Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doktor bir arkadaşım Kayseri için son 4-5 gündür günde 150 üstü vaka var dünden itibaren ise 200 üstü vaka olmaya başladı dedi. Kayseri’nin il bazında vaka sayısı açıklandı mı?

Dün itibariyle Hatay’a maske yasağı getirildi. Sokağa maskesiz çıkmak yasak. Bundan bir ay önce Hatay için vaka sayısı 20-30 deniliyordu.

Doktor bir arkadaşım Kayseri için son 4-5 gündür günde 150 üstü vaka var dünden itibaren ise 200 üstü vaka olmaya başladı dedi. Kayseri’nin il bazında vaka sayısı açıklandı mı?
31 temmuzda bulundugu bolgeyi kapsayan 8 ilde 60 vaka olmus son gunluk rapor verisi bu

Hizli bir yukselisin esigindeyiz anlasilan bayram iyice artiracaktir

Tatilciler ve Kayseri'de muhtemelen almancılar yaymıştır.
Kayseri Yozgat Sivas bu illerde çok almancı var.
Dün itibariyle Hatay’a maske yasağı getirildi. Sokağa maskesiz çıkmak yasak. Bundan bir ay önce Hatay için vaka sayısı 20-30 deniliyordu.
2. dalga is loading.

Gscimbom mobil

İmkansız o rakamlarda açıklanmış olması.

Neyse bu mevzu iyice yayılıyor, Sağlık Bakanı'na illaki sorarlar.

Bu nasıl tablo lan ortalamayı genel sonuç diye mi duyurmuşlar
Pozitif sonuc vermeyen veya test yapilmayan cok vaka var yine de tedaviye basliyorlar. Tespit edilen ve karantinaya alinan vaka sayisi bunun birkac kat fazlasidir. Bi de tespit edilmeyenler var o da en az 10 kat ekler. 100 diyorsa en azindan 1000'e yakindir bence.

Onlemler tekrar alinmadan onceki son 1-2 haftayi yasiyoruz bu donem virusun en fazla dolasimda olacagi donem olacak akli olan bu donemde gezmeye fln cikmaz.

Sonucu pozitif olan arkadaşıma denilenleri aktarıyorum;

“Sonuç pozitif ise 4-5 gün önceyi hesap etmelisiniz” demişler. Yani 4-5 gün önceden kimlerle görüştüyse hepsi potansiyel riskli onlar kendini evde karantina alsın demişler. İşin ilginç yanı arkadaşım annesi ve kardeşiyle Karadeniz turuna çıkmış. Ordu’dayken ateşi çıkmış ve öksürük başlamış hastaneye gitmiş test yapmışlar göndermişler ertesi gün pozitifsin gel diye çağırmışlar. Arkadaşım gitmiş doğal olarak onu yurda yerleştirmişler ama anne ve kardeşine siz memleketinize dönüp kendinizi karantinaya alın demişler.

Günden güne daha fazla dışarıda vakit geçiriyorum ve insanların çokça hata yaptığını gözlemliyorum. Bence bu ortamda olan virüs hızla yayılır, ama uzman da değilim okuduklarımdan ve dinlediklerimden çıkarımım bu. Ha o kalabalık ortamlarda hiç pozitif yoksa evet doğal olarak yayılmaz.

Bölgesel bazda açıklanması çok saçma. Turizm sebebiyle mi böyle yapıyorlar acaba?
Sebebini bilmiyorum ama bir şeylerin örtbas edilmeye çalışıldığına artık emin oldum. 900 vaka geldikçe de insanlar normal olarak algılıyor durumu, zaten ikinci dalga gelirse bu yüzden tehlikeli olacak çünkü insanların umursama eşiği azaldı.

Sebebini bilmiyorum ama bir şeylerin örtbas edilmeye çalışıldığına artık emin oldum. 900 vaka geldikçe de insanlar normal olarak algılıyor durumu, zaten ikinci dalga gelirse bu yüzden tehlikeli olacak çünkü insanların umursama eşiği azaldı.

Kesinlikle öyle. Dışarıda kimse maske takmıyor artık sadece cezası var diye yanında gezdiriyorlar.

Ulan bu hafta başından itibaren başlamak üzere toplamda 3 hafta izinli olacağım.Bu süre zarfında zorunlu olmadıkça evden çıkmamaya ve yılda bir kere gittiğim tatilimi bu sene es geçmeye karar verdim.Ama insanlarımız hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya devam ediyor.Biz bu işi kontrol altına almayız deyince de milletin demediği kalmıyor.Yazık...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt