Köpek alacağım yardım!

Cevap: Köpek alıcam yardım!

Günlük ne kadar masrafı olur?

şöyle anlatayım, kulak ve kuyruk kesimi Türkiye de kesinlikle yasak, ve hiç bir veteriner yapmaz sakat iş yakalandı mı diploma iptaline kadar gidiyor lakin sağlık açısından raporlu kesim yapılıyor ama bende köpeğimin kullaklarını kestirmedim, ki veteriner kesilmesi gerekiyor çok yara almış dedi yine de kestirmedim, "benim bir yerimi kesseler güzel olmaz, onun niye kesilsin ki oda can değil mi?." o yüzden seninde kestirmeni istemem, aşılar yaklaşık 6 tane oluyor tanesi 30-35 lira civarı toplamda 180-200 lira civarı her biri 15 gün aralıkla yapılır, 6 aylığa kadar sürer ilk 1 yaşına kadar kaliteli mama Royal canin - proplan - anf yada hills öneririm lakin tavuk etlilerden kaçınmanı tavsiye ederim alerjik sorunlar çıkabiliyor genelde köpeklerde balık etli-somonlu mama tavsiyemdir, 15 kilo 160 lira kiloya göre ölçekle vermen gerekiyor her mama markasının farklıdır, mesela royal canin 40 kiloluk köpek için 400 gram günlük yeterlidir orta boy ırk maması alacaksın ve ayrıca yavru maması alacaksın, 1 yaşından sonra gelişme dönemi yavaşladığı için royal canin selection ekonomik mamadan alabilirsin oda şuan 90 lira civarı, tabi iç parazit ve dış parazit ilaçları var, iç parazit her 10 kilo da bir 1 hap yutrulur yani 11 kilo hayvan 1 hap yutar 21 kilo hayvan 2 hap 3 veya 4 ayda bir yapılması gerekir "iç dış parazit iğnesi yaptırma karaciğerini yorarsın" , dış parazit, ise sıvıdır enseden damlatılır 3 gün boyunca damlatıldığı yere el değmez veya her hangi birşey , ve 1 hafta boyunca yıkanmamasında fayda var her yıkamada etkisi azalır ortalama kışın 3 ay götürür, yazın ise sık sık ıslatacağın için 20 günde bir yapılması gerekir. dış parazit damlasıda kiloya göre değişir fiyatları, iç parazit için 1 hap 10 lira civarı olması lazım kilo 30 ise 3 hap 30 lira olur fiyatı, dış parazit de aynı şekilde 1 tüp 10 lira.

sibirya-kurdu1.jpg

Buda benden :)

Ilerde durumum müsait olursa benim tercihim ya bundan olacaktir, yada Kangal.

Hiçbir yerini kestirmem.Ayrıca mama yedirmeyi düşünmüyorum saf et ve kemik yedrimeyi düşünüyorum.Temizliği pek anlamadım ama onuda hallederiz.

Hiçbir yerini kestirmem.Ayrıca mama yedirmeyi düşünmüyorum saf et ve kemik yedrimeyi düşünüyorum.Temizliği pek anlamadım ama onuda hallederiz.

Et ve kemik verirsen evden kovdurursun hayvanı ve sağlıklı da değil. Mama ver , hem koku da olmaz.

Sinan veterinermisin sen be helal :D

vallahi öğrendiğimiz kadarı ile, bir şeyler yapıyoruz milletin eline kalmamak lazım yoksa dolandırılırz, Secere muhabbetine hastayım, öncelikle ırkın en önemli dış görünm özelliklerini bilmek lazım yoksa secere denilen dalga bilgisayardan çıktı, ben atarım sana benim köpeğim bilmem kaçıncı prensin köpeğinin soyundan gelme, ha secere noter tastikli başında da bilir kişi ile tespit yapıldıysa ayrı mesele ama gene güvenmem niçin ? bilir kişi onun adamı olmadığını ne bileceksin?, yani ırkları öğrenmek lazım, veteriner son çağredir benim için hastalanırsa vs gibi durumlarda tehşis tedavi için götürürüm, öbür problemler için götürmem mesela iğnemi karneyi götürürüm içine sticker yapıştırtıp + imzasını atırırım, iğneyi alır kendim yaparım =) kolay şeyler bunlar önemli olan tehşis tedavi tabi :D onun için veteriner şart. tabi bilginin temeli aile, babam ve annem zamanında dogo'da bakmış kangalda bakmış doberman da, bull terrier'de ama tabi boynuz kulağı geçer :) hehehe

güzel bir köpeğim olsun diyorsan mama şart, gel sana bir tavsiye vereyim haftada bir veya 15 günde bir pirinç lapası yedirebilirsin :) direkt kas'a dönüştürüyor, şöle diyim mama çok yararlı kaliteli mama heleki çok faydalı oluyor parasının hakkını alıyorsun ortalama bir pitbull ultimate ve gamedoglar dahil max 32-33 kilo olur ama benimkiki 38-42 arası değişiyor kaliteli mamaların faydaları, ayrıca mamalar farklı bir şekilde yapılıyor, ev yemeği köpeği tam doyurmaya bilir, mesela baharatlı yemekler zararlıdır bahartlı yedirirsen ardından yoğurt yedir.

95-99 yılları arasında bizde sibirya kurdu alacaktık.O zamanın rakamları 2-3 milyar'dı(2.000-3.000 tl)şimdide aynımı ?

200-300 lira

Arkadas bu ne istir. Seni birileri fena korkutmus herhalde..Sen iyisi mi kopek degil kendine koruma bak :)

Bir de şunu unutmayın.

En sadık köpek, sokak köpeğidir. ;)

Bazi arkadaslar Alman Kurd'u al demis. Guzel soylemisler. Once elini alistirman gerek Hakan. Guclu kopek istiyorum demissin. Goruntu ile guclu olunmuyor. Her sakalli dedemiz olmadigi gibi her Bulldog/Terrier tipinde kopek'te guclu degil. Hem ilk kopegin olarak cok yanlis bir tercih. Egitilmesi kolay Alman Kurd'u gibi bir irk'ta baslaman en iyisi olur. Boy/gucleri iyi kopekler, egitilmesi kolay. Yani elini alistirmak icin, ilk kopegin olarak en iyi tercihlerden biri. Yapacagin tek sey anne/baba veya secere'si varsa, atalarinda kalca displazi gibi sorunlarin olmamasina dikkat etmek.

Bazi arkadaslar Alman Kurd'u al demis. Guzel soylemisler. Once elini alistirman gerek Hakan. Guclu kopek istiyorum demissin. Goruntu ile guclu olunmuyor. Her sakalli dedemiz olmadigi gibi her Bulldog/Terrier tipinde kopek'te guclu degil. Hem ilk kopegin olarak cok yanlis bir tercih. Egitilmesi kolay Alman Kurd'u gibi bir irk'ta baslaman en iyisi olur. Boy/gucleri iyi kopekler, egitilmesi kolay. Yani elini alistirmak icin, ilk kopegin olarak en iyi tercihlerden biri. Yapacagin tek sey anne/baba veya secere'si varsa, atalarinda kalca displazi gibi sorunlarin olmamasina dikkat etmek.

şiddetle katılıyorum, german shepherd dog ilk besleyenler için uygun cinsler arasındadır, yada eğitimi daha kolay olan hem sert hem güçlü bir ırk alabilrsin doberman veya rottweiller gibi... ne bilim cidden japanes tosa inu - canario - bandogge - amerikan bulldog - pitbull - staffordshire - bull terrier - dogo arjantin bunlar biraz zor ırklardır,, özellikle ilk besleyenler için fazla zorluk çıkarabilirler. mesela bende boz kurt beslemek istiyorum lakin o konuda kendime güvenim yok, eğitebilirmiyim yoksa eğitemezmiyim ? beni yermi gibi sorular geliyor aklıma ama kendimi hazır hissetiğimde deniyeceğim sanırım, yavrusunu bulmak zor ama imkansız değil :D

itle köpekle muhattap olmayın istihram ederim

dedin aklıma getirdin; geçen sarhoşun teki gelmiş benim köpeğime hayt huyt yaptı, sonra bizimki tabi koruma iç güdüsü ile horrr horr diye yırtınmaya başladı, adam kalkıp ne dese beğenirsin ? vay sen kime hırlıyon !! adam köpekle köpek oldu yav :D neyse adama birşey olmadan halletik en azından durumu, tabi kimsede benim köpeğim hakkında ileri geri konuşamaz "burada bende malla mal olmuş durumdayım tabi, benim köpeğim canını yakmadı izin vermedim ama beni bağlayan bir sahip olmadığı için ben canını yaktım adamın" :D

Saka dedik zaten Sinan. Allah korusun :) Hem Turkiye'de su an sadece 1/2 tane var. Pahali itler.

Saka dedik zaten Sinan. Allah korusun :) Hem Turkiye'de su an sadece 1/2 tane var. Pahali itler.

yok aslında diğer dostlarına göre çok çok uysallar ama sadece boyuttan dolayı çok abartılıyor, huyları neredeyse aynı danua gibi diyebilirim, tabi bir pitbull-dogo-bull terrier kadar olmasada sert huyludurlar. bu arada pitbull - dogo arjantin - bull terrier'in neden listenin en başında olduğunu söyliyeyim, dünyaya ün saldıkları için değil, aksine bu köpeklerden yalnızca bull terrier dövüş köpeğidir, bull terrier her iki ırkın başını çektiği için iç güdüsel bir paylaşımı olmuş, bu da bulunduları alanı av sahası haline getirmeleri, domuz veya çakal / kurt avında pitbull veya dogo arjantinden iyisi yoktur çünkü tuzak kurabilen zeki hayvanlardır, ama çok güçlü oldukları için insanlarda zevk için yanlış şeyler yapıtırılıyor, yazık =)

dipnot; bu arada o cinsin adı neydi kafayı yicem aklıma gelmiyor, hatta geçen bir arkadaşla baya tartışmasını yapmıştık :D

dedin aklıma getirdin; geçen sarhoşun teki gelmiş benim köpeğime hayt huyt yaptı, sonra bizimki tabi koruma iç güdüsü ile horrr horr diye yırtınmaya başladı, adam kalkıp ne dese beğenirsin ? vay sen kime hırlıyon !! adam köpekle köpek oldu yav :D neyse adama birşey olmadan halletik en azından durumu, tabi kimsede benim köpeğim hakkında ileri geri konuşamaz "burada bende malla mal olmuş durumdayım tabi, benim köpeğim canını yakmadı izin vermedim ama beni bağlayan bir sahip olmadığı için ben canını yaktım adamın" :D

aferim olaylara karışma böyle :D yoldaşlarıma sarhoşlarıma da saygılı ol :p

Bu arada önemli bir bilgilendirme yapayım, köpek alırken satıcının yok bu macar şöyle özelliklere sahip yok bu rus şöyle özelliklere sahip vs demesi sizi kandırmaya çalışması demektir, Macar Rottweillerdan örnek vereyim, öyle bir köpek yok pazarlama taktiği, bütün rottweillerlar almandır lakin bu köpek standartlarına uygun çıkmayınca, macar rus vs diye pazarlıyorlar, mesela Staffordshire Bull Terrrier ingiliz köpeğidir, Amerikan Staffordshire terrier amerikan köpeğidir, size şöyle aktara bilirler Staffordshire bull terrier, ingiliz pitbulludur evet doğrudur, amerikan staffordshire terrier pitbull cinsidir, amerikan pitbull almak istersen amerikan staffordshire satmaya çalışabilir sana aralarında fiyat farkı var dikkat et, bull terrier içinde macar, bulgar diye iteklemeye çalışırlar, 2 cinsi vardır minyatür ve standart ikiside ingiliz köpeğidir dikkat. farklı gösterip fiyat artırmaya çalışabilirler yada melez köpeği satmaya çalışırlar hoş hepsi aynı bana göre.

Geri
Üst Alt