Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Serbest dolaşım yasağına neden bu kadar şaşırıyorsunuz ki önümüzde örnek olacak 3-4 ülke var. Kimi erken önlem alıp yayılımı azalttı kimi umursamayıp salaklık yaptı.

Yine önemli videoyu paylaşıyorum lütfen izleyin. Bunu gören bir insan anlayabilirse daha az dışarı çıkar.

Ülkemizden Çinlileri sınır dışı etmesini talep ediyorum akılları başlarına gelene kadar.

Evdekal diye topic acmislar Twitterda.Calistigim fabrikada 5 bin kisilik ve 3 vardiya calisiyoruz.Gidin anlatin durdursunlar uretimi evde kalayim.Paraya doymayanlar oldugu muddetce bizim gibi calisanlar evde kalamayip ise gitmek zorunda kaliyo.İnsan sagligindan onemli zaten hersey.Gotu boklu futbolu bile butun dunya erteledi ama Turkiyede hala seyircisiz oynanıyor.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhabalar. 3 gün önce kuru öksürük şeklinde başlayan gribal durumum şiddetli burun akıntısı şeklinde devam ediyor. Halihazırda koronavirüs kapmamış olup basit bir gribal enfeksiyon geçiriyor ve hastaneden koronavirüs kapma ihtimalim olduğundan dolayı henüz hastaneye gitmedim. Bugün hastalığımın 4. gününe giriyorum. Sizce hastaneye gitmeli miyim?

Edit: Yüksek ateş, halsizlik, solunum sıkıntısı veya herhangi bir ağrım bulunmuyor.

Hanımla uşak evde korkuyorum onlara hastalık getiririm diye, elimizden geldiğince önlemler almaya çalışıyoruz. Ailem dahil kimsenin vebaline girmek istemiyorum. Ne edeceğiz çıkamadım işin içinden. İş yerinde çalışan arkadaşlar hep tedirgin ver şu karantinayı da 15 gün de olsa şu hastalığın önüne geç.
Bu çok korkunç bişey. Bugün düşündüm. Dışarıdan virüs kapıp evde yaşlı anama babama bulaştırdığımı ve benim taşıdığım virüs yüzünden hayatlarını kaybettiklerini düşündüm. Böyle bişey sadece düşünme aşamasında bile insana korkunç geliyor. Böyle bir veballle ömür boyu yaşamak nasıl olur inan hiç kestiremiyorum.
Lütfen dikkat edelim.bağışıklık sistemimiz güçlensin diye virüsten kaçmayalım bişey olmaz atlatırız gibi şeyler okudum. İnanın üzüldüm çünkü insanların çoğu sevdiklerini falan düşündüğünde ölüm bile olsa aman ona olmasın bana olsun der. Bizler de öyle diyoruz diyelim demeliyiz. Çünkü bulaşacak bir virüs evet belki bize biley yapmaz ama anamıza babamıza hasta yakınımıza hamile eşimize ulaşırsa her şey için çok geç olmuş olabilir.

Serbest dolaşım yasağına neden bu kadar şaşırıyorsunuz ki önümüzde örnek olacak 3-4 ülke var. Kimi erken önlem alıp yayılımı azalttı kimi umursamayıp salaklık yaptı.

Yine önemli videoyu paylaşıyorum lütfen izleyin. Bunu gören bir insan anlayabilirse daha az dışarı çıkar.

Sokağa çıkma yasağı derdimize ilaç olacak gibi duruyor

Anlamadığım birşey var. Şimdi yaz aylarının bu virüse fayda etmeyeceği söyleniyor. 2-3 ay içinde bitmeyeceği söyleniyor ve en kötü gelecek seneye kadar devam edeceği öngörülüyor peki şimdi biz neden kaçıyoruz ? Hadi 1 ay 2 ay 3 ay kapandık diyelim hiç kimse 1 sene eve kapanamayacağına göre kaçarak kurtulamayacağımıza göre bu virüsü zaten eninde sonunda kapmayacak mıyız ?

Coronavirus in Iran

Cases: 16,169

Deaths: 988

Recoveries: 5,389

ub.mesaji

Merhabalar. 3 gün önce kuru öksürük şeklinde başlayan gribal durumum şiddetli burun akıntısı şeklinde devam ediyor. Halihazırda koronavirüs kapmamış olup basit bir gribal enfeksiyon geçiriyor ve hastaneden koronavirüs kapma ihtimalim olduğundan dolayı henüz hastaneye gitmedim. Bugün hastalığımın 4. gününe giriyorum. Sizce hastaneye gitmeli miyim?

Edit: Yüksek ateş, halsizlik, solunum sıkıntısı veya herhangi bir ağrım bulunmuyor.
Nefeste zorlanma var mı aga? Ateş var mı?

Bence gitmeyiniz, yine de hekim arkadaşlar cevap verirse daha sağlıklı olur

F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

184 danışma hattını arayın diyorlar hastalık belirtisi olması durumunda.

@Hekim Aslan

Anlamadığım birşey var. Şimdi yaz aylarının bu virüse fayda etmeyeceği söyleniyor. 2-3 ay içinde bitmeyeceği söyleniyor ve en kötü gelecek seneye kadar devam edeceği öngörülüyor peki şimdi biz neden kaçıyoruz ? Hadi 1 ay 2 ay 3 ay kapandık diyelim hiç kimse 1 sene eve kapanamayacağına göre kaçarak kurtulamayacağımıza göre bu virüsü zaten eninde sonunda kapmayacak mıyız ?
Ne kadar zamana yayılırsa yönetimi de o kadar kolay olur.

Belki de virüs mutasyona uğrayıp insana etki etme özelliğini kaybeder, Sars gibi bir anda yok olur.

Diğer türlü hızlıca bulaşırsa dünya survivor moduna girer.

Geçen bi eczaneye girdim. Koronadan önce 7.5 tlye sattığı fısfıs dezenfektanı 25 liraya çıkarmış. Dedim bunun fiyatı 7.5 liraydı diye niye böyle oldu? Herkes yapıyor dedi bi de utanmadan. Para herşeyden önemli malesef böyleleri için

Toplum ahlakı, iş etiği, insani değer gibi kavramların hiç bir anlamı kalmamış artık.

Yan tarafındaki komşu dükkan o gün “siftah” yapamadıysa kendisine o gün gelen 2. Müşterisini oraya yönlendiren, o henüz satış yapmadı, ordan al diyen anlayıştan; hepsi benim olsun, herşey benim olsun diyen açgözlülüğe geçiş yapmışız çoktan.

Ben medicalciden maskeleri alırken 2 kişi daha geldi maske için. Adam fiyatı duyunca inşallah bu corona virüsü önce bundan nemalananları bulur diye beddua etti ama öyle içten ettiki. İnsanları çıldırtıyorlar gerçekten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt