- 20 Haziran 2011
- 57.713
- 63.078
- 4.533
Şırdan sever misin üstad ?Tüm yabancılar bizim mutfağa hastayken bizim insanımızın burun kıvırmasana ne diyorsun üstat???
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Şırdan sever misin üstad ?Tüm yabancılar bizim mutfağa hastayken bizim insanımızın burun kıvırmasana ne diyorsun üstat???
Aynen üstat kafınpazarına burun kıvırıp ucuza dünyanın en güzel yemeğini yemeyip kıro yeri deyip etikelere gidip bir büyük baş parasına bir avuç et yeyip esas kırolara kendini gondikletenleri kastediyorumlöküs restoranlara gidip en kazigindan makarna yiyip dönenleri kast ediyorsun sanirim reis. menüye bakinca yiyebilecekleri seyler sinirli oluyor zaten
bir de elit elit instagrama stori neyin atarlar
Şırdan sever misin üstad ?
Yaprak sarma ile aran nasil ?Daha çok Mumbar üstat
Sıralama yapılsa üstat be bizim mutfaktan tatsa yabancılar uzak ara geliriz ben aslında doğuyu değil batıyı da kastettim Almanlar ne yiyor ki et ve unlu mamüller dışında misal?Kim burun kıvırıyor yav gayet abartı bir şekilde mutfak milliyetçiliği var bizde. Bunu daha önce de konuştuk yanılmıyorsam, bunlar tamamen kültüre dayalı konular yav kendinde olanı yüceltme durumu, Türkiye'de misafir ettiğim ve yemeklerimizi beğenmeyen pek çok arkadaşım oldu, mesela ben mantıyı deli gibi severdim artık rahatsızlıktan yiyemiyoruz gerçi neyse, adam bir kaşık aldıktan sonra tükürdü çok şaşırmıştım mesela.. Niye dedim neyini beğenmedin, siz salak mısınız yoğurt hastayken veya diyetteyken yenir demişti. Yani bunlar tamamen kültürle alakalı konular. Sen veya ben asya yemeklerini beğenmiyoruz diye asya yemekleri kötü olmuyor, senin yemeklerinin de bir kısmını onlar beğenmiyor.
Hayatımda ilk kez Pangolin diye bir canlı olduğunu duydum (bildiğimiz karıncayiyenden farklıymış) ister inanın ister inanmayın allah belalarını vermiş bu çinlilerin bunu bile yiyorlarmış tadı da çok lezizmişSiz bence cahilsiniz doğru düzgün yemek pişirmeyi bilmediğinizden size lezzetli geliyordur mallar...
Virüsün bundan çıktığı iddia ediliyor bunu da hayvan pazarında satıyorlarmış
![]()
Corona virüs kurbanları SARS'ı geçti (İsmi 'yeni corona virüsü zatüressi' oldu)
Çin'de ortaya çıkan yeni Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 813'e ulaştı. Can kayıpları, SARS nedeniyle ölenlerin sayısını geçmiş durumda. Ölenler arasına ilk kez bir Amerikan vatandaşı da eklendi. Ulusal Sağlık Komisyonu, corona virüsünün yeni ismini "yeni corona virüsü...www.ntv.com.tr
Muazzam anam hastalanmadan önce muazzam yapardı Hatay usulü ekşi asma yaprağıyla etli ve sıcaktır bizimkisi tereyağıyla pişer ülkenin kalanında soğuk ve zeytinyağlı olur bir de pirinçle yaparlar biz ise ya bulgur ya da kırma buğday ileYaprak sarma ile aran nasil ?
Gecmis olsun ustad.Muazzam anam hastalanmadan önce muazzam yapardı Hatay usulü ekşi asma yaprağıyla etli ve sıcaktır bizimkisi tereyağıyla pişer ülkenin kalanında soğuk ve zeytinyağlı olur bir de pirinçle yaparlar biz ise ya bulgur ya da kırma buğday ile
Sen hiç kırma buğday yedin mis? Valla şanslıyım Allah’a şükür bu konuda
Aynen ki işgal de ettiler ikinci dünya savaşından sonra bugün Çin’in kuzeyinde iç Moğolistan eyaleti var 100 katı kadar Çinli doldurmuşlar kolonize etmişler bir tek biz asimile olmuyoruz diye kuduruyorlar ondan bizi kamplara toplayıp urumçiyi filan kolonize ediyorlar elbet bir gün hesabı sorulacakYa bunlar insan olamaz ya.
Ulan yarasa corbasi yapsan sokaktaki en ac kopegin onune koysan yemez . Insan tilki kemirir mi ya?
Insan karafatmalari sokakta kizartip yer mi ya?
Ya bizim atalarimiz ne iyi etmis de kacmis zamaninda bunlarin yanindan. Ugrasilir mi bu manyaklarla? Gelmisler aslan gibi akdenize egeye! Bi zamanlar mogollar vardi guclu heybetli adamlar kuzeyindeler cinin ama 3 milyon kisi kalmislar koca topraklarda. Sebebi hep bu cinli pezevenkler .
Gecmis olsun ustad.
Kim burun kıvırıyor yav gayet abartı bir şekilde mutfak milliyetçiliği var bizde. Bunu daha önce de konuştuk yanılmıyorsam, bunlar tamamen kültüre dayalı konular yav kendinde olanı yüceltme durumu, Türkiye'de misafir ettiğim ve yemeklerimizi beğenmeyen pek çok arkadaşım oldu, mesela ben mantıyı deli gibi severdim artık rahatsızlıktan yiyemiyoruz gerçi neyse, adam bir kaşık aldıktan sonra tükürdü çok şaşırmıştım mesela.. Niye dedim neyini beğenmedin, siz salak mısınız yoğurt hastayken veya diyetteyken yenir demişti. Yani bunlar tamamen kültürle alakalı konular. Sen veya ben asya yemeklerini beğenmiyoruz diye asya yemekleri kötü olmuyor, senin yemeklerinin de bir kısmını onlar beğenmiyor.
Üstat o başka bir konu, yalnız çeşit konusuna girersek Türk mutfağı baya geride kalır bu konuda. Bizim mutfağımız görece olarak çok çeşitli değil. Yemek konusuna takığımdır baya sırf yemek denemek için pek çok ülke gezmişliğim var, öyle hiç herkesin ayılıp bayıldığı aman Türk yemekleri olsa da yesek dediği falan yok, her deneyenin beğendiği falan da yok. Zaten pek çok yemeğimiz Lübnan-Yunanistan-Suriye-Ermenistan ile ortak, kendi damak zevkimizi yüceltiyoruz ama bu çok dar bir pencereden dünyaya bakmak ile alakalı, sorsan adama yerinde layıkıyla Türk mutfağı haricinde hiçbir mutfağı deneyimlememiş ama dünyanın en iyi mutfağının Türk mutfağı olduğuna karar vermiş, ortalık bunlarla dolu mutfak bazında milliyetçilikten kastım da buydu.Sıralama yapılsa üstat be bizim mutfaktan tatsa yabancılar uzak ara geliriz ben aslında doğuyu değil batıyı da kastettim Almanlar ne yiyor ki et ve unlu mamüller dışında misal?
Sıralama yapılsa üstat be bizim mutfaktan tatsa yabancılar uzak ara geliriz ben aslında doğuyu değil batıyı da kastettim Almanlar ne yiyor ki et ve unlu mamüller dışında misal?
Abi Türk mutfağı çeşitlilik açısından zengin değil demişsin de buna katılmıyorum. Bence gayet zengin bir kültürümüz var. Yunan, Kürt, Balkan, Arap (Suriye vs.) ve Türk mutfağı olarak bence multi-kültürel bir mutfağımız var. Bu konuda şanslıyız. Çok çeşitliliğin olmamasını ise çinliler gibi her önüne geleni yemediğimize bağlıyorum. Zaten bizim kebap, yoğurt, baklava dünya çapında popüler oldu. Tanımayan yok. İtalya'da pizzayı nasıl herkes biliyorsa ve çoğu seviyorsa bu da aynı şekilde.Üstat o başka bir konu, yalnız çeşit konusuna girersek Türk mutfağı baya geride kalır bu konuda. Bizim mutfağımız görece olarak çok çeşitli değil. Yemek konusuna takığımdır baya sırf yemek denemek için pek çok ülke gezmişliğim var, öyle hiç herkesin ayılıp bayıldığı aman Türk yemekleri olsa da yesek dediği falan yok, her deneyenin beğendiği falan da yok. Zaten pek çok yemeğimiz Lübnan-Yunanistan-Suriye-Ermenistan ile ortak, kendi damak zevkimizi yüceltiyoruz ama bu çok dar bir pencereden dünyaya bakmak ile alakalı, sorsan adama yerinde layıkıyla Türk mutfağı haricinde hiçbir mutfağı deneyimlememiş ama dünyanın en iyi mutfağının Türk mutfağı olduğuna karar vermiş, ortalık bunlarla dolu mutfak bazında milliyetçilikten kastım da buydu.
Bir de şey çok yapılıyor, mesela x yabancı geldi bilmem ne yedi acayip ayıldı bayıldı.. Halbuki o örnekler her ülke mutfağı için geçerli, Avusturyalı olup Japon mutfağı hayranı olan da var, Türk olup Meksika mutfağına hayran olan da var.
Bana göre de en güzel mutfak Türk mutfağıdır, sebebi de çok basit çünkü ben Türk'üm.
Üstat o başka bir konu, yalnız çeşit konusuna girersek Türk mutfağı baya geride kalır bu konuda. Bizim mutfağımız görece olarak çok çeşitli değil. Yemek konusuna takığımdır baya sırf yemek denemek için pek çok ülke gezmişliğim var, öyle hiç herkesin ayılıp bayıldığı aman Türk yemekleri olsa da yesek dediği falan yok, her deneyenin beğendiği falan da yok. Zaten pek çok yemeğimiz Lübnan-Yunanistan-Suriye-Ermenistan ile ortak, kendi damak zevkimizi yüceltiyoruz ama bu çok dar bir pencereden dünyaya bakmak ile alakalı, sorsan adama yerinde layıkıyla Türk mutfağı haricinde hiçbir mutfağı deneyimlememiş ama dünyanın en iyi mutfağının Türk mutfağı olduğuna karar vermiş, ortalık bunlarla dolu mutfak bazında milliyetçilikten kastım da buydu.
Bir de şey çok yapılıyor, mesela x yabancı geldi bilmem ne yedi acayip ayıldı bayıldı.. Halbuki o örnekler her ülke mutfağı için geçerli, Avusturyalı olup Japon mutfağı hayranı olan da var, Türk olup Meksika mutfağına hayran olan da var.
Bana göre de en güzel mutfak Türk mutfağıdır, sebebi de çok basit çünkü ben Türk'üm.
Çeşitli değildir demedim kardeşim, görece çeşitli değil dedim. Çeşit bakımından bizden önde olan bir sürü mutfak var, sadece Çin değil.Abi Türk mutfağı çeşitlilik açısından zengin değil demişsin de buna katılmıyorum. Bence gayet zengin bir kültürümüz var. Yunan, Kürt, Balkan, Arap (Suriye vs.) ve Türk mutfağı olarak bence multi-kültürel bir mutfağımız var. Bu konuda şanslıyız. Çok çeşitliliğin olmamasını ise çinliler gibi her önüne geleni yemediğimize bağlıyorum. Zaten bizim kebap, yoğurt, baklava dünya çapında popüler oldu. Tanımayan yok. İtalya'da pizzayı nasıl herkes biliyorsa ve çoğu seviyorsa bu da aynı şekilde.
Ama bizde her yörede farklı bir ülkenin mutfağı var değinmişsin aslında bak üstat humus künefe araptır ama biz daha iyi yapıyoruz misal felafel yeni geldi suriyelilerden bile duydum ben biz daha iti yapıyoruz diyeÜstat o başka bir konu, yalnız çeşit konusuna girersek Türk mutfağı baya geride kalır bu konuda. Bizim mutfağımız görece olarak çok çeşitli değil. Yemek konusuna takığımdır baya sırf yemek denemek için pek çok ülke gezmişliğim var, öyle hiç herkesin ayılıp bayıldığı aman Türk yemekleri olsa da yesek dediği falan yok, her deneyenin beğendiği falan da yok. Zaten pek çok yemeğimiz Lübnan-Yunanistan-Suriye-Ermenistan ile ortak, kendi damak zevkimizi yüceltiyoruz ama bu çok dar bir pencereden dünyaya bakmak ile alakalı, sorsan adama yerinde layıkıyla Türk mutfağı haricinde hiçbir mutfağı deneyimlememiş ama dünyanın en iyi mutfağının Türk mutfağı olduğuna karar vermiş, ortalık bunlarla dolu mutfak bazında milliyetçilikten kastım da buydu.
Osmanlı mutfağı dediğin çok tartışmalı bir konu, çünkü sınırı tam belli değil. Rumlar mesela meze konusunda bir numaradır, şimdi kalkıp bunu Osmanlı mutfağı içine mi sokacağız yoksa Yunan/Rum mutfağına mı sokacağız ? Osmanlı mutfağı büyük oranda saray mutfağıdır ki saray yemeklerinin çoğu ya unutuldu gitti ya da çok nadir gurme lokantalar dışında bulmak mümkün değil (kavun içinde kavurma gibi mesela)Abi yapma etme. Yunan, lubnan vs hepsi Osmanli mutfagi, aldi da verdi de. Dolmadakis, tzaziki derken herifler cidden bizden almis.
Gurmenin en gelistigi zamanlarda Osmanlinin cografi durumu sayesinde en iyileri zaten istanbula geliyormus. Turk diye bakmiycan, osmanli mutfagi uzerinde oturuyoruz. Rakibimiz varsa italyan, fransiz mutfagi olur ki onlari zeytinyaglida bile doveriz , is ete, kuzuya, kebaba gelince zaten kirbaclariz!