Kırmızı Koltuk'ta Levent Akgün

GSC @Serkan G. Veren i tokatlama etkinliği düzenlense İzlanda’dan kalkıp gelir misin?

GSC @Serkan G. Veren’i tokatlama etkinliği düzenlense İzlanda’dan kalkıp gelir misin?
Memnuniyetle demek isterim. Lakin Serkanı severim. Ama bak eğer Serkan bir gün bu forumdan Aliağa forumuna şutlanırsa o son tekmeyi zevkle kıçına vururum. :)

Fatih Terimi eleştiririm. Ama hocaya hakarete karşıyım. Bazıları Tudora hakaret edilirken sesin çıkmıyor diyebilir. Allah aşkına Tudor ve TERİM birmidir. Hocamızı seviyorum. En büyük başarılarımızda hep o vardı. Umarım ömrü yettiği sürece bizimle olur. Ayrıca Terim kendini inanılmaz geliştirmiş hayat idolü olarak bile görebilirim.
Tesekkurler bu güzel cevap icin😊

Levent abi futbol mu basketbol mu bu arada?

Sence hangisi daha heyecanlı? Hangisini daha çok seviyorsun?

17494.jpg

Havacilik sektorunun birlik ve beraberlige en cok ihtiyac duydugu su gunlerde Thy senin maaşda da indirim yaptı mi renkdas? Pilotlarin hosteslerin falan yari yariya indirmisler herhal.
Evet indirimden ziyade ikramiyemizi kaldırdı. Oda 2021 sonuna kadar deniyor.

Yere dusen islak mendil ve sandvicleri ne yapiyorsunuz
Açılmayan ve yolcuya verilmeyen tüm ürünler geri dönüşüme gidiyor. Sadece içecekler depoya kaldırılıyor. Ayrıca Alkollü içecekler kilitli kalır diğer içecekler yiyecekler yer hizmetleri ekiplerince DO&CO gelmeden tüketilir. Bazen DO&CO personeli dağıtır bunları yükleme ve boşaltma ekiplerine bizde tabii böyle yemeklerden istifade ederiz.

İş hayatında yaşadığın en absurt olay neydi ?

İş hayatında yaşadığın en absurt olay neydi ?
Kabin memurluğu yaptığım dönemde karşılaşmıştım. Bana iç hat uçuşu için gideceksin. Dönüşte yatarın var demişlerdi. Lakin kendimi Darüsselam'da bulmuştum. Sonra bir Wchr yolcusunu Adana yerine Giresun'a göndermiştim. Teyze havadayken farkına varmış lakin iş işten geçmişti.

Abi hayalim İzlanda'da yaşamak. Neler önerirsin?
Öncelikle ne yapmak istediğine bağlı yani özellikle bilişimciler konusunda İzlanda ve İrlanda iş olanakları bakımından oldukça açık bir portföye sahip, bir defa muhakkak ama muhakkak İngilizce konuşmasını bilmek gerekiyor. İzlandaca ve İngilizce harici burada dilsiz hiç bir şey yapamazsın. Banka bilişim sistemlerinin bir çoğu buradaymış. Büyük Dünya bankalarının teknoloji üssü olarak kullanıyorlar. Hatta Google ve Facebook'un burada bir merkezleri de bulunuyor. Beyaz yaka iş bulmasında sıkıntı yok. İzlandalılar pek fazla yabancı seven bir millet değil, özellikle Türklerden ziyade Müslümanlardan pek hazzetmiyorlar.
Gelelim yaşam koşullarına;
Bir defa kiralar epey pahalı, genelde evler stüdyo tipi tabii bu isteğe göre değişiyor. Kışları oldukça sert geçtiği için yalıtım ve ısınma giderleri oldukça yüksek olabiliyor. Tarım ürünleri yetişmediğinden dolayı sebze-meyve muazzam derecede pahalı hatta belki de Dünya'da en pahalı yerlerden birisi, maaşlar da buna oranla tabii yüksek oluyor. Lakin yine de inanılmaz pahalı hem de öyle böyle değil, 1 Lt Süt'e 2,79 usd ödemiş biri olarak söylüyorum. Zira yetişmiyor bir şey, ucuz olan tek şey balık ve alkol onun harici muazzam pahalı bir ülke, İzlanda'nın en güzel yanı sessizliği, yani abartmıyorum öyle böyle sessiz bir yer değil, inziva için Reykjavik'e 1 saatlik mesafe de muhteşem yerler var. Kiralar pahalı, 3 oda 1 salon şehir merkezi dışında 2500 usd kira ödüyorum. Şehir merkezinde biraz daha pahalı, gezi için gelinecekse muhakkak bir araç kiralamak gerekiyor.

Makine mühendisi için İzlanda nasıl bir yer?

Gece hayatı nasıl?

Geri
Üst Alt