Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bizim burda da çinli birini karantinaya almışlar, acilin bir bölümü kullanılmıyor.
sikintida burda.bir kisi karantinaya alinacak hooop acil servisi kapat sayi iki olsun baskasini kapat bunun sonu nereye varacak? kesinlikle hazırlıklı degiliz aksi iddia eden varsa buyursun. netflixde pandemic diye bir diziye basladim dün konusu yeni bir virus salgınina karsi ne kadar hazir oldugumuz falan ilk bölümden tirstim zaten. tavsiye ederim herkese

Ben her aksam portakal, elma ve muz yiyen ve 6 aydir sigara icmeyen 24 yasinda biri olarak Corona virusunun beni oldurebilecegini dusunmuyorum acikcasi ama mesela @Alpay Asma icin aynisini soyleyemem Agabey cok kotu ve duzensiz bir yasam tarzi var. @İsmail Enver de en son premses hastaligina yakalanmisti onun durumunu bilmiyorum.

haftada 3 gün nargile
28FC3C8C-1390-4862-9FE1-404D772D3CCE.jpeg

1 gün bira 🍺

Günde 5 saat uyku 💤

Binbir stres kaynağı

Olsun be iyi yaşadık yine de

Ben her aksam portakal, elma ve muz yiyen ve 6 aydir sigara icmeyen 24 yasinda biri olarak Corona virusunun beni oldurebilecegini dusunmuyorum acikcasi ama mesela @Alpay Asma icin aynisini soyleyemem Agabey cok kotu ve duzensiz bir yasam tarzi var. @İsmail Enver de en son premses hastaligina yakalanmisti onun durumunu bilmiyorum.
Nasıl bıraktın la? 8 yıldır içiyorum 1 paket.

Üstat valla gözlemlediğim kadarıyla ekseri takılmalar o şekilde. Ciddi yazanlarda vardır tabi.
Günde sadece 4 saat uyku.
Dört bir yanı hain dolu.
Yorgun, bitkin ama pes etmeyen bir beden.
Hakkını ödeyemeyiz reis.
Yoruldun biliyoruz ama bu dava sensiz olmaz reis. @İsmail Enver

Kardeş soru sorduk cevap ver alla alla yav
3 Agustos 2019 arkadasimla bulustum eve donuyorum cebimde 20tl para var. Tekele girdim touch mavi istedim 17tl dedi. Aldim kufrede ede eve gdiiyorum otobusten indim bi tane daha yaktim. Dusundukce iyice sinirlenmeye basladim. Sonra whatsappa girdim bi gruba bi daha iceni silksinler yazdim, dali attim paketi dolu sekilde basucuma koydum. 1ay dolunca paketi de attim. O gunden beri icmiyorum lakin daha fazla nargile iciyorum mesela haftada 1 ya da 2 oluyor.

Ise girince tekrar baslamayi dusunuyorum ama yeni paketle tadi bozuldu diyorlar, bilemiyorum bakicam.

Sigara boş insanların işidir. Bırakmak için çabalayın. Ama önce kafa olarak bırakın. Eliniz de bırakacaktır sonradan. Ben bir kere içtim bugüne kadar o da lisedeyken merak etmiştim bir-iki fırttan sonra bu ne lan nasıl içiyorlar bunu deyip bir daha içmemiştim. Çok iradeli bir insan olduğumdan belki de. Ama aşırı asitli içecek içiyordum. Yani günde 2,5 litre falan kola, fanta, gazoz içerdim. 2017 Eylül ayında spora yazıldım. Dedim ki kendime bundan sonra bir yudum almak bile yok, yoksa boşuna spora gidersin. Kafama koydum onu. O günden beri bir yudum bile asitli içecek içmedim. Yeşil çay, bitkisel çay falan içiyorum onun yerine. Veya meyveli sodalardan alıyorum tavsiye ederim.

Sigara boş insanların işidir. Bırakmak için çabalayın. Ama önce kafa olarak bırakın. Eliniz de bırakacaktır sonradan. Ben bir kere içtim bugüne kadar o da lisedeyken merak etmiştim bir-iki fırttan sonra bu ne lan nasıl içiyorlar bunu deyip bir daha içmemiştim. Çok iradeli bir insan olduğumdan belki de. Ama aşırı asitli içecek içiyordum. Yani günde 2,5 litre falan kola, fanta, gazoz içerdim. 2017 Eylül ayında spora yazıldım. Dedim ki kendime bundan sonra bir yudum almak bile yok, yoksa boşuna spora gidersin. Kafama koydum onu. O günden beri bir yudum bile asitli içecek içmedim. Yeşil çay, bitkisel çay falan içiyorum onun yerine. Veya meyveli sodalardan alıyorum tavsiye ederim.

sigara icen adam, adam degildir.

Sınırlarımızdan içeri girene kadar trafikte ki veya evde ki kazalarda hayatınızı kaybetmemiz ya da sakat kalmamız daha olası.

Yayılma hızına bakarsak girdikten sonra da bir şey değişmiyecek.

Bu yüzden kaçak akım rölesini mutlaka takıyoruz, karşıdan karşıya geçerken dikkatli oluyoruz.

Koy götüne rahvan gitsin

Olayı çok yanlış anlamışsın Yasin. Bir iki fırt ile bağımlı olunmuyor zaten, bir süreç sonunda bağımlı hale geliyorsun ilk başlarda herkesin ciğeri yanar, herkes millet bunu nasıl içiyormuş der ama işte bir süre sonra sigara dumanını içine çektiğinde haz almaya başlıyorsun ki bağımlılık da başlamış oluyor ve sigara ödül merkezini yönetir hale geliyor, olumlu olumsuz herhangi bir duygu durum sigara içme isteğine dönüşüyor, üzülüyorsun sigara içiyorsun seviniyorsun sigara içiyorsun, heyecanlanıyorsun sigara içiyorsun. Pek çok uyuşturucu çeşidinden daha yüksek derecede bağımlılık yapan bir şey sigara. Sigarayı bırakalı yanlış hatırlamıyorsam 3.5 yıl oldu, hala daha arada sırada canımın istediği oluyor.

Sigara bağımlısı olmayanın veya hayatında hiç sigara içmemiş birinin sigara bırakma yolunda çekilen eziyeti anlaması pek mümkün değil.

Bırakmak isteyenlere tek tavsiye edebileceğim şey kriz anlarında nefes egzersizi yapmaları ve o anın geçici olduğunu kendilerine hatırlatmaları, geri kalan her şey senin sigara bırakma arzunda bitiyor. Orta 2. sınıfta sigara başlayıp günde 1.5-2 paket sigara içen bir insandım, sıfır destekle sıfır ilaçla sigarayı bıraktım, evet özellikle ilk aylar zorlayıcı oluyor ama inanın gerçekten istekliyseniz bırakabilirsiniz.

Ben kelle paça içip, portakal yiyerek önlemimi almış bulunuyorum bu virüse karşı buna karşın hala bulaşırsa nakşibendi tarikatının halidi kolundan olduğumu söyleyerek kurtulacağım inşallah.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt