Üniversiteye kadar hiç bulaşmadım sigaraya. Nasıl oldu tam hatırlamıyorum ama bir iki otlanmaya başladım arkadaştan. Özellikle sabah erken saatlerde bölüme geldiğimde ki %90 uykusuz ve mal gibi olurdum, nescafeyle beraber bir tane içerdim. Uykusuzluk+kahveyle o sigara beni yamulturdu, ufak çaplı marihuana efekt. Bir süre sonra alışıyor tabii vücut o hazzı da alamıyorsun. Yine de içiyorsun işte
@Mehmet Arslaner üstadın söylediği gibi. Direkt biyo-kimyasal bir istek haline geliyor ve şartlı durumların çoğunda cevabı sigarada buluyorsun.
Bir de sigarada paket alma eşiği çok bombadır. Önce sadece otlanırsın, sonra paket almazsın ama paket parasını arkadaşına verirsin en sonunda acı gerçekle yüzleşirsin tabii.
Karadağlı bir arkadaşım vardı. Beraber çalışıyorduk baya yorulduğumuz bir gün iş çıkışı bir tane sigara verdi, içtim onu. Arkasından bir tane daha verdi onu da içtim. Sonra bir tane daha dayadı dedim yeter. Oo dedi bizim oralarda bir deyim var smoke like a turk diye. Dedim ver o zaman yapacak bir şey yok onu da yapıştırdım. Bu da böyle bir anımdır.