Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
korona tık diye götürüyor buna yakalananları, sokakta yürürken, evde otururken vs bi anda ölüyor insan, yok bu bizde böyle ölen birileri ölenler hep gözetim altındakilerden mi

oranı rastgele test üzerinden düşünmeyin

halihazırda şüpheli olanlara yapılıyor test trde o yüzden oran bana o kadar da yüksek gelmedi

herkese mass test yapsalar ve bu oran çıksa o zaman fazla derdik

bu arada hatırlatmakta fayda var bu hastalık 10 kişiden 8ine bulaşacak deniyor bilim adamları tarafından

yapılan iş sadece bunu zamana yayarak sağlık sistemlerinin altından kalkacağı bir duruma getirmek

oranı rastgele test üzerinden düşünmeyin

halihazırda şüpheli olanlara yapılıyor test trde o yüzden oran bana o kadar da yüksek gelmedi

herkese mass test yapsalar ve bu oran çıksa o zaman fazla derdik

bu arada hatırlatmakta fayda var bu hastalık 10 kişiden 8ine bulaşacak deniyor bilim adamları tarafından

yapılan iş sadece bunu zamana yayarak sağlık sistemlerinin altından kalkacağı bir duruma getirmek
Evet bende bunu diyorum oran eger hasta olarak bakılıyorsa normal ama karantınadakilerse yüksek

Muhtemelen bir hafta sonra 10 bine yakın vakıa olacak. Artış hızında İtalya'yı geçtik.

ben bunu yazarken twit atmis. artik her gün 12 gibi twit atacak, belli oldu. sayilar 10-20 artsa canli yayina cikardi ama artik cikmaz.
Kritik eşik 100 tespit ve ölümler olduğu için canlı yayına çıkmasına gerek yok. Birde günlük 10 bin test yapıldığında canlı konuşur sonra daha çıkmaz ki çıkmasına gerek yok bundan sonraki süreç bir öncekinin aynısı olacak zaten.
Bana kalsa anlık bir sayaç koyup her vakayı oradan açıklamaları. Hem bakan boşuna açıklamaydı vs gibi işlerle uğraşmaz.

bu arada hastalıgın artma oranı bir yana iyileşme oranlarını görmemiz lazım bu kısım cok önemli bence.

Sadece bugun 168 pozitif vakaların ailelerine de test yapılsa, 4 kisilik aile olsa ortalama, 500 kisi yapar.

Bir günde yapilan testlerin 4’te biri sadece pozitif vakalarin ailelerine gidecek, bence cok az test sayisi

Korona şüphelilerine yapıyorlar şu an yav genelde %9 gibi bir rakam çıkıyorsa zaten geçmiş olsun. Durdurulamaz halde demektir.

Evinde oturan kendini izole etmis insanlara heralde zorla test yapmaya geldik diyecek halleri yok

Hastahane’ye basvuran hastalarin testleri bunlar

İtalya 10. gün = 323 Türkiye 9. gün = 359 muhtemelen yarın 700'ü geçecek ve 10. günler kıyasla İtalya'nın iki buçuk katı olacağız . Felaket felaket :( .

tamamen tahmin ama bu pozitif cıkanların tamamına yakını bence yurtdısından gelen kişiler yada yakınları

yani salgın boyutunda degil gibi düsünüyorum yada umuyorum bilemedım

virüsü tasidigindan haberi olmayan kisiler simdi baskalarina bulastirirsa durum daha vahim olur. koronanin en büyük tehlikesi bu zaten.

ekside adam bunu yazmıs cıldırmalık degıl mı

1981 testten 191 vaka %8.48 yapar

82 milon kişide 6.953.600 kişi yapar

bugün yapılan test sayısına göre çıkan vaka oranını tüm türkiyeye yapılmış varsayıp aynı oranı ortaya koyunca bu sonuç çıkıyor

1981 kısıyı normal kısı sanıyor :(

Bu karantinadakilerde ilk yapılan testler illaki pozitif çıkmıyorki. Başka ülkelerde ilk 8 inde negatif ama 9. da pozitif çıkanlarda var. Yani negatif çıktı diye o hastaları salmıyolardır inşallah.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt