Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar günlerdir araştırıyorum. Hem yabancı hem yerli yazılar okuyorum.
Bir kaç kaynaktan bilgi topluyorum.

Şu an frenleme ve yavaşlatma dönemindeyiz.
Bol test ve isolasyon ile hastalık zamana yayılmaya çalışılıyor.
Nedeni basit, bir anda 100 binlerce hastaya bakamazlar.
Solunum cihazı eksikliği mevcut. Erken teşhis ve solunum cihazıyla çoğu kişi kurtulabiliyor.
Sadece yavaşlatıp zaman kazanıyoruz. Aşısı bulunmadıkça bu virüsü durdurmamız imkansıza yakın.

Çoğu kişi bu izolasyon sürecinin senelerce sürebileceğine inanıyor.
Bazı yazılarda bu kontrol ve izolasyon durumunu hükumetler kullanacak deniyor.

Mesela sizin telefonunuzdaki kamerayı kullanıp her şeyi görebilecekler.

Bunun yanında nakit paranın kalkması söz konusu.
Kara para ve vergi kaçakçılığının önüne geçilecek. Aynı zamanda her kafasını kaldıranın parası bloke edilecek.
Gezi olayları gibi şeyler ortadan kalkacak.
Herkes kuzu gibi olacak.

Komplo teorileri de okudum çoğunu araştırdım.
Mesela İtalya Çin le bir anlaşma imzalamış.
Tarih 26.03.19. Avrupa bilhassa Almanya ve Fransa, USA ve Ingilizler karşı çıkmış. Bunlar yine imzalamış.
İsmi de güzel yeni ipekyolu.
Sonra Fransızlar Çin'in Wuhan şehrinde düğmeye basıp Çin ve İtalyayı felç etmiş.

Bunun gibi çok teori okudum hem ilacı hem aşısı için.

Size şöyle söylemek istiyorum. Şu an test edilmeden hafif semptomları olup da, bu hastalığı yaşayan ya da atlatan, tahmin edemediğiniz kadar çok insan var.

Bir çok insanla konuşuyorum. İşçilerim aileleri vs vs.
Öksürük var ama ateş yok karantinaya giremem ben. Evde kalırım zaten test için başvurum reddedildi diyorlar.

Uzmanlar aşısı en erken 2021'de herkese verilebilir dedi.
Bu gece itibari ile 500 bin vaka olacak.
2021'e kadar tüm dünyanın 60%.

Ben ce bu olaydan kurtuluşumuz yok.

Gscimbom mobil

yahu genel vaka olarak bakmıyoruz her hastalıkta olduğu gibi bağışıklık sistemi önemli ama gençlerle birşey olmaz diye birşey yok bunu Dünya Sağlık Örgütüde açıkladı Bilim kurulunda olan Mehmet Ceyhan hocada açıkladı yahu doktor olup işkembe ye,gargara yap birşey olmaz diyen kafalar vardı.
Ya herhalde gençler de ölebilir

Ama genci yaşlısı yok ölen kişinin başka hastalığı yok diye konuşup olayı genellersen sacmalarsin

Sen şu an sacmaladin

Mi Note 10 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ezgi Danyal Topal (@EzgiDanyal) Tweetledi: @ysfozanyildirim @dilek_thtl @drfahrettinkoca @barisyarkadas Dilegimiz dogustan bagisiklik hastalari olan bir kızdi. Sigara kullanmadigi halde KOAH'i vardi. Vucudu 10 gunden fazla savasti yoğun bakimda ama kalbi dayanamadi.
Noldu @Anıl Teker

Başka hastalığı yok bu gençleri de öldürüyor doktorlar da bilmiyor diye salliyordun

Halka korku ve endişe verici mesaj atıyor diye şikayet mi edelim seni

Ya herhalde gençler de ölebilir

Ama genci yaşlısı yok ölen kişinin başka hastalığı yok diye konuşup olayı genellersen sacmalarsin

Sen şu an sacmaladin

olsa raporda yazardı kadın zaten sağlık çalışanıymış muhtemelen enfeksiyon kaptı ki başka hastalığı olsa ne olur gençlere bir şey olmaz diye bir şey yok çocuklara hiçbir şey olmaz deniyordu İran'da 6 yaşında çocuk virüsten öldü doktorlar bile bilmiyor virüsü

yorumum ortada olduğu gibi paylaşıyorum ki eki ile başlayan cümlelerim ortada okuduğunu iyi anlamak gerek sevgiler

Ciddi neyjn kavgası bu yahu?

Abartı varsa abartı var.... belki insanlar konumun ciddiyetini kavraya bilir belki o vakitte. evlerinde durur veya dışarıda dolaşırken daha dikkatli olurlar belki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt