Köpek alacağım yardım!

Cevap: Köpek alıcam yardım!

hiç bir köpek dayaktan anlamaz, ya yavşak olur yada günün birinde senin canına mal olur, köpek eğitmek sandığın kadar kolay bir durum değil hele ki sert karakterli ırklar için, dayak çözüm değildir. önemli olan köpeğin karşısında nasıl duracağın dır, köpeği ilk eve getirdiğinde yapacaklarındır, kaç aylıkken eğitime başlaman gerektiğidir, bunları petshop sahipleri veya veterinerler bilmez, veterineler arasından bilecek çok azı vardır. zaten bilselerdi köpeklerden tırsa tırsa aşı yapmazlardı. Canario almakta ısrarlıysan durma al, zaten canario besleyip karakterine hükmedemez isen "Bull terrier - Pitbull - Dogo arjantin " gibi ırklara hiç el uzatmamanı tavsiye ederim :)

Canario bu ırklardan daha zor.Ayrıca Pitbull'lar da belli yaştan sonra labarotuvar köpeği olduğu için hafıza kaybı olabiliyormuş, sahibine saldırıyormuş.

Adamlar çiftlikten getiriyorlar.Getirdikleri ırk safkan zaten.Güvenilir bir yer.Ama tabi daha sormadım saf Canario varmı diye.

Saf degiller Hakan. Hatta Canario ise senin almak istedigim kopekle uzaktan yakindan alakasi yok. Safkan bir Presa Canario'nun yavrusu fiyatini biliyormusun ? En az 2000 euro. Senin alacagin kopek Bandog olacak. Yani melez, Bulldog/Mastiff irklarinin karisimindan cikmis bir melez.

Beagle, av köpeğidir, uysal ama inatçıdır çok yüreklidir başından büyük işlere kalkışabilir, eğitimi kolay ilk defa köpek besliyecekler için ideal cinslerden biridir. "başından büyük işlerden biri mesela liderlik iç güdüsü yüksek bir hayvandır serbest bırakıldığı taktirde gözüne en güçlü köpeği kestirip kafa tutabilir, bir sefer sahilde bir abimizin beagle'ı elinden kaçıp, eski kız arkadaşımın bull terrier'ine saldırmıştı ama neyse ki bir durum olmadan durumu kontrol altına almıştık" yani göz önünde tutulması gerekir.

dachsund iyi reisler evde cocuk falan varsa

MiniDachshund1_wb.jpg

Canario bu ırklardan daha zor.Ayrıca Pitbull'lar da belli yaştan sonra labarotuvar köpeği olduğu için hafıza kaybı olabiliyormuş, sahibine saldırıyormuş.

sana bunu kim anlatı hakan? geçsinler o işleri ben pitbull besliyorum, canario besleyen arkadaşımda var ki o köpeğide ben eğittim ben sana bak ilk mesajımdan beri benimle irtibata geç diyorum illaki bu tarz bir köpek alacaksan.

kafkas çoban köpeği, huyları aynı kangal gibidir, sakin iyi huylu ama kızdığında tavrını ortaya koyan cinslerdir, o tarz hayvanları beslemenin en birinci şartı özgürlüğü sevmeleridir ona göre bahçen olmalıdır aksi taktirde eğitim ters tepip farklı sonuçlar doğurmasından ziyade, bunalıma girmesine sebep verebilir.

Bizzat şahit oldum hayvana.

Elazığ da arkadasımın ailesinin çiftliğinde vardı. Önce beni tek gördü kafesi parcalayacaktı. Sonra arkadasım geldi kafese girdi, biraz sevdi. Sonra dısarı cıkıp bana sarıldı, içeri beraber girdik. Bu sefer hayvan benimle kedi gibi oynamaya basladı. Sarıldım bu hayvana yahu!

Bizim sanayi sitesine gel tuttuğun köpeği götür.En azından 1 tane eksilmiş olur.

Bizzat şahit oldum hayvana.

Elazığ da arkadasımın ailesinin çiftliğinde vardı. Önce beni tek gördü kafesi parcalayacaktı. Sonra arkadasım geldi kafese girdi, biraz sevdi. Sonra dısarı cıkıp bana sarıldı, içeri beraber girdik. Bu sefer hayvan benimle kedi gibi oynamaya basladı. Sarıldım bu hayvana yahu!

o seni ilk defa gördüğü için çişleri ile tapuladığı alanı korumak için yapmıştır, arkadaşının tanıtmasına rağmen sana hırlama havlama yaptıysa bununda sebebi sadece sana uyarıdır, "yani sana "bilmem kimin arkadaşı olduğun ilgilendirmez yanlış haraketinde alırım ifadeni demek oluyor " :) klasik kangal,çoban köpeği huyları

Bana güçsüz köpek öenermeyin burdakilerin köpekleri tam bir canavar bir keresinde gördüm arkadaşın Pitbull'u ağacı ısırıyordu kabuklarını falan soydu ağacı nerdeyse yerinden sökecekti.Adam birde tasma takmıyor.Köpek serbestçe geziyor.

Bizim sanayi sitesine gel tuttuğun köpeği götür.En azından 1 tane eksilmiş olur.

aslında güzel bir düşünce ama sen bıktığın için söylüyorsun sanırım hehe, tabi bizde bıktık sahildeki köpekleri beslemekten sahiplendirmeye çalışıyoruz tek tek ama birini sahiplendiriyoruz yenileri geliyor :D

Köpeklerden en asil duruşlusu sibirya kurdu.o gözler yokmu :))

Tamam aga alayım irtibata geçeriz.

o seni ilk defa gördüğü için çişleri ile tapuladığı alanı korumak için yapmıştır, arkadaşının tanıtmasına rağmen sana hırlama havlama yaptıysa bununda sebebi sadece sana uyarıdır, "yani sana "bilmem kimin arkadaşı olduğun ilgilendirmez yanlış haraketinde alırım ifadeni demek oluyor " :) klasik kangal,çoban köpeği huyları

De , sonra kedi oldu hayvan biden. :D

Ama hasta oldum ya, dehset bişey.

Büyük bir bahcem olsa kesin yavrusunu isterdim.

Bana güçsüz köpek öenermeyin burdakilerin köpekleri tam bir canavar bir keresinde gördüm arkadaşın Pitbull'u ağacı ısırıyordu kabuklarını falan soydu ağacı nerdeyse yerinden sökecekti.Adam birde tasma takmıyor.Köpek serbestçe geziyor.

neyse hakan ben bir şey anlatamiyacağım inat etmişsin, umarım güzel eğitebilirsin de beni utandırırsın. ben sana bildiklerimi anlatırım.

De , sonra kedi oldu hayvan biden. :D

Ama hasta oldum ya, dehset bişey.

Büyük bir bahcem olsa kesin yavrusunu isterdim.

dediğim gibi iyi huylu hayvanlar yetiştirmede önemli tabi, mesela iyi huylu sokak köpeğini bile ölüm makinesine çevirebilirsin, her şey nasıl eğitim verdiğin ile ilgili.

peki şöyle bir soru sorsam ilk köpek olarak Jack Russell mı Beagle mı?

ikiside aynı huylar da hemen hemen, hangisini beğeniyorsan :)

Günlük ne kadar masrafı olur?

aslında güzel bir düşünce ama sen bıktığın için söylüyorsun sanırım hehe, tabi bizde bıktık sahildeki köpekleri beslemekten sahiplendirmeye çalışıyoruz tek tek ama birini sahiplendiriyoruz yenileri geliyor :D

Köpeği severim ama uzaktan.Açıkcası yolda nerde görsem o yolu güzergahı değiştiririm.Bana karşı tavırları var köpeklerin anlamadım gitti :) Askerdeyken bile özel eğitimli köpekler üstüme saldırdı.

Mesela 3-4 hafta önce sabah bir yerde iş arkadaşlarımı bekliyordum.sağa sola volta atıyordum.Bir iş yerinde bağlı köpek vardı.50 mt kadar mesafemiz vardı.köpek beni o her gördüğünde havlıyordu.sonra onun görmediği sabit bir yerde durdum.Köpeğin olduğu yerden geçen 3-5 kişi daha geçti.Hiç havlamadı buda dikkatimi çekti.Sonra takrar göründüm kendilerine :) ve havlamaya başladı.

Sinan veterinermisin sen be helal :D

Geri
Üst Alt