Keita Al Saad SC.’ye Transfer Oldu

Cevap: Keita Al Saad SC.’ye Transfer Oldu

Resmi site Keita'nın alacağı 200 bin €'dan vazgeçtiğini bile yazmış,Lyon'a verilecek olan 5 milyon €'nun Al Saad takımının üstleneceğini niye yazmasın ki ?

ya abi keitayi sattilar, keitayi, anasini satayim ben simdi serdari mi izliyecegim.

Serdar olduğu için keita'yı satmadılar herhalde :)

DHA'dan Kadri Çetinçalı'nın haberine göre; Keita'nın transferini geçen yıl 7,5 milyon euroya 3 taksitte 2 yıl vadeli olarak gerçekleştiren sarı kırmızılı yönetim bu kez peşin 8.150 milyon euroya satarak öncelikle ekonomik anlamda kar etmiş oldu. Keita'nın transferini gerçekleştiren Haldun Üstünel futbol şubesindeki görevinden istifa etti. Üstünel'in yetkilerini devralan sportif direktör Adnan Sezgin ise Üstünel'in aldığını kolayca sattı.

Keita'nın satılmasının tek nedeni sadece para değil elbette. Fenerbahçe maçında gördüğü kırmızı kartı, teknik direktör Frank Rijkaard da yöneticiler de bir türlü unutamadı. Çünkü maç önncesi 1 hafta süreyle Keita'ya F.Bahçe maçındaki atmosfer anlatıldı. Tahriklere, provakasyonlara kapılmaması için sıkı sıkı uyarıldı. Ancak Keita, Roberto Carlos'a yaptığı hareketle takımını 10 kişi bırakıp yenilgide belki de en büyük etkeni oluşturdu.

Fildişi Sahili Milli Takımı'nda da yer alan yıldız oyuncu izin zamanlarında İstanbul'dan ayrıldığı zamanlarda sürekli geç geldi. Bu konuda da uyarıldı ancak Keita aynı alışkanlığını sürdürüp, izinlerinden geç dönmeye devam etti.

G.Saray'ın mali durumunu bilmeyen yok. Futbolcu alacaklarında zaman zaman gecikmeler yaşandı. Ancak geçen yıllarla kıyaslandığında hiç de abartılacak bir durum yoktu. Sarı kırmızılı kulüpte yakın geçmişi bilmeyen Keita, transfer ödemelerinde birkaç günlük gecikme dahi olsa tepki gösteriyor, sorun çıkarıyordu. Ödeme yapılana kadar antrenmanlarda isteksiz çalışıyor ve takım arkadaşlarını da etkiliyordu.

Ali Sami Yen'de oynanan iç saha maçlarında üst düzey performans gösteren Keita, yine yönetime göre deplasman oyunlarında ise oldukça etkisizdi. Bu konudan teknik direktör Frank Rijkaard ayrıca sıkıntı duyuyordu.

Keita'nın saha içindeki bazı centilmenlik dışı hareketleri de sarı kırmızılı yönetimi rahatsız etti. Bazı maçlarda rakipleri ile gereksiz tartışmalar içine girmesi ve hakemi aldatıcı hareketlerde bulunması sıkıntı yarattı.

Son olarak Dünya Kupası'nda Fildişi Sahili-Brezilya maçında hakemi aldatıp, Kaka'nın atılmasına neden olması bile başkan Adnan Polat ve diğer yöreticileri rahatsız etti. Bütün bu etkenler ve sıcak para bir araya gelince Keita'nın satılması önlenemez bir hal almıştı. Ve beklenen satış gerçekleşti.

Kaynak: DHA

Bende onu diyorum zaten.

Artık günümüzde bir iki kere çalım atan güzel hareket yapan fantastik gol atan bir oyuncuya yıldız demiyorlar.Takım oyunu oynayan ,teknikdirektörünün dediğini en iyi şekilde uygulayan oyuncular yıldız oluyor.

Tabi biz modern futboldan 15-20 yıl geriden gittiğimiz için böyle oyuncuları ilah yapmak doğal.

dikkat ediyorumda iki saattir keita için aynı şeyi diyosun,keita öyle 1-2 hareket yapıp bütün maç k.çını yayan bi adam değil,çalımda atar defansada yardım eder,keita olmasa bu sene kaçıncı olurduk acaba?,he senn dediğin profile uyna biri var o da 60-65 den sonra biri k.çından nefes alan elano,ötekide eli belinde gezen arda,takımın en çok mücadele eden oyuncusuna böyle laf yapma hakkınız yok,artı istatistikleride çok sağlam.

O zaman verdiğim bilgilerin yararlı olacağını umabilirim sanırım.

Bu arada Burak Eren yazmış;

Doğruysa mükemmel...

Seneye takımımız dümbelek gibi oynarken " Doğruysa mükemmel paralar kasada, Keita Al Saad'da takımımız rezalet ataklar yapıyor hatta yapamıyor doğruysa mükemmel" dersek ne olacak?

Yıllık 4-5 milyon euro verelim sana gitmezmisin ?

bizde de 3 3,5 felan aliyordu herhalde 1 milyon euro icin mi gitti yani anlamadim ben bu isi hem bizim icin iyi olmadi hem keita icin en azindan bi avrupa takimina gitseydi sevinirdim keita icin

Keita neden gitti anlam verilmiyor İngiltere ye önersen havada kaparlardı 10 milyona okuturduk Keitayı tabi illa gidecekse

Seneye takımımız dümbelek gibi oynarken " Doğruysa mükemmel paralar kasada, Keita Al Saad'da takımımız rezalet ataklar yapıyor hatta yapamıyor doğruysa mükemmel" dersek ne olacak?

Bu sene takımda Keita vardı, dümbelek gibi oynadık üçüncü olduk. Dünya da yıkılmadı. Bu kadar abartmayın. Elinizdekilere sahip çıkın diyeceğim ama siz Arda'yı harcamaya çalışıyorsunuz.

Bir de şu durum var. Uefa çok sert standartlar getircek ve kasandaki para sahadaki oyunundan daha büyük önem kazanabilir. İkinci ligde de şov yapabiliriz tabii...

o zaman iyi para alacakmis katar da ne bileyim ya cok üzüldüm

rijkaard da istemismidir acaba keita nin satilmasini

offf ya, bir yandan belki cuk diye oturacak futbolcular aliriz diyorum, diger yandan keita dan daha iyi kimi alabiliriz ki diyorum, bilmiyorum, cok üzüldüm bu transfere.

adam gibi orta saha olsaydi gecen sene yaptiginin 2 katini yapabilirdi keita, hem ligi tanimis, alismis olacakti...

Bu Arda'ya sallama hevesini bir türlü çözemiyorum. Yönetim göndermiş, Keita istemiş Araplar talip olmuş. Arda ne alaka? Acaba o mu gönderdi. Hala Messi bilmem ne... Ahmet Çakar gerizekalısının laflarıyla Ardayla dalga geçmeye çalşıyorsuz.

Bu sene takımda Keita vardı, dümbelek gibi oynadık üçüncü olduk. Dünya da yıkılmadı. Bu kadar abartmayın. Elinizdekilere sahip çıkın diyeceğim ama siz Arda'yı harcamaya çalışıyorsunuz.

Bir de şu durum var. Uefa çok sert standartlar getircek ve kasandaki para sahadaki oyunundan daha büyük önem kazanabilir. İkinci ligde de şov yapabiliriz tabii...

Bir laf vardır ardına güvenen çıkar mantar dağına diye madem para kısıtlı ne işin var Rijkaard'la? Bu adam iyi transfer ister bildiğin halde ne işin var bu adamla! Bu sene harcamaya çalıştığımız Arda'nın ağzı ve başka yerleri çalıştı ayakları değil! O kendini harcamaya çalışıyor en kritik zamanda Liverpool diye zırlamaya başlayan kim? Bu sene yemin ediyorum şu takımda zevkle izlediğim bir Keita vardı sağolsun tüccar zihniyetli yöneticiler onu da sattılar. Aydın Yılmaz varken Keita neymiş!

Bir laf vardır ardına güvenen çıkar mantar dağına diye madem para kısıtlı ne işin var Rijkaard'la? Bu adam iyi transfer ister bildiğin halde ne işin var bu adamla! Bu sene harcamaya çalıştığımız Arda'nın ağzı ve başka yerleri çalıştı ayakları değil! O kendini harcamaya çalışıyor en kritik zamanda Liverpool diye zırlamaya başlayan kim? Bu sene yemin ediyorum şu takımda zevkle izlediğim bir Keita vardı sağolsun tüccar zihniyetli yöneticiler onu da sattılar. Aydın Yılmaz varken Keita neymiş!

Geçen sezon şampiyonluk, en azından şampiyonlar ligi ümidiyle maddi riske girdiler. Bir nevi kumardı. Çok kazanabilirdik olmadı, şimdi bedel ödeme sırası. Bunu anlamak çok zor olmasa gerek.

Ayrıca Arda kadar iş yapabilseydi tüm takım, üç kulvarda da finale kadar gitmiştik.

adamin istedigi kadroyu kuramiyorsan neden getirirsin adami, kesinlikle katiliyorum.

adamin istedigi kadroyu kuramiyorsan neden getirirsin adami, kesinlikle katiliyorum.

teknik direktör malzemeyi seçmez, elindeki malzemeyle en iyisini yapmaya çalışır. O zaman benimde istediğim kadroyu kursun yönetim geçeyim takımın başına oh ne ala ! :) bak görün takım nasıl oynuyor.

4-3-3 ne sag forvet, nede sol forvet kaldi kadromuzda.

kewell gitti, gio gitti, keita gitti.

Geri
Üst Alt