Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu tablodan felan iyi sonuç görenler cidden neyi iyi görüyorlar anlamıyorum

Asıl linçle muhalefet yapılmaz. Geçtiğimiz günlerde maske üretiminin başladığı ve vatandaşın çok kolay ulaşabileceği yerlerden bu maskeleri temin edebileceğini söylemişti bakanlık. Ardından ücretsiz yapın, vergilerimiz nerede tarzı eleştiriler gırla gitti. Ben de bu maskelerin ücretsiz dağıtılacağını söyledim. Kimse iplemedi. Her şeye muhalif ederek düze çıkamazsın. Mantıklı noktalarda tebrik edeceksin ki her boka muhalefet eder bunlar denilip karşı muhalefet geliştiremesinler!
Ücretsiz olarak bu şekilde dağıtabilme şansları yok.

Belediye seviyesinde vermeliydiler bu hizmeti.

Aktif vaka 25000 oluyor o zaman 1042 iyileşen ve 935 vefat eden vatandaşları düşünce.

25 30 bin testleri bulabiliriz,avrupayla kıyas yapmaya hiç gerek yok bizim ülkede farklı ilerliyor biz stabil gidiyoruz

Ve bizde tüm vakalar hastanede değil büyük bir kısım evlerde geçiriyor bu detay onemli

Biz bugün 20.065 test yaptık
bir alt sıramızda bizden 3000 vaka geride olan İsviçre ise sadece 4560 test yaptı
Yalnız İsviçre'nin nüfusu 8 milyon küsür
bunu da atlamamak lazım

İyiye gidiyoruz diyenler, neye göre iyi gidiyoruz diyorlar anlamıyorum.
İnsanların umuda ihtiyaçları olduğu için fazla rasyonel düşünmelerini bekleyemezsin. İyiye giden entübe hasta sayısındaki artışın eskiye oranla azalması ve iyileşen hastaların artışı.(Tabi burada azalan entübe hasta sayısı vefat mı yoksa iyileşme mi bilemiyorum).

Biz bugün 20.065 test yaptık
bir alt sıramızda bizden 3000 vaka geride olan İsviçre ise sadece 4560 test yaptı
Yalnız İsviçre'nin nüfusu 8 milyon küsür
bunu da atlamamak lazım
Bir üstümüzdeki İngiltere ise 12.334 test yapmış
Test sayısında iyi durumdayız yani
Ama 30 binli sayılar daha iyi olacaktır

ölen insanlar varken durum iyi gidiyor demek ne diyelim..

İnsanların umuda ihtiyaçları olduğu için fazla rasyonel düşünmelerini bekleyemezsin. İyiye giden entübe hasta sayısındaki artışın eskiye oranla azalması ve iyileşen hastaların artışı.(Tabi burada azalan entübe hasta sayısı vefat mı yoksa iyileşme mi bilemiyorum).
Kim ne düşünürse düşünsün artık umrumda değil zaten. Ama şu tablodan ve alınmayan önlemlerden herşeyi toz pembe görmek polyannacılık oluyor.

Toplam iyileşmemiz ilk defa 1000 in üstüne çıktı
Şu anda aktif vaka sayımız 25.453

Durun simdi ciddi ciddi sormam gereken bir mevzu var. Konuya fransiz kaldim. Yeni vardiyamdan dönüyorum.

Hollandada calisan bir saglikci olarak bile hastaneden disari maske cikarmamiz yasaklanmisken, Türkiye devleti normal halkina maske dagitmaya mi başladı.

Burda millet Aliexpressten falan sipariş verir durumda.

Bir kisitlama falan varmi? Kimler yararlanabiliyor bu hizmetten? Kucumsenmeyecek bir olay.

Ha sokaga maskesiz cikma yasagi getirilen yerde de boyle bir hizmetin gerekliligi artar tabi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt