Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sokağa çıkma yasağı gelsin artık.

benim işimle evim arasındaki mesafe 10dk yürüyerek gidip geliyorum. millet dolmuşa otobüse biniyor büyük risk. toplum saglıgı için

bu sayılara inanmak için biraz safdil olmak lazım. hiç şeffaf oldugunu düşünmüyorum. vakalar gibi ölümler de 1 ile başladı ? inandırıcı mı yani tesadüf mü yoksa? üç haneli sayılara ullaşmamak için 98 dendi? belki de doğrusu budur ama bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası
İnanmayınca ve dedikleriniz doğru çıkınca kendinizi mi tatmin edeceksiniz?

Adam çıkıp saatlerini veriyor gerekli önlemleri alıyor işte. Bu ülkede kaç kişi sağlık bakanı gibi sağlam şekilde çalışıyor? Her bokta yok yalandır yok şöyledir demeyi kesin ne kendinize yararı var ne başkasına.

Herkes günde 16 saat aralıksız çalışıyor belkide. Bu saçma savlarınız başta bu sağlık çalışanlarına saygısızlık.

Valla bugüne kadar hasta mahremiyeti, isim veremeyiz, yer veremeyiz deyip bugün ilk ölümden sonra yaşın söylenmesi de iyiniyet değil bence. Eyvallah sokağa çıkma yasağı, tam karantina senin hükmünde değil de 89 yaşındaki meftayı söyleyip gevşek halkı iyice gevşetmenin lüzumu var mıydı? Madem paranız yok o zaman mert olun İngiltere gibi bundan çok önlem almayacağız deyin, biz de ömrümüz yettiğince hayatta kalmaya uğraşalım. Hastalığın önüne geçmenin tek yolu belliyken hala böyle dolambaçlı gitmek insanların aklıyla alay etmeye girer.

O yüzden 14 gün evden çıkmamak lazım yarın sokağa çıkma yasağı kararı gelir umarım
Evlerden cikalim, gunluk hayata devam edelim. Halk icindeki genc ve guclu milyonlarca kisi bu virusu atlatip, toplum bagisikligi gelistirmesi gerek.

Bu viruse kacarak ustunluk kuramayiz. Bana da geldi gecti, bazi vakalarda hicbir rahatsizlik boy gostermiyor ; lutfen abartmayalim, ve bagisiklik gelistirelim.

İngiltere hastalıga ek önlem almıyor kapatma kararı yok herkes normal yaşamına devam edıyor

yani herkes hastalıgı kapsın bagısıklık kazanılsın ölen ölsün kalan bizimdir
Yok be ya öyle algılanıyor ama aslında öyle değil.

İngiltere yazılı anayasası olmadan içtihatlarla yönetilen dünyanın en esnek demokrasisi.

Adam çıktı uyardı durum bu diye halk kendi ciddi önlemler almış zaten çoğu yer kapalıymış.

Devlet denilince tek taraflı mutlak güç algısı kırılmadı bizde hala.

İngiltere mevzusu nedir Özet geçebilir misiniz?
Aslında bizim farkında olmadan deneyimlediğimiz süreci(Ocak sonundan günümüze kadar) onlar bilerek uygulama yoluna gittiler.Yasanacaksa yaşanacak;hastalıklar, ölümler, iyileşmeler.Sonucta da diğer salgınlar gibi toplumsal bağışıklık kazanılacak ve süreç normal şekilde sona erecek.Aslinda dünya panik yapmasaydi her şey olağan şekilde devam edecekti.Oluşan panik havası ile de onlar da bir kaç tedbir almaya başladı.

Bilinçli ve sakin olmak lazım işyerine gelen tipler halen el uzatıp tokalaşmak istiyor ben elimi uzatmayinca da bir an soğukluk oluyor sanki kendimi sakınıyor gibi oluyorum ama orada belki de karşımdaki insanı korumuş oluyorum tabi asıl durum bu bilinci hisseden adam zaten el uzatmaz kültürel olabilir yöresel olabilir adı ne olursa olsun alışkanlıklardan vazgeçmek şart mesela şu an yurtlarda barınan umreciler eve döndüklerinde onlarca adam ev ziyareti yapacak işte bizim bunları bitirmemiz gerek ...

Vefat eden için dedi onu, yeni 51 vaka için hiçbir bilgi vermedi daha önce hep yurtdışı temaslı olduğunu üstüne basarak belirtiyordu.
bugün fazla da konuşmadı soru falan da sordurmadı direkt gitti 2 dk konuşup

daha önceki konuşmalarında çin teması da yoktu sanki

Sadece Adana şehir hastanesinde 167 tane korona şüphesiyle , karantinada yatan hasta var.. 10 tanesi hasta olsa , ve hastalığı geç farketse... devamını açıklamaya gerek dahi yok.. haftasonuna 20000 olur..

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bugun haberlerde sadece Ankara, İstanbul ve Erzurum'da testlerin yapıldığı söylenmişti toplam 6 hastanede. Haftasonun kadar 16 yerde yapılması planlanıyormuş. Yapılan yere göre sayılar korkunç!

evet zatürreden olme riski yuksek

@Hekim Aslan
Hey yıl binlerce influenza(grip virüsü diye biliniyor) sebepli ölüm oluyor. Bu kişinin normal bir griple ölme ihtimali erken tanı alsaydı çok düşüktü. Zaten covid 19da bizi esas çaresiz bırakan ciddi bir akciğer ödemi ve inflamasyonu yapması.

Benim tahminim şu an en az 8-10 bin vaka vardır test yapıldıkça göreceğiz sonuçları

ETVzuXbWkAE258S

İnanmayınca ve dedikleriniz doğru çıkınca kendinizi mi tatmin edeceksiniz?

Adam çıkıp saatlerini veriyor gerekli önlemleri alıyor işte. Bu ülkede kaç kişi sağlık bakanı gibi sağlam şekilde çalışıyor? Her bokta yok yalandır yok şöyledir demeyi kesin ne kendinize yararı var ne başkasına.

Herkes günde 16 saat aralıksız çalışıyor belkide. Bu saçma savlarınız başta bu sağlık çalışanlarına saygısızlık.
kendinizi tatmin edeceksiniz derken? nasıl bir tatminden bahsediyorsun ne saçmalıyorsun sen?

gerçeği arıyoruz. ana akım medyada bakanı övüyor diye biz de övecek değiliz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt