Kırmızı Koltukta Can BÜYÜK!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1. "Galatasaray efsaneleri"ni "Galatasaray efendileri" olarak anlamissin. Bunu Almanciligina verebilir miyiz?

2. Forumdaki Almanci esprilerinden rahatsiz oluyor musun? Yoksa insanlarin geyik yapmalarina aldiris etmeyen bir tutum mu sergiliyorsun?

3. Iyi forumlar.

SM-N920I cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Hahaha dogru ya :D Ben sorulari önce okudum sonra tekrar bakmadan cevap verdim. En altta Erman ve Mehmet abilerin ismini görünce demek ki öyle düsünmüsüm :)

Yok sa ne takacagim, baslarda biraz agresiflik yaratiyordu ama pek umrumda degil. Sonucta internet ortami pek kasmamak lazim.

Talha' nın yazdığı gibi Galatasaray efsaneleri ve efendileri karışmış biraz ama olsun, teşekkür ederim

Dogru karistirmisim pardon :D

Metin Oktay'i ayri tuturaktan sadece izledigim futbolcular hakkinda konusayim. 1.Hagi 2.Bülent Korkmaz 3.Hakan Sükür

Cengiz gibi genç ve büyük klüplerin peşinden koştuğu bir futbolcusun.

Biz yıllık 2 milyon euro verdik sana.Fener 3 bjk ise yıllık 3.5 verdi.

Aynı şimdiki gibi fanatik Galatasaraylısın gerçeğinde.

Bu şartlar altında hangi takıma gidersin Can kardeşim.

Galatasaray :gsbayrak:

Yeter ulan sabahtan beri soru soruyorsunuz diyormusun yavaş yavaş

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Yok hosuma gidiyor sorulari yanitlamak.

Umarim daha fazla kisi oturur kirmizi koltuga önümüzdeki zamanda da insanlari daha iyi taniriz burada :)

Baba Gündüzü Severmisin eski dostum?

Hahaha dogru ya :D Ben sorulari önce okudum sonra tekrar bakmadan cevap verdim. En altta Erman ve Mehmet abilerin ismini görünce demek ki öyle düsünmüsüm :)

Yok sa ne takacagim, baslarda biraz agresiflik yaratiyordu ama pek umrumda degil. Sonucta internet ortami pek kasmamak lazim.
İşte
gsc-50bin.png
'ni hak eden bir üye :005:

Bikaç soru daha yönelteyim o vakit. Sorulduysa cevapları direk yapıştırabilirsin, şu an bütün konuyu okuyamayacağım. :D

1. Almanya'da yaşamana rağmen (sanıyorum orda doğup büyüdün) Türkçe'nin bu kadar iyi olmasını neye bağlıyorsun? Tahminen evde Türkçe konuşuluyordur ama böyle bi evde büyüyenlerin büyük kısmı yine de Türkçe'ye senin kadar hakim olamıyorlar. Türkçe konuşulan bi forumda yer almanın da az çok katkısı oluyordur muhakkak ama farklı etkenler de var mıdır gazete/kitap vs okumak, Türkçe televizyon seyretmek gibi?

2. Eğer yukarda belirttiğim diğer etkenler (kitap, TV vs) söz konusuysa, bu aktiviteleri Türkçe'ni geliştirme amaçlı mı yapıyorsun yoksa halihazırda ilgi alanında olan şeylerden istifade ederek (atıyorum, Türkçe gazeteleri okumak hoşuna gidiyordur) Türkçe'ni geliştirme fırsatı da mı bulmuş oluyorsun? İlla ki ilgi alanındaki şeylerle meşgul oluyorsundur tabi ama kısaca yalnızca Türkçe'ni geliştirme/belli bi seviyede tutma amaçlı yaptığın şeyler var mı?

3. Arkadaş çevren genelde Türkler'den mi oluşuyor? Cevap hayırsa çoğunluk Alman mı?

4. Irkçı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum o yüzden bu soruyu yanlış anlama diye belirteyim ilk olarak. Bazı ırklara karşı önyargıyla yaklaşabiliyor musun? Şey gibi, "Bu herif XXX'li, buna güvenilmez".

İşte
gsc-50bin.png
'ni hak eden bir üye :005:

Bikaç soru daha yönelteyim o vakit. Sorulduysa cevapları direk yapıştırabilirsin, şu an bütün konuyu okuyamayacağım. :D

1. Almanya'da yaşamana rağmen (sanıyorum orda doğup büyüdün) Türkçe'nin bu kadar iyi olmasını neye bağlıyorsun? Tahminen evde Türkçe konuşuluyordur ama böyle bi evde büyüyenlerin büyük kısmı yine de Türkçe'ye senin kadar hakim olamıyorlar. Türkçe konuşulan bi forumda yer almanın da az çok katkısı oluyordur muhakkak ama farklı etkenler de var mıdır gazete/kitap vs okumak, Türkçe televizyon seyretmek gibi?

2. Eğer yukarda belirttiğim diğer etkenler (kitap, TV vs) söz konusuysa, bu aktiviteleri Türkçe'ni geliştirme amaçlı mı yapıyorsun yoksa halihazırda ilgi alanında olan şeylerden istifade ederek (atıyorum, Türkçe gazeteleri okumak hoşuna gidiyordur) Türkçe'ni geliştirme fırsatı da mı bulmuş oluyorsun? İlla ki ilgi alanındaki şeylerle meşgul oluyorsundur tabi ama kısaca yalnızca Türkçe'ni geliştirme/belli bi seviyede tutma amaçlı yaptığın şeyler var mı?

3. Arkadaş çevren genelde Türkler'den mi oluşuyor? Cevap hayırsa çoğunluk Alman mı?

4. Irkçı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum o yüzden bu soruyu yanlış anlama diye belirteyim ilk olarak. Bazı ırklara karşı önyargıyla yaklaşabiliyor musun? Şey gibi, "Bu herif XXX'li, buna güvenilmez".

1. Ben ilk ve temel nedeni ailemin bunun üzerinde durmasi ve iki dili de ayni derecede ögrenmeme caba göstermeleri. Evet evde Türkce konusuluyor sadece, biliyorum benim de cok arkadasim var buna ragmen Türkce'yi dogrudürüst konusamayan. Tam olarak neyden kaynaklaniyor ve niye bu kadar iyi ögrenemiyorlar diye sorarsan bilmiyorum acikcasi. Insanin icinden de gelecek biraz bence.

Foruma katilmadan önce de Türkcem iyi seviyedeydi yani ana bir etken degil, sadece yazimsal olarak katkida bulunmustur daha önce bu kadar fazla Türkce yazi yazmiyordum foruma kayit olmadan önce. Ben fazla kitap okuyan birisi deglim ama cocukken Türk televizyonu ile büyüdüm bunun etkeni olmustur mutlaka diye düsünüyorum. Türkcemi gelistirmek icin kasti bir girisimde bulunmuyorum acikcasi, eskiye göre daha fazla haber okuyorum gündemi takip ediyorum gerek spor gerek yasam gerek siyaset haberleri olsun. Bundan ibaret yani.

2. Yukarida da yazdim son cümlede, öyle Türkcemi gelistirme amaci ile direkt yaptigim birsey yok. Fazla kitap okuyan birisi degilim zaten ama haberleri takip ediyorum sosyal medyalari takip ediyorum. Son 1 yildir neredeyse hic Türk televizyonu izlemiyorum mesela. Yerli dizi de izlemiyorum hep ayni konular bir de 2 saat süren dizi bölümü mü olur yav insanin bayiliyor resmen. Kisaca Türkcemi gelistirmek icin kasitli bir girisimde bulunmuyorum.

3. Genelde yabanci arkadaslarim var, yabanci diyorum cünkü hepsi Alman degil. En yakin arkadasim Alman, ama liseden kalma karisik bir arkadas grubumuz da var Cinli Polonyali Türk Alman Danimarkali falan. Türk arkadasim fazla yok, yakin diyebilecegim 3-4 türk arkadasim var diyebilirim. Bu konuyu forumda bir kac kere dile getirmistim burada da ailemin büyük emegi var, kücüklügümden beri insanlari ayirmamami ögrettiler ve tembihlediler her zaman. Tee Anaokul dan beri yani, Anaokul da en iyi arkadasim Almandi, ilkokul da Almandi, Lise de 1 sene civari bir türkdü sonra yine bir Alman oldu ve o günden beri de en yakin arkadasim daha dogrusu ben ona kardesim diyorum bu Lise de tanistigim Alman.

Arkadas cevresinin önemini yillar sonra görüyorum, benimle yasit olan eskiden tanidigim Türkler var mesela cogu bir baltaya sap olamadi ve bunlarin hepsinin ortak yönü sadece Türkler ile takilmalari ve kendilerini disari dönük kapamalari. Türklerin hele hele yurt disinda memleketinden uzak bir yerde kenetlenmesi güzel birsey ama dis dünyaya da tamamen kalkan acip bokunu cikarmaya gerek yok. Bunlar zaten genelde "Almanlar bizi sevmeyen" diyen tipler oluyor. Abi sen kendini kapatirsan kendi dünyana, entegre olmazsan hatta sorun cikarirsan tabi sevmezler ne bekliyorsun yani. Dedemin bir lafi vardir "Nerede cok türk varsa orada bir bokluk vardir." - tabi adamin kasti Almanya daki türkler :D

Benim görüsümü paylasan cok Almanci yok bunu biliyorum, paylassalar zaten mesela secim sonuclari bambaska olurdu Almanya veya Hollanda da. Neyse siyasete girmeyelim ama sen anlamissindir ne demek istedigimi.

4. Yok estagfurullah. Hayir önyargim yok, yukarida yazdigimdan anlayacagin kadariyla zaten böyle bir düsünceye kapilacak sekilde yetismedim :)

Arada sırada küçük muhabbetimizin döndüğü kardeşimdir.

Sorum şu ;Son beş yıl içinde en çok sevindiren haber neydi?

Ostersunds'u eleyemezsek radikal kararlar bekliyormusun? :)

5 yil sonra kendini nerede gormek istersin?

Bu sene tatil var mi?

Arada sırada küçük muhabbetimizin döndüğü kardeşimdir.

Sorum şu ;Son beş yıl içinde en çok sevindiren haber neydi?

Sagolasin Gökhan :)

Düsündüm de öyle olaganüstü siradisi bir haber yoktu sanirim. Üniversite de cok zor bir ders vardi onda sinavi 3.kez yazmam gerekiyordu ve bu son hakkimdi yazamayinca ya sözlü bir sinava giriyorsun ya da o okudun bölümü birakmak zorunda kaliyorsun. Aylarca o ders icin calisip son sinava girmistim ve haftalarca sonucunu beklemistim uykum falan cok kötüydü bu zamanda sonra bir gün sonuclar aciklandi ve 0,25 puan farki ile sinavi gecmistim en cok buna sevindim son 5 senede herhalde.

Ostersunds'u eleyemezsek radikal kararlar bekliyormusun? :)

5 yil sonra kendini nerede gormek istersin?

Bu sene tatil var mi?

Tudor gitmeli net bir sekilde, elenirsek de elenmezsek de. Sneijder affedilmeli ve takimin lideri olmali tekrardan. Dursun defolup gitmeli ama bunu zaten 2 senedir bekliyoruz :)

Yuva kurmus, eli iyi bir is tutmus ve ailesiyle mutlu bir yasam sürdüren bir Can bekliyorum 5 yil sonra :)

Daha tarih yok ama bu son bahar/kis Türkiye ye gitmek istiyorum. Türkiye olmazsa Italya'ya gitme niyetim var. Lise de son sinif ile gitmistik ama biz Toskana ya gitmistik orada Florenz Pisa gibi yerleri görmüstük . Ben Roma, Milano veya Venedig gibi yerleri de görmek istiyorum.

Can BÜYÜK

Baskan Ünal Aysal olsaydi,teknik direktörümüz de Roberto Mancini

Sneijder'in gönderilmesine tepkin ne olurdu :D

Kazik bir soru degil,cevabini biliyorum ama senden duymak istedim

Bir cok arkadas farkli cevap verirdi cünkü

@Can BÜYÜK

Baskan Ünal Aysal olsaydi,teknik direktörümüz de Roberto Mancini

Sneijder'in gönderilmesine tepkin ne olurdu :D

Kazik bir soru degil,cevabini biliyorum ama senden duymak istedim

Bir cok arkadas farkli cevap verirdi cünkü

Dogru bir yol cizilirse ve gidisinin mantikli nedenleri ve aciklamalari var ise ve yerine gelen oyuncu beni tatmin ederse Sneijder gibi bir adam gidebilir.

Gecen sivri zekali bir arkadas aylar önce yazdigim birseyi up'layip bana laf soktugunu saniyordu, orada Muslera haric herkes gidebilir demisitim. Evet gidebilir ama dogru adimlar atilacaksa ve ILK olarak takimin hala en iyi ayaklarindan biri olan adam kovulurcasina gitmeyecekse.

Toplu bir temizlik yapilsa sesim cikmazdi ama sanki takimin acik ara en büyük sorunu Sneijdermis gibi onun böyle serefsizce bir sekilde yollanmasi delirtiyor beni.

Soruna net bir cevap vermem gerekirse dogru atilimlar olsaydi karsi cikmazdim. Takimi genclestirecegiz diyip bunu gercekten yapsalardi mesela.

Melo da gidebilir demistim ben AMA tek bir sartla, yerine onun yerini doldurabilecek bir adam alinacaksa. Yani kimseye körükörüne bu sonuna kadar kalmali diyen birisi degilim.

Dogru bir yol cizilirse ve gidisinin mantikli nedenleri ve aciklamalari var ise ve yerine gelen oyuncu beni tatmin ederse Sneijder gibi bir adam gidebilir.

Gecen sivri zekali bir arkadas aylar önce yazdigim birseyi up'layip bana laf soktugunu saniyordu, orada Muslera haric herkes gidebilir demisitim. Evet gidebilir ama dogru adimlar atilacaksa ve ILK olarak takimin hala en iyi ayaklarindan biri olan adam kovulurcasina gitmeyecekse.

Toplu bir temizlik yapilsa sesim cikmazdi ama sanki takimin acik ara en büyük sorunu Sneijdermis gibi onun böyle serefsizce bir sekilde yollanmasi delirtiyor beni.

Soruna net bir cevap vermem gerekirse dogru atilimlar olsaydi karsi cikmazdim. Takimi genclestirecegiz diyip bunu gercekten yapsalardi mesela.

Melo da gidebilir demistim ben AMA tek bir sartla, yerine onun yerini doldurabilecek bir adam alinacaksa. Yani kimseye körükörüne bu sonuna kadar kalmali diyen birisi degilim.

Bekledigim cevabi verdin :D

Ayni fikirdeyim

Bekledigim cevabi verdin :D

Ayni fikirdeyim

Dursun denen seref yoksunu geldiginden beri her isi yüzüne gözüne bulastirdi.

Bu olayi güzel ve dogru bir bicimde sonlandirmasi zaten beklenilmez birseydi, yalniz Sneijderi gönderecek adam Tudor denen maganda ve bu hain Dursun olmamaliydi kesinlikle.

Abi senin fikirlerine saygı duyuyorum ve gayet'de uyuşuyoruz. Bende sevmediğin bir şey var mı ? Yapmasan, söylemesen iyi olur gibisinden.

Abi senin fikirlerine saygı duyuyorum ve gayet'de uyuşuyoruz. Bende sevmediğin bir şey var mı ? Yapmasan, söylemesen iyi olur gibisinden.
Yok estağfurullah kardeşim ne haddime sana birşey yapma söyleme demek. İstediğini istediğin şekilde yaz ve dile getir kardeşim :)

sent via GSC

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt