Serbay Buğday
10 Numara!
- 3 Aralık 2008
- 10.125
- 3.098
- 1.778
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Boş boş konuşma. Hangi dersin sorusu? Psikoloji filan mı bölüm? Soruyu varsayımla çözüyorsun, sonuç hiçbir zaman doğru olamaz.
izafiyet teorisi kuantum fiziği hocası Şehsuvar Zebitay tarafından sorulmuştur....sen boş boş konuşma izafiyet teorisi varsayıma dayanır zaten neyse alıntı yapma boşver
En az iki tane kırmızı olacağına herkesin kanaat getireceğini öngöremedikleri için intihar falan olmaz D:
1 her zaman 2'nin 3'ten,3'ün 2'den ölüm beklediğini düşünür.Bu iki herifin ölmemesi 1 için bir çıkarım gerektirmez sonsuza kadar yaşar amcam bu zihniyetle.Ölmediklerinde ise hıyarlar birbirinden ölüm bekliyor diye düşünür
ama işte psikolojiyi unutuyorsunuz renktaş...sorunun çözümü o psikoloji zaten söyle düşün kendini cinlerden birinin yerine koy ve şu anki durumu bilmediğini varsay yani tam anlamıyla kendini onun yerine koy sen kafandan 3 cininde kırmızı olduğu düşüncesini at anlaştık mı başlıyoruz ne olursa olsun tek cinin bakış açısından bakacağız diğerleri yok bir bok bilmiyoruz ok
1- biz yani 1.cin ; ulan ben beyaz gözlüyüm 2.cin DİYOR ki bende beyaz gözlüyüm e bu 3. cin Kırmızı gözlü bana bakacak beyaz görecek kendisinin beyaz olduğunu düşünecek ohh sülalem rahat diyecekhalbuki salakların 2 side kırmızı
birbirlerinin ölmesini bekleyecekler çünkü ben beyazım kendininde beyaz
olduğunu sanıyor diğeri kırmızı
şimdi burada olayı 2 cine indirgiyelim sadece 2 cin olsaydı eğer bu bilgi verilseydi ertesi sabah ikiside ölürdü değil mi? çünkü ben değilim diyecek ama baktı karşıdakide ölmüyor ulan yoksa hay ebesinin derken göçüp gidecek doğru mu?
eee şimdi tekrar dönelim
üç cinin olduğu ortamda ilk önce "benimki beyazsa diğer iki cin böyle [yukarıda anlattığım gibi] düşünüyor OLMALI ve ikinci gün ölecekler" der her biri. ama ikinci günün sonunda kimsenin ölmediğini gördüğü anda (her biri), her üçü de simetrik bir şekilde kendi gözünün de kırmızı olduğunu anlayacak ve ertesi günkü ölümlerini bekleyecekler.
Üçü de ayrı eve çıkar, dert kalmaz.
Olayı şimdi çözdüm Adil Cem'in 1 gün olayına fazla takıldım dediğin gibi 3. günde hepsi ölür. AMA bu kadar mı leş anlatılır kardeşim
1. gün A cini B ve C cinin birbirinden ölüm beklediğini düşünür ölmez
2. gün A cini B ve C cinin birbirinden ölüm beklediğini düşünür ve C veya B cinlerinden neden karşısındaki cinin ölmediğini sorgulamasını ve kırmızı olduğunu anlamasını bekler
3. 2.gün yine ölmediklerinde B ve C cinlerinin ancak kendisinin de kırmızı olduğunu bildiği için ölmediğini anlar ve kendisinin kırmızı olacağı anlamını çıkarır geberip gider
darısı anlamayanların başına
Bu arada sen Zebitayan'dan ders aldığına emin misin?![]()
Olayı şimdi çözdüm Adil Cem'in 1 gün olayına fazla takıldım dediğin gibi 3. günde hepsi ölür. AMA bu kadar mı leş anlatılır kardeşim
1. gün A cini B ve C cinin birbirinden ölüm beklediğini düşünür ölmez
2. gün A cini B ve C cinin birbirinden ölüm beklediğini düşünür ve C veya B cinlerinden neden karşısındaki cinin ölmediğini sorgulamasını ve kırmızı olduğunu anlamasını bekler
3. 2.gün yine ölmediklerinde B ve C cinlerinin ancak kendisinin de kırmızı olduğunu bildiği için ölmediğini anlar ve kendisinin kırmızı olacağı anlamını çıkarır geberip gider
B ve C A'ya göre kendini göz rengini kırmızı dışında bir renk diye düşünmüyor mu? E gerçekte ikisi de kırmızı değil mi? A'ya göre Anın kırmızı olmamasının tek şartı B ve Cnin kendi göz renklerini kırmızı kabul etmediğini varsaydığında diğer cinin kendinin tek kırmızı renkli gözü olan cin olduğunu farketmesi ve diğer gün doğumu kendisini öldürmesi. İlk gün kimse ölmeyince herkes kendi göz renginin kırmızı olduğunu anlar ve 2. gün doğumu ölür.
baya baya da sen necisin onu bi desen hele