Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
rakamlar böyle giderse bir iki hafta içinde usa de günde 1000+ ölü haberi verecek umarım bizde bu kadar fazla olmaz hiçbir zaman

Bilim kuruluna ve bakana laf edenleri gerçekten hayretle izliyorum, bu ülkede kararları bakanlıklar kendi başına mı alıyor? Şu ülkede virüsü kapması gereken tek 1 kişi var, hepimiz dua edersek belki tutar.
Ben de bunu anlamıyorum. Birader makamın gerektirdiğini yapamıyorsan o koltukta neden oturuyorsun? Bilim kurulunda mısın, çıkarsın tvye yapılması gerekenler bunlar ama ısrarla dinlenmiyor söylediklerimiz dersin istifa edersin. Sonra hapse atarlar belki ama doğrusunu yapmış olursun milyonlarca insanın hayatı söz konusuyken. Her gün televizyona çıkıp aynı şeyler zırvalanacaksa ben de yapabilirim o işi.

Bakan için de aynısı geçerli. Madem emir kulusun neden o makamı işgal ediyorsun? Yapılması gerekeni biliyor ama elinden bir şey gelmiyorsa orada durmanın da bir manası yok. Herhangi birisi oturabilir. Bu kuklalığı kabul eden herkes sorumluluğunu da üzerine alacak.

5600 vakada yoğun bakım kapasitelerimizin %60'ının dolduğunu söyledi bakan. Burada bir saçmalık var. Ya koca ülkede inanılmaz az sayıda yoğun bakım ünitesi var ya da vaka sayısı açıklananın çok daha üstünde. Her şartta sağlık sistemimizin çöküşü yakın gözüküyor.
Başka sıkıntılardan da yoğun bakımlar kullanılıyor. En yoğunu KOAH tahminim.

Bilim kuruluna ve bakana laf edenleri gerçekten hayretle izliyorum, bu ülkede kararları bakanlıklar kendi başına mı alıyor? Şu ülkede virüsü kapması gereken tek 1 kişi var, hepimiz dua edersek belki tutar.
İkisine de laf etmiyoruz. Ama çıkıp cevap veremeyeceklerini bile bile laf dolandırıyorlar.
Şu açık ki, hem Sağlık Bakanı hem de Bilim Kurulu sokağa çıkma yasağı istiyor ama Saray direniyor.

Sokağa çıkma yasağı ilan etmeyerek hem kendi hem de vatandaşların sonunu hazırlıyorlar diyecem de ölmez de diğer seçimi görürsek yine her zaman olduğu gibi her şey unutulur bunlara oy verirler yine.

15 dklık testler için ne dediğini anlamadım valla biraz karışık konuştu antikor vs bilenler daha iyi anlatabilir
Şöyle. 2 tip hızlı tanı testi var.

Birinde antijenlere yani vücuda giren yabancı moleküllere bakılıyor. Bunlardan deneme kiti gelmiş ama güvenmemişler çünkü aldığın numunede olmasa da vücutta antijenler olabilir.

Yeni gelen hızlı tanı kitleri ise antikorlara bakıyormuş yani bağışıklık sisteminin ürettiği askerlere.

Buradan çıkarımım, maddeyi aramaktansa, vücudun gösterdiği tepkiye bakıyorlar, negatif çıkan testler de sanırım numunelerde antijen bulunmamasıyla alakalı.

Benim anladığım durum bu.
15dklık testler için işe yaramaz demeye getirdi sözü, 3-4 saatlik bir süreç en az dedi.

benimse anladığım şu eğer sokağa çıkma yasağı gibi tavsiye olsaydı bakan alınması gereken tedbirleri yani tavsiyeleri söylerdi.Bence bu yönde bir tavsiye var ama işimiz muhteşem ekonomimizi yöneten kişilerle ilişkili olacağından sokağa çıkma yasağı gelmez

sokağa çıkma yasağı uygulayan neresi var şu anda

Burayada yazsana abi takip edelim. Bizdeki ilk vaka 10 Mart'ta tespit edildi zaten, 1 hafta millet şeyine takmadı resmen. Önümüzdeki 1-2 hafta daha bu artışlara hazır olmak gerekiyor çünkü pozitif çıkma yüzdeleri gerçekten inanılmaz yüksek.
Korona bulaşmış genç birisi varmış ve hastalığı ayakta hafif bir şekilde geçirmiş, aynı kişi hastalığı 60 yaş üzeri iki akrabasına bulaştırmış ve ikisi de yoğun bakımlık olmuş, bu şahıs daha sonra hastanede yatan bir yakınının hastane masraflarını ödemek için hastanenin ilgili departmanına gitmiş, 33 yaşında korona'dan vefat eden şahıs da burada muhasebeci olarak çalışıyormuş ve virüsü de bu şekilde yani korona taşımasına rağmen farkedilir biçimde semptom göstermeyen genç yüzünden almış.

Uzun lafın kısası virüsü esas olarak yayan ve yayılmasında ana etmen olan grubu bu gibi şahıslar oluşturuyor. Güney Kore ve Singapur bu gibi bulaştırıcıları tecrit etmeyi başardığı için tam sokağa çıkma yasağı uygulamadan kontrol altına alabildi.

Sağlık Bakanı'nın açıklamalarında çok çelişki var. İyi biridir, liyakatlidir ona lafım yok ama bazı soruları geçiştirdikçe tutarsızlaştırıyor.
Yav zaten neden yeriliyor veya tam tersi olarak yerlere göklere sığdırılamıyor anlamadım ben. Başarılı mı başarısız mı olduğu en erken 1 ay sonra falan değerlendirilebilir. Bir anda bir güruh kahraman, diğer güruh da başarısız ilan etti.

Yoğun bakımların %62 olması normal. Zaten her ülkenin belini büken yoğun bakım eksikliği ve daha önemlisi solunum cihazı yetersizliği. Yoğun bakım yine bir şekilde en üst şartlarda olmasa da halledilir ama vaka sayısının önünü alamazsak 2 hafta sonra İtalya gibi solunum cihazı için hasta seçmeye mahkum olacağımız aşikar. Amerika bile bu yüzden eldekilerle yetinmeyip sağdan soldan sağlık personeli ve malzemesi tedarik etmeye çalışıyor. Bugünkü konuşmanın tek dikkat çeken yanı bilim kurulunun kesin bir karantinayı istediği ve topun Erdoğan'ın kucağında olduğuydu. Başka demokratik ülkelerde kararları bakanlar alırken biz Muz Cumhuriyeti olduğumuz için haşmetlimizin iki dudağının arasında ölüm ya da kalım durumumuzu belirleyeceğiz. Parmağını aşağıya indirirse ölecek, havaya kaldırırsa yaşayacağız. 1 aylık karantinayla 2-3 yıllık haksız kazançlarından vazgeçerler mi emin değilim ama yapmazlarsa yıl sonunda başlarında durabilecekleri bir hükümet de kalmayacak yüksek ihtimalle.

Soylu - Piknik alanları, sahil kenarları hafta sonu yasak olacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt