard ilerde de bu şekilde takımı tehlikesi bırakması durumlarını düşünmüştür. Ayrıca 2012 kriterleri yüzünden artık bütceyide kısmamız gerekiyordu yoksa GS'ın en azından geçen seneki kadar mali gücü olduğuna eminim. Ancak bu iş borca girmek olacağından artık maddi gücümüzü oyuncu satarak yapıcaz bu belli.

Evet çok önemli bir oyuncumuz gitmiştir , evet bende çok seviyordum ama şimdi elimizde bulunan yaklaşık -veya fazla- 20 mio € yu doğru kullanmamız. Büyük olasılıkla çoğu oyuncuda imza aşamasına gelinmiştir...

Gelebilme ihtimalini bilmiyorum ama De Jong ve Kallstrom istediğim oyuncular. Özellikle De Jong yılın bombası olur.

YouTube - Nigel De Jong vs Chelsea - Match Compilation - 05.12.09.

S.A Renkdaslar !

Uykudan yeni kalktim ve ilk gördügüm Keita sattildi ! Soktayim , nasil satilir bilmiyorum. Yönetim ne yapmak istiyor bilmiyorum.

Yillardir bana bu Kadar keyif veren Futbolcu olmamisti , Onun icin sana Tessekür ederim Keita.

ya bütün sezon her maç öncesi en cok güvendigimiz adam keita degilmiydi? keita yolun açık olsun asistlerini ve o muhteşem gollerini unutmayacagım

çok yakında transfer bekliyorum yoksa b** yedik naapıyo bunlar yha takımda adam kalmadı heralde 5-10 tane transfer yapıcaklar

İnanmak istemiyorum. Keita'yı Aslantepe'de izleyemeyecek olmak çok büyük bir acı. Üstüne üstlük 8 milyona satılması da şaka gibi. Bu adamın geçen sene Avrupa Ligi'nde neler yaptığını dünya gördü. Güle güle Keita, bu taraftar seni de unutmayacak.

Şimdi De Jong açıklansa yazanların çoğu Keita'yı unutur:) Ziyaretçiler ile birlikte 140 küsür kullanıcı bir anda De Jong GALATASARAY'da konusuna koşar :D

Geri
Üst Alt