benim belirti yoktu o gün sadece vücut kırılması vardı. Aileden biri pozitif olunca teste gittim, 3 saat sonra açıklandı pozitif olduğunun mesajını attılar. İlaçları arkadaşa aldırdım YOKSA İLGİLENDİKLERİ BİLE YOK 4.GÜN ARIYORLAR!!. İlk 2 gün vücut kırgınlığı ile geçti 3 ve 4.gün hapşırma, burun akıntısı, burun tıkanıklığı şeklinde geçti. Tat ve koku da kayıp olmaya başlıyordu yavaş yavaş. 5-6-7 hapşırma, burun akıntısı, hiçbir şey yok. Sadece bugün bir üşüme geldi 24 derece olmasına rağmen iyi üşüdüm. Dün dediğim gibi hafif tatları hissedebiliyordum, sabaha doğru kolonya kokusunu alıyor gibi oldum.

Bugün tat biraz daha iyi gibi ama koku sıkıntılı böyle de sürecek gibi hissediyorum.
şu an %30 koku bile çok mutlu eder diğer türlü psikolojik olarak çökertmeye başlıyor gelmeyecekmiş gibi. Yazıları okuyorum 5-6 ay gelmeyenler var aman aman..
Kokuda az da olsa iyileşme varsa korkmana gerek yok kardeşim. Düzelme yoluna girmiş demektir. Sadece biraz sabredeceksin. Ha yine tam randımanlı gelmeyebilir benim gibi 5. ayda bile. Bir anda %100 de gelebilir. Bünyeye göre değişiyor anladığım kadarı ile.

Bu arada hapşırma, burun akıntısı falan da mı korona belirtisi olmaya başladı yav :crushed: Onlar korona belirtisi değil üşütme veya alerji belirtisi falan deniyordu. Bir onlar eksikti zaten.

Fabrika kapandı mkalele bir hafta. Nasıl bir vaka çıktıysa artık

Kokuda az da olsa iyileşme varsa korkmana gerek yok kardeşim. Düzelme yoluna girmiş demektir. Sadece biraz sabredeceksin. Ha yine tam randımanlı gelmeyebilir benim gibi 5. ayda bile. Bir anda %100 de gelebilir. Bünyeye göre değişiyor anladığım kadarı ile.

Bu arada hapşırma, burun akıntısı falan da mı korona belirtisi olmaya başladı yav :crushed: Onlar korona belirtisi değil üşütme veya alerji belirtisi falan deniyordu. Bir onlar eksikti zaten.
ben hastalığı grip şeklinde atlattım
her gribim böyle oluyordu üzerine sadece eklem ağrısı fazlasıyla girdi 2 gündür.

hapşırma, burun akıntısı belirti olmayabilir ama ben yaşadım bu süreçte
şu an hastalığı bitirmiş gibiyim 1-2 güne daha iyi olurum ama koku şu an problem

ben hastalığı grip şeklinde atlattım
her gribim böyle oluyordu üzerine sadece eklem ağrısı fazlasıyla girdi 2 gündür.

hapşırma, burun akıntısı belirti olmayabilir ama ben yaşadım bu süreçte
şu an hastalığı bitirmiş gibiyim 1-2 güne daha iyi olurum ama koku şu an problem
Birkaç güne yavaştan gelmeye başlar füns sıkma canını. Ha insanın canı sıkılıyor elbet benimki lafın gelişi. 4-5 güne yavaştan koku almaya başlarsın. Evde devamlı kahve, kekik vs... kokla derim. Koku alamasan da arada kokla. Koku antremanı yap. Ben de öyle yapıyordum yavaştan gelmeye başlamıştı.

Bu memlekette korona bitmez zimbabwede biter bizde yine bitmez.. Arkadaşın eşi sağlık çalışanı çocuğu kronik rahatsız diye güç bela ücretsiz izin aldırdı.. kendi öğretmen kapıdan burnunu çıkarmıyor aile boyu korona olmuşlar. 250 IQ lu kayınpederi encümen toplantısına gitmiş oradan kapıp bunlara da geçirmiş..
Bu kadar geri zekalınin olduğu bir toplulugun koronayi yenme ihtimali yok.. Lan daraldiysan toplanacaksan cik acik havada görüş göt kadar odanın içine 20 kişi oturup memleket kurtarıyorlar

Fabrikada bu haftadan itibaren haftada bir sürüntü testi yapılmaya başlanacak.

10 milyon nüfusu olan ve şimdiye kadar toplamda 831 bin vaka bildiren Portekiz'de günlük vaka sayıları 200 seviyesine geriledi.
Bugüne kadar Covid-19 nedeniyle 17 bin insanın vefat ettiği ülkede bugün 1 ölüm bildirildi
Son 3 günde toplam sadece 9 ölüm bildirildi

10 milyon nüfusu olan ve şimdiye kadar toplamda 831 bin vaka bildiren Portekiz'de günlük vaka sayıları 200 seviyesine geriledi.
Bugüne kadar Covid-19 nedeniyle 17 bin insanın vefat ettiği ülkede bugün 1 ölüm bildirildi
Son 3 günde toplam sadece 9 ölüm bildirildi

1618871106455.webp

Mecbur kilinmadigi sürece asi yaptirmayacam.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
İlk zamanlarda ben de deneme süreçleri dolayısıyla olay netleşmediği için yaptırmamayı düşünüyordum. Olaylar netleşince fikrim de değişti.

Aşı bireysel bir olay değil, toplumda senin gibi düşünen kişi oranı %10 olsun, aşı olanlar boşuna aşı olmuş olur. Aşılama sonrası yoğunbakıma giren aşılı kişilerin oranını bir araştır istersen. Aşılama yeterli mi, tabi ki yeterli değil.

Geçen doktorun biri twitterda: Oğluyla beraber gelen 70 küsür yaşında bir kadını covid tanısıyla yoğun bakıma yatırırken. Kadına soruyor aşılandın mı diye kadın da yanındaki oğluna bakarak "oğlum aşı olmamı engelledi, aşı olursan ölürsün diye" demiş. Kadın covidi oğlundan kapmış. Oğlu da evde karantinaya geçmiş. Bir kaç gün sonra kadın vefat etmiş. Kadının oğlunun vicdan azabını sen düşün. Emin ol bunun sorumlusu oğlu da değil, aşı yaptırmayanlar da değil. Ortalıkta dolaşan komplo teorisyenleri.

Gecmis olsun Murat, sanirim toparlamissindir ben de yeni gordum.
Negatife döndük mü bilmiyorum ama evde en hafif geciren benim. Yarin ögreniriz.

Bas agrisi, halsizlik, burun tikanikligi ve 4.günden sonra tat ve koku kaybi disinda ilk 3 gün bir üsüme vardi. Hemen hemen baska hic bir semptom yoktu bende. Öksürük saat basi bir kez bile olmadi.

Bundan daha hafif gecemezdi sanirim. Annemde agir gecti/geciyor.

Negatife döndük mü bilmiyorum ama evde en hafif geciren benim. Yarin ögreniriz.

Bas agrisi, halsizlik, burun tikanikligi ve 4.günden sonra tat ve koku kaybi disinda ilk 3 gün bir üsüme vardi. Hemen hemen baska hic bir semptom yoktu bende. Öksürük saat basi bir kez bile olmadi.

Bundan daha hafif gecemezdi sanirim. Annemde agir gecti/geciyor.

Gecmis olsun Anne'ye de. Semptomlar zaten ayri ilginc, insan grip mi nezle mi soguk alginligi mi anlayamiyor. Tekrar gecmis olsun hepinize.

Gecmis olsun Anne'ye de. Semptomlar zaten ayri ilginc, insan grip mi nezle mi soguk alginligi mi anlayamiyor. Tekrar gecmis olsun hepinize.
Sagol abi. Bu korona illeti hafife alinacak gibi degil. Maskeyi hic cikarmamak lazim. Ama virüs eve girince yapacak bir sey kalmiyor. Bende en ufak bir semptom yokken PCR testi pozitif cikmisti. Hata oraninin düsük oldugunu varsayiyorum. Güvenilir.

En az virüs kadar tehlikeli olan kisiler hurafelere inanip bilime inanmayan insanlar bence. Dünya büyük bir testten geciyor. Ingiliz mutasyonu falan diyorlar. Buna benzer bir virüs daha önce dünya tarihinde görüldü mü bilmiyorum ama net olarak her mutasyon bir önceki versiyondan daha öldürücü. Inatci bile denmez buna. Dikkatli olmak lazim.

Geri
Üst Alt