Hasta olmaz demek istiyo galiba :asd:

Demek ki koruculuk oranı eğer ağır hastalık durumunu baz alırsak %100
Bana makul gelmedi pek bu açıklama, durum buysa aşının etkinlik oranının ne önemi varki, nasıl olsa en kötü, çok hafif geçiriyormuşsun sonunda.

Bence bu açıklama aşının işlediği bünyeler için geçerli.

E bu bilim kurulu üyesi dayılar ağır geçirecekler %100 oranında hafif geçirecek diyo
Çok anlamlı bir açıklama olmamış bence.
Antikor seviyesi yüksek olanlar , ağır geçirmiyor bu doğru.
Hem hafif geçirse bile normal populasyona göre daha az yakalanıyor.

Ama aşılamadan sonra kişilerde antikor bakılmayacak , o biraz problem.

E bu bilim kurulu üyesi dayılar ağır geçirecekler %100 oranında hafif geçirecek diyo
Brezilya'da açıklanan raporda koruyuculuk %100e yakın çıktı deniyor. Yani aşı olan kimse ölmemiş, hatta entübe bile edilmemiş ama hasta olmuş. Kastettikkeri budur zaten.

Ki önemli olan da insanların basit bir şekilde ölmemesi değil mi? Sonuçta grip veya diğer sebepli zatürrelerde insanlar tedavisiz ölmüyor mu?
Aynen öyle renkdaş.

Burada gözlemlenecek olan şey şuan antikor düzeyinin ne kadar süreyle etkili şekilde kalacağı.
Hiçbir aşıda bu konuda bilgi yok.

Arkadaşlar % 50'nin % 100'ü diyor adam orada.

Yani etkinliği Brezilya % 50 açıkladıysa bunların tamamı ya hafif geçirir ya da semptom göstermez diyor.

Sizin dediğiniz gibi olsa faz 3 çalışması yapılmasının anlamı kalmaz.

Yani aşı olanlar arasında hastaneye yatma ya da ölme riski ortadan kalkıyor mu büyük oranda? Normal grip seviyesi gibi.

@Umut YILDIRIMOĞLU
Aynen renkdaş.
Daha hafif şikayetlerle atlatacak yakalansa bile.
Ateş , halsizlik vb gibi.

Ama tabi her kişide keskin sınırlarla ayrılmaz bu durum.
İstisnalar elbet olabilir.

Aynen renkdaş.
Daha hafif şikayetlerle atlatacak yakalansa bile.
Ateş , halsizlik vb gibi.

Ama tabi her kişide keskin sınırlarla ayrılmaz bu durum.
İstisnalar elbet olabilir.
Yani rapora göre bu aşıyı olanların %50'si hastalığa hiç kapılmayacak ve bulaştırmayacak da çevresine, kalan %50 ise hastalığı kapacak fakat hafif geçirecek ama çevresine hastalığı yaymaya devam edecek.

Doğru mudur?

bari 1 sene falan korusa yav 6 ayda bir aşı olacaksak bu iş uzun sürer. anlaşılan 1-2 sene daha maskeyi çıkartamayacaz da ben şeyi merak ediyorum aşı olan biri hafif ya da semptomsuz atlattı diyelim başkasına bulaştırabiliyor mu yine?

Yav bu ağır vakalar için etkinlik oranı. En düşük yüzdeye bakılması gerekiyor, Brezilya 4 deney grubunda inceledi durumu.

Bu rapora bakıp kimse ağır geçirmeyecek çıkarımını yapamazsın.
Ben yapmadım zaten de öyle deniyor diyorum. Bizden çok daha fazla bilgiye sahip insanlar böyle diyorsa kabul ediyorum sadece. Zaten vurulmayı da düşünmüyorum, 2 kere geçirdik yeter.. :)

Geri
Üst Alt