hocam görseli sen çok beğendin ama o bina o kadar büyük bir binaki... hiç ihtiyacın yok..
çevresindeki lineer kütleyi bırakıp senin çok hoşuna giden merkezde farklı esteik işler yapabilrisn.
ama kütle olarak aşırı büyük bu bina tesis için. ucundan plaza gibi bir yapı bu görseldeki.
Olay beğenmek değil yav. İşlevsellik.
Die offizielle Webseite des FC Red Bull Salzburg! Angeboten werden aktuelle News und Hintergrundinformationen zum Verein und den Teams, eine interaktive Fanzone und ein Online Ticket-Shop.
www.redbullsalzburg.at
Burası bir manada akademinin de yanında olacağı bir bina olacak. İki bina yapmak yerine veletleri de içine almak bir tesis binası yapılabilirdi.
Böyle bir tesiste kamp da yaparsın o nedenle kalacak odaların olduğu bir yaşam merkezi yapılması en mantıklısı.
O yapıyı neden ısrarla diyorum, ilk proje çıktığında kapalı spor sahası olacaktı koca kulübün halısaha kadar bir yapıda çalışmayacağı da ortada sonuçta. En azından Bir sahanın yarısı kadar alanı kaplamalı.
Çeyrek S olan yapıda çalışma odalar, fitness salonları, bireysel antrenman odaları, sauna, havuz vs derken biter gider.
Mevcut bina da aşağı yukarı bu kadar bir alan kapsayacak tahminen. Olay daha yayılmış ve estetik hali değil mi. Yüksek görünmesinin sebebi de en alt katının kapalı sahayı içermesi.
Ortadaki boşluk da boş alanı iyi değerlendirilecek olan tribün yapılabilecek estetikte bir alan.
Yuvarlak olur dikdörtgen olur orasında da değilim. Benim derdim kapalı sahanın olması.
Bir de iyi bir tribün yapısını aşılamak.
Şimdi orası allahın dağı coğrafi koşullar gözetilerek mi tesis planlandı. Ne olursa olsun gerek akademi gerek a takım için kapalı bir antrenman alanının olmasını önemsiyorum ben.