Geyiği bırakalım ve aşılarımızı vurduralim arkadaşlar.

Aşımı varda olcaksınız daha çok beklersiniz.. yok aşı falan olmak istemiyorum derseniz sevinirler bile

@Ibrahim Özveren

Astra zeneca asisi, asilarda en kotusu degilmi suan ustad.

Aşılara iyi ve kötü olarak bakmak sıkıntılı aslinda. Bu aşıların aralarinda kıstas zor. Bircok etken var aşılarının efektifitesini belirleyen. Araştırma türü, aşıların karakteristikleri, araştırmaların yapıldığı ulke nüfusu vs vs.

Bu efektifiteler aynı sekilde belirleniyor, lakin belirlenirken bu yukaridaki bahsettiğim etkenler bu sonuçlarin uzerindeki etkisi buyuk.

Iki türlü efektifite sayilarina bakiyoruz.
Suan için en çok ilgi alan sayilar korona virusun kisileri hastalayip hastalamadigina yönelik. Bu sayılarda Astra Zenecanin daha düşük çıktığı doğrudur.

Ama aşıların en cok gerek duyuldugu alan hastaneye yatislarin engellenmesi ve boylelikle ölümleri azaltmasi. Bu konuda bütün aşılar eş degerde gibi durmakta.

Ha elinde fırsatın varsa tabi Astrazeneca yerine Pfizer, Moderna vs isteyebilirsin. Ama bu firsatin yoksa bence AstraZeneca yine guvenilir durmakta

@Ibrahim Özveren aşı bi boka yaramıyo mu yani bazı yaşlılarda? Arkadaşın babaannesinin durumu bu şu an

Aşı oldum diye abananlarin sayisi cok fazla. Kendi anneannem mesela ilk aşısını oldu ve evde hemen herkesi kabul etmeye başlamış. Bunu ogrenince cok kizmistim.

Bildigimiz aşıların tamamina yakini 100% etkinligini 2nci aşıdan 10 gun sonra göstermekte

Hollanda da yasalara gore devlet ibadethanelere (kilise, cami) pek karisamiyor. Ibadethanelerde bu yüzden kendi kurallariyla hareket etme hurriyetine sahip. Mesela geçen sene bir Ermeni ailesi ulke dışı edilmek üzereyken kiliseye sığındılar ve kilisedeki rahipler 24/7 ayin yapmaya başladılar. Ayin sırasında polis kiliseye mudahale edilemediği için aile 1 hafta kilisede kaldi ve sonra buyuk halk destegini arkasina alip ulkede kalabildi.

Simdi ulke genelinde 2 tane kilise cemaati bundan boyle artik Korona kurallarina uymama karari aldı. Kiliseye sayisiz kişi aliniyor ve kisiler arasi mesafeye bakilmiyor artik.

Bugun bir gazeteci bu kiliselere gitmiş ve kilise cemaati tarafından darp edilmiş.

Hollanda da yasalara gore devlet ibadethanelere (kilise, cami) pek karisamiyor. Ibadethanelerde bu yüzden kendi kurallariyla hareket etme hurriyetine sahip. Mesela geçen sene bir Ermeni ailesi ulke dışı edilmek üzereyken kiliseye sığındılar ve kilisedeki rahipler 24/7 ayin yapmaya başladılar. Ayin sırasında polis kiliseye mudahale edilemediği için aile 1 hafta kilisede kaldi ve sonra buyuk halk destegini arkasina alip ulkede kalabildi.

Simdi ulke genelinde 2 tane kilise cemaati bundan boyle artik Korona kurallarina uymama karari aldı. Kiliseye sayisiz kişi aliniyor ve kisiler arasi mesafeye bakilmiyor artik.

Bugun bir gazeteci bu kiliselere gitmiş ve kilise cemaati tarafından darp edilmiş.

Öyle iş mi olur yaw. Tanrıdan mesaj mı gelmiş? g.tuyle inatlasan donuna s.çar bilmiyor mu bunlar.

Virüs böyle yerlerde dolaşsın istiyorum dersem vicdansız olacam herhold. Ama istiyorum arkadaş.

Saçmalığa bak.

Murfan yazın Türkiye'ye gelip Almanya'yı boklayan çift taraflı emekli dayılar gibi davranıp yer değiştirmeye nein demen de takdir edilesi. :asd:
Ya geçen bizimkilere gaz verdim. 😂😂😂😂

Ben Türkiye'deyken sınırları kapatırlarsa Alman vatandaşı olarak beni mağdur ettiler ,içeri tıktılar, özgürce dolaşamıyorum, yasaklara tabi tutuyorlar. İfade özgürlüğü yok falan diye medyaya çıkar, sonra ünlü olurum ama hain damgası yerim demiştim😂😂😂

Bu ingiliz mutasyonu benim çalıştığım belediye şirketine bile geldi. Oto tamir atölyesinden bir adamda çıkmış mal gibi onu bile getirdiler bizim dandik şehire ya. Bizim dairede gerçi hep aynı suratlarla çalışıyoruz, %50 doluluk oranıyla. Pazartesi hep ikişer maske dağıtılıyor ffp 2 olanından. 2 günden fazla gelmeyen bir sürü eleman var.

POCO F2 Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

bilinçli halkımız yok tek çözüm vurdurmak hatta vurduranlara özel ayrıcalıklı yasaklar esnetilmeli

Katılmadığım tek nokta şimdi aşı bizim yaşa kim bilir ne zaman gelecek. O zaman kadar dikkatli yaşam hakkımın bu yüzden elimden alınmasını onaylamam. Senin dediğin durum ancak seri aşı gelir herkesi aşılarlar o zaman tamam derim.

Ben eskiden aşıya olumsuz bakıyordum, şu an genel olarak olumlu ama sıra gelene kadar ohohoooooo.

kabine toplanacakmış bugün akşamda cumhurbaşkanı
gerekli bilgilendirmeleri yapacakmış ayrıca yeni risk haritası belirlenecekmiş
yeni yaptırımlar gelebilrmiş

Sağlık bakanının son yaptığı konuşmaya göre aşı yaptıramayanlar olarak 70 milyon kişinin vatan hayinliği süreci uzun olcak gibi.

Geri
Üst Alt