İşte
'ni hak eden bir üye :005:
Bikaç soru daha yönelteyim o vakit. Sorulduysa cevapları direk yapıştırabilirsin, şu an bütün konuyu okuyamayacağım.
1. Almanya'da yaşamana rağmen (sanıyorum orda doğup büyüdün) Türkçe'nin bu kadar iyi olmasını neye bağlıyorsun? Tahminen evde Türkçe konuşuluyordur ama böyle bi evde büyüyenlerin büyük kısmı yine de Türkçe'ye senin kadar hakim olamıyorlar. Türkçe konuşulan bi forumda yer almanın da az çok katkısı oluyordur muhakkak ama farklı etkenler de var mıdır gazete/kitap vs okumak, Türkçe televizyon seyretmek gibi?
2. Eğer yukarda belirttiğim diğer etkenler (kitap, TV vs) söz konusuysa, bu aktiviteleri Türkçe'ni geliştirme amaçlı mı yapıyorsun yoksa halihazırda ilgi alanında olan şeylerden istifade ederek (atıyorum, Türkçe gazeteleri okumak hoşuna gidiyordur) Türkçe'ni geliştirme fırsatı da mı bulmuş oluyorsun? İlla ki ilgi alanındaki şeylerle meşgul oluyorsundur tabi ama kısaca yalnızca Türkçe'ni geliştirme/belli bi seviyede tutma amaçlı yaptığın şeyler var mı?
3. Arkadaş çevren genelde Türkler'den mi oluşuyor? Cevap hayırsa çoğunluk Alman mı?
4. Irkçı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum o yüzden bu soruyu yanlış anlama diye belirteyim ilk olarak. Bazı ırklara karşı önyargıyla yaklaşabiliyor musun? Şey gibi, "Bu herif XXX'li, buna güvenilmez".