Sinovac aşısının koruma oranı %50 lerdeymiş sanırım. Pfizer Biontech %90 civarlarında. Amerika, İsrail ve İngilterede yaygın aşılama yapıldı ve vakalar dramatik şekilde düştü. Bizde salgının neden kontrol altına alınamadığı anlaşılıyor

Hastaneye yatışı engelliyor yeter yoksa hiç aşı olmayacaktı bizde. Bunların yönettiği ülkede Sinovacı bulmamız bile mucize bence.

İBB Mezarlık verilerine göre İstanbul'da son 24 saatte 316 kişi hayatını kaybetti. Bunların 126'sı kayıtlara bulaşıcı hastalık olarak geçti.

şimdi şöyle, koruma oranı olarak bakıyorum uzman olduğum bir konu değil fakat Türkiyede 10 milyon 2.doz aşı yapıldığını düşünürsek nüfusun 8de 1i yapıyor, az da olsa vaka ve ölüm sayılarında düşüş yaşanmalıydı bence. İngilterede 56 milyon nüfus var ve 5 milyon kişi aşının 2. dozunu almış. Oranlar neredeyse aynı ama adamlardaki vaka ve ölüm oranları acayip düşüşte
Aşı konusu dediğim gibi nedensellik kurmak zor, aşıyla ilgili en belirgin beklenti hastalık seyrini hafifletip hastane yatışlarını bitirmesi.

Diğer konuda da İngiltere'de, Türkiyedeki kalabalık yoğunluğunun ya da ulaşım problemlerinin olduğunu pek sanmıyorum ben. İç içe işe gitmek zorunda insanlar. Bir de bu vaka yükselişleri dönemsel olarak değişiyor her ülkenin yaklaşımı farklı, her ülkese peak oluşma süreci yine farklı oluyor.

Sadece kongrelere gidenler, sonra onların dönüp çevrelerine yayması bile şu anki vaka sayılarında ciddi bir seviyeye tekabül ediyor.

Aşı konusu dediğim gibi nedensellik kurmak zor, aşıyla ilgili en belirgin beklenti hastalık seyrini hafifletip hastane yatışlarını bitirmesi.

Diğer konuda da İngiltere'de, Türkiyedeki kalabalık yoğunluğunun ya da ulaşım problemlerinin olduğunu pek sanmıyorum ben. İç içe işe gitmek zorunda insanlar. Bir de bu vaka yükselişleri dönemsel olarak değişiyor her ülkenin yaklaşımı farklı, her ülkese peak oluşma süreci yine farklı oluyor.

Sadece kongrelere gidenler, sonra onların dönüp çevrelerine yayması bile şu anki vaka sayılarında ciddi bir seviyeye tekabül ediyor.
Evet doğru bir çok etken var dönemsel artışlar vs, benim yine de hissiyatım sinovac aşısının dandik olduğu yönünde, umarım işe yarar en kısa zamanda atlatırız ülke olarak

4-5 gündür belimde omzumda vs noktasal sızılar vardı. Bu sabah da üşüme ve halsizlik başladı.

Teste gitsem mi acep

Geri
Üst Alt