Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ABD'de son durum
yapılan test : 1 milyon 725 bin 812
bugünkü vaka : 16.514
bugünkü ölüm : 873
------------------------------------
Toplam Vaka: 327.871
Toplam ölüm : 9.325

Maskeler dağıtıldıktan sonra bile maskesiz gezen olursa ağızlarına kürekle vurmak serbest olmalı
Bugün alışverişe gittim. Biri maskesiz daldı içeriye. Çalışan kadın da maskesiz girmek yasak dedi.

Hergon de yeni bisiler çıkıyor yea diye söylene söylene gitti davar. Geçen gün gelmiş böyle bişey yokmuş. Dünyadan bihaber pc

GSCimbom Mobile App

Bugün alışverişe gittim. Biri maskesiz daldı içeriye. Çalışan kadın da maskesiz girmek yasak dedi.

Hergon de yeni bisiler çıkıyor yea diye söylene söylene gitti davar. Geçen gün gelmiş böyle bişey yokmuş. Dünyadan bihaber pc

GSCimbom Mobile App
Yatırıp ilgi göstereceksin ama sosyal mesafeyi korumak gerekiyor.

,
Heh böyle konuş ki anlayabileyim ve sohbeti ilerleteyim. Yoksa başka konulara sapıyorum.
Bundan sonraki adım ne oluyor? Hayvan deneyleri mi?

Bundan sonraki adim bu viruse karsi antikor gelistirmek olur. Bagisiklik sistemimizi tetiklemeye yarayan antikor hucreleri mevcut. Bunlari laboratuvar ortaminda yapabiliyorsun. Mesela SARS virüsü covid e benziyor diyorlar. SARS antikorunu modifiye edip once laboratuvar ortaminda izole edilmis viruse karşı deneyebilirler. Laboratuvar ortaminda işlerse insanlara gecebilirler. Hayvanlar uzerinde deneyeceklerini sanmiyorum, malum suan buyuk bir salgin var ve bu yuzden zaman kisitli. Zaten Amerikada bu konuda epeyi ileriler ve antikor tedavisini gonulluler uzerinde deniyorlar.

Ayni anda da mevcut ilaclar arasinda covide karşı etkin olan maddelere bakiniliyor. Suan icin hydroxychloroquine (sitma ilaci) ve Remdesivir (antiviral) deneniyor

Bundan sonraki adim bu viruse karsi antikor gelistirmek olur. Bagisiklik sistemimizi tetiklemeye yarayan antikor hucreleri mevcut. Bunlari laboratuvar ortaminda yapabiliyorsun. Mesela SARS virüsü covid e benziyor diyorlar. SARS antikorunu modifiye edip once laboratuvar ortaminda izole edilmis viruse karşı deneyebilirler. Laboratuvar ortaminda işlerse insanlara gecebilirler. Hayvanlar uzerinde deneyeceklerini sanmiyorum, malum suan buyuk bir salgin var ve bu yuzden zaman kisitli. Zaten Amerikada bu konuda epeyi ileriler ve antikor tedavisini gonulluler uzerinde deniyorlar.

Ayni anda da mevcut ilaclar arasinda covide karşı etkin olan maddelere bakiniliyor. Suan icin hydroxychloroquine (sitma ilaci) ve Remdesivir (antiviral) deneniyor
Ama SARS a ilaç ya da aşı bulamadılar. Kuluçka süresinin kısa olması; aşı için bir dezavantaj değil mi? Kuduz aşısı mesela ısırıldıktan sonra yapılınca kurtulabiliyorsun çünkü kuluçka süresi 1 ay.

Yatırıp ilgi göstereceksin ama sosyal mesafeyi korumak gerekiyor.
Hangi ildi hatırlamıyorum ama kavga eden grubu gözaltına alıp sosyal mesafeyi korumadilar diye idari 3bin lira ceza kesmişler. Ben böyle güzel hareket görmedim.

Maddi manevi yipratmislar herifleri.

GSCimbom Mobile App

Hangi ildi hatırlamıyorum ama kavga eden grubu gözaltına alıp sosyal mesafeyi korumadilar diye idari 3bin lira ceza kesmişler. Ben böyle güzel hareket görmedim.

Maddi manevi yipratmislar herifleri.

GSCimbom Mobile App

Bence burada yazdıklarını tekrar oku.

Ama SARS a ilaç ya da aşı bulamadılar. Kuluçka süresinin kısa olması; aşı için bir dezavantaj değil mi? Kuduz aşısı mesela ısırıldıktan sonra yapılınca kurtulabiliyorsun çünkü kuluçka süresi 1 ay.

SARS a karşı bir aşı buldular, lakin bu süreç 20 ay sürdüğü için SARS falan etkisini kaybetti ustat. Bu yuzden piyasaya dahi cikamadi. Simdi bu aşının kimyasını covid yolunda kullanabilirler. Pek alanım degil, lakin imkanlar sonsuz.

Aşıyı bulan ve patentleyen bu arada köşeyi dönecek gibi.

Hata payım nerde sence ustat? Hayvanlar uzerindeki testi atlama olayindan mi bahsediyorsun?
Hayvanlar üzerindeki deneyler tabiiki atlanacaktır da Sars, Mers gibi virüslerde kuluçka süresi daha düşüktü; bu yüzden bulaşıcılık seviyesi de sınırlı kaldı hatta kimisi virüsün mutasyon geçirip insandan insana bulaşma özelliğini kaybettiğini iddia ederken kimisi ise bulaşma seviyesi sınırlı kaldı ve daha fazla yayılmadan yok oldu diyor, sonuç net değil.

Korona ailesinden yeni bir virüsün çıkmasında dolayı 17 yıl önceki virüsün antikorlarını kullanmak etkili olsa şu ana dek yapılırdı sanki, herkesin söylediği şu anki mutasyon önceden görülmemiş derecede bulaşıcı ve kuluçka süresi çok uzun bir yapıda.

Bu antikorların işe yarayıp yaramayacağı ne zaman belli olacak ve Çin bu işi yapmamış mı şu an onu çözemedim.

EU21reFXYAML5az

@Keramettin TANRIVERDİ admirim herkesin haberi olmayabilir bu durumdan foruma giren. İmkan ya da bir yol varsa ilk girdikleri gibi görecekleri bir şekilde bunu yerleştirme imkanımız var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt