Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2020.03.02 - [1 vaka]
2020.03.13 - [5 vaka] (+400%)
2020.03.14 - [6 vaka] (+20% )
2020.03.15 - [18 vaka] (+200%)
2020.03.16 - [47 vaka] (+162%)
2020.03.17 - [98 vaka] (+108%)
2020.03.18 - [191 vaka] (+94%)
2020.03.19 - [359 vaka] (+94%)

İtalyada 10.günde 323
Türkiyede 9.günde 359

Her gün ikiye katlayarak gittik neredeyse, hatta daha fazla
Örneklem farklı ama

Balık sürüsüne ağ atıp tuttuğun balığı bütün denize oranlamakla, rastgele bir yerden denize ağ atıp bunu oranlamak aynı şey değil.

Yalnız şu da var. Bu test yapılan kişiler zaten kontrol altında olan ve şüphelenilen kişiler ise o kadar çok tehlike yok demektir. Rastgeleyse yandığımızın resmidir.
Peki ya abi şüpheli olmayıp fıldır fıldır gezen kişiler? Bugün için tehlike yok olarak görebiliriz ama 10 gün sonra bigbang yaşatır bize.
Acilen kitlerin artılırıp işin içine rastgele testleri de katıp %1-2 gibi bir oranda kalması gerekiyor işte o zaman dediğin tehlikenin olmama durumu olur bence

Rastgele nedir yav, rastgeleyi Güney Kore dışında dünyada yapan yok zaten neredeyse. Herkes semptonlar karşısında hastaneye gidiyor ya da umreciler içinde ufak da olsa belirti gösterenleri teste sokuyorlardır işte. Merak etmeyin bu virüs ayan beyan toplumun içine karışsa hele önümüzde İran örneği de varken mecliste o kadar kolay milletvekili göremeyiz. Şüpheli vakalar içinde çıkan sayısı normal ama bu testlerin güvenilirliği, bugün negatif sonuç verenin yarın pozitife dönmeyeceği meçhul tabii ki. Bir de benim bugün arkadaştan duyduğum gibi İtalya'dan Batman'a cenaze için gelip 2 aşirete el öptüren manyaklar var tabii. İnşallah devletin bunların tamamından haberi ve takibi vardır. Bu bizi uğraştıracak bayağı, kişisel hijyene, mesafeye dikkat. Yoldaki de, evdeki de yaşlılardan bir müddet uzak duralım.

İtalya olmamızın imkanı yok arkadaşlar

allah korusun insallah yokturda sayet vaka sayisi cok daha fazlaysa aciklanmali, bu sekilde insanlar bilincsiz gezip tozup virüsü kendisiyle tasiyor, en azindan daha bilincli olmalari sart!!!

Ne bekliyorsunuz devlet ekonomiyi secip ohal ilan etmeyerek telefuz etmesede kontrollu bagisiklik secmis oldu yaslilari allahla basbasa birakti

Bu virus azalsa bile mutlaka birilerinde kalicak hepsini tedavi edemezsin ohal yapmazsan tamam gecti dedigin anda bir kisi tekrar milyonlara bulastirabilir bundan bu sekilde kurtulmak imkansiz

Benim yakın bir arkadaşımın iş yerinden bir müşterisinin Coronalı biriyle temas kurduğu ortaya çıkmış.

Arkadaşım da 2 gündür ben bu adamla görüştüm, önce ona ondan da bana geçmiş olabilir mi diye endişelenmeye başladı. Corona hattını ara dedim, aramış oradaki yetkili ilk olarak çok ters biri çıkmış ikincisi de 55 yaşı altında belirgin semptomları olmayan kişilere test için ücret alıyoruz demişler. 260€ alıyorlarmış 55 yaşı altındaki insanlara.

Dedim sormadın mı ya bende çıkarsa ve istemeden yayarsam diye. Herkesi test edemeyiz ya ücreti ödeyip test olursunuz ya da semptomların ortaya çıkmasını beklersiniz diye geciştirip konuşmayı bitirmiş yetkili.

sent via GSC

Benim yakın bir arkadaşımın iş yerinden bir müşterisinin Coronalı biriyle temas kurduğu ortaya çıkmış.

Arkadaşım da 2 gündür ben bu adamla görüştüm, önce ona ondan da bana geçmiş olabilir mi diye endişelenmeye başladı. Corona hattını ara dedim, aramış oradaki yetkili ilk olarak çok ters biri çıkmış ikincisi de 55 yaşı altında belirgin semptomları olmayan kişilere test için ücret alıyoruz demişler. 260€ alıyorlarmış 55 yaşı altındaki insanlara.

Dedim sormadın mı ya bende çıkarsa ve istemeden yayarsam diye. Herkesi test edemeyiz ya ücreti ödeyip test olursunuz ya da semptomların ortaya çıkmasını beklersiniz diye geciştirip konuşmayı bitirmiş yetkili.

sent via GSC
yuh

Beyler, winter is coming

Yalnız bunda testin yapılmasının geç olması, test yapılan bireylerin şartlarının aynı olup olmadığı gibi etkenler işin içine girmiyor mu?

Yani 12500e hızlıca çıkıp oradan sonra yatay kırılım durumumuz da var

davutoglu-rehine-iade-cocuk-custom.jpg

yc.webp

Yalnız bunda testin yapılmasının geç olması, test yapılan bireylerin şartlarının aynı olup olmadığı gibi etkenler işin içine girmiyor mu?

Yani 12500e hızlıca çıkıp oradan sonra yatay kırılım durumumuz da var

Bizde zaten ne zamandır 1000 lerin üzerinde olduğu belli bir şeydi.Zamanında test yapılmamasının nedeni bu sayılar.İtalyaya giren çinli sayısının haddi hesabı yok.Belli 1 sayıdan sonra dediğin gibi kırılım olacaktır.

Günlük vaka sayısı istatistiklerine göre italya ile cok benzeriz hatta daha kötüyüz. İtalya da ilk 10 günde yapılan test sayısını ve kimlere test yaptılar bilmemekle beraber yine de korkutucu bir tabloya hazırlıklı olmak lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt