Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yanlış bilgi ile bir yere varılmaz
bir iki bakmak lazım saga sola
suana kadar gördüğüm genc ölümleri kırılgan hastalıklı yapısı olanlar
ilkeleride malagada bir antrenör 21 yaşında losemi hastası idi ornegin
Evet doğru diyorsun tabiki de kavga edilecek durum değil... olmamalı.

Her yerden farklı sesler çıkıyor sonuçta maalesef. Ha bide vücutun savunma mekanizması güçsüz olanlar da varmış ki bunun farkına varmayan çok insanımız vardır. Buda bir tür ön hastalık sayılır tabiki ama dediğim gibi bir çok insan bunun farkında olmaya bilir.

Çok nadir bir durum tabiki ama dikkatli olmak gerekir ve evet panik yapmadan. Zaten bombası düşmüş gerçi dünyaya... panik olsaydı çoktan olurdu.

Ama bir diğer tehlike bide zaman. Bu süreç uzadıkça insanlar bulantıyı göre bilir bu katı uygulamalardan dolayı...evde, alışverişte kavgalar çıkacabilir. Bu konuda dünyada hükümetler ne gibi önlemler alacak merak ediyorum. Sadece bizim sorunumuz değil bu yani

O kadar başkanda sporcuda falan cıkııyor bunlara bulaştıysa herkesten şüphe edin bence sayı cok fazla ama tespiti yapılamıyor

İlk 1 ay inkar ve hiç bilmedikleri virüs vardı yalnız

Biz 3 ay önce bunun farkindaydik

Çin bize göre 750-0 geride başladı maça

Bize zahmet katı bir karantina uygulansın zaten

O şekilde kontrolsüz ve bilgisiz ortamda 3 ayda bitiyorsa burada da biter

Mi Note 10 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Bitip bitmediğini insanlar tekrar fabrikalara, metrolara, restaurantlara doluşunca anlarız. Şu an kontrol altına alındı. Ama hayat böyle devam edemez. Yavaş yavaş kaldıracaklar zaten bildiğim kadarıyla tekrar görülmeye başlanırsa yine karantina.

O kadar başkanda sporcuda falan cıkııyor bunlara bulaştıysa herkesten şüphe edin bence sayı cok fazla ama tespiti yapılamıyor

Zaten onlarda çıkması daha makul. İnsanına değil yurt dışı, ülke içi bile gezi yaptıracak maddi imkan sunan bir devlet olmadığımız için direkt yurt dışı ya da yurt dışı temaslı vakalara ülkenin daha kaymaklı kesiminde rastlanması sürpriz değil. Bu tabakanın en altı olan umre ziyaretçileri mesela virüsün en önemli taşıyıcısı haline geldiler. Onları bir üstü salak youtuberlar ve profesyonel fahişelerle, onların bir üstü siyasiler de aynı şekilde. Olay salgına dönene kadar bu süreç aynı şekilde devam edecektir. Ki bunlar hala rahat rahat mecliste takılıyor ve sağlık bakanı Ruhani gibi maskeyle basın toplantısına çıkmıyorsa daha halimizin fecaat olmadığına kanaat getirebiliriz. Ama salgın da çok uzak değil tabii, ciddi önlem alınmazsa büyük ihtimal 2 hafta içinde halkın her tabakasına yayılmış bir virüsten bahsedebileceğiz. Şu an için o tabakaya yakın olup virüsten tek etkilenenler Allah yardımcıları olsun sağlık çalışanları. Bu iş yayılıp da İtalya'nın yarısı kadar dahi vaka çıkarsak halimiz onlardan da vahim olur kanaatindeyim. İnşallah hiçbir aşamada o kadar pervasızlığa düşmeyiz.

Benim dikkatimi şu çekti

Özellikle muhalefet kesimi koronavirusun derinlesecegini pompalıyor

Onların da amaçları virüs ile birlikte kriz de derinlessin ve akp düşsün

Net gözlemliyorum bunu

Adamların derdi hükümeti devirmek isterse dünyaya göktaşı çarpsın

İlk 1 ay boyunca o kadar inkar ve önlem almama ile 12 milyonluk wuhanda yayılan virüsü adamlar 3 ayda durdurdu

Hayat normale dönerken bizim muhalefet istiyor ki 5-6 ay sürsün bu iş

Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum

İktidar belki olanı az gösterme derdinde ama muhalefet de olayı kabartmaya çalışıyor

Mi Note 10 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Kalmadı 1 ay var
O da geliyor

Zaten onlarda çıkması daha makul. İnsanına değil yurt dışı, ülke içi bile gezi yaptıracak maddi imkan sunan bir devlet olmadığımız için direkt yurt dışı ya da yurt dışı temaslı vakalara ülkenin daha kaymaklı kesiminde rastlanması sürpriz değil. Bu tabakanın en altı olan umre ziyaretçileri mesela virüsün en önemli taşıyıcısı haline geldiler. Onları bir üstü salak youtuberlar ve profesyonel fahişelerle, onların bir üstü siyasiler de aynı şekilde. Olay salgına dönene kadar bu süreç aynı şekilde devam edecektir. Ki bunlar hala rahat rahat mecliste takılıyor ve sağlık bakanı Ruhani gibi maskeyle basın toplantısına çıkmıyorsa daha halimizin fecaat olmadığına kanaat getirebiliriz. Ama salgın da çok uzak değil tabii, ciddi önlem alınmazsa büyük ihtimal 2 hafta içinde halkın her tabakasına yayılmış bir virüsten bahsedebileceğiz. Şu an için o tabakaya yakın olup virüsten tek etkilenenler Allah yardımcıları olsun sağlık çalışanları. Bu iş yayılıp da İtalya'nın yarısı kadar dahi vaka çıkarsak halimiz onlardan da vahim olur kanaatindeyim. İnşallah hiçbir aşamada o kadar pervasızlığa düşmeyiz.
İstanbulda 26 aile hekimi pozitifmiş bunlar nerden kaptı büyük ihtimal sokakta vatandaş umrecilerden sonra bu hekimler kaç kişiyi tedavi etti onlar arastırılıp test yapıldı mı

Tr disinda okuyorum okuldan aciklama geldi, virüs bitme eğiliminde olursa bazi ulkelerde belirlenen bir yer olacakmis sinavlara orada girecekmisiz. Eğilim göstermezse online yapilacakmis sinavlar.

Turkiye’deki üniversiteler için her sehirde bir yer belirlenir bence, veya 8-10 sehir belirlenir oraya alırlar. Ama nasil olur sinav kagitlari vs. cok sıkıntılı bir süreç

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt