- 28 Temmuz 2019
- 46.773
- 47.906
- 3.683
koku 1 2 ay gelmez o yüzden sebze yemeklerine aban bamya ıspanak pırasa göm etli pideden uzak dur8. güne gireceğim küns
araştırma eyle yarın
koku alamıyorum
![]()
![]()
![]()
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
koku 1 2 ay gelmez o yüzden sebze yemeklerine aban bamya ıspanak pırasa göm etli pideden uzak dur8. güne gireceğim küns
araştırma eyle yarın
koku alamıyorum
![]()
![]()
![]()
sağ ol başkanSadece koku mu gitti? Tat ne durumda?
Bu arada geçmiş olsun füns.
kişiden kişiye değişiyor ya okoku 1 2 ay gelmez o yüzden sebze yemeklerine aban bamya ıspanak pırasa göm etli pideden uzak dur
Şimdi 2 haftalık durum değerlendirmesi var habere göre, ölüm ve vaka sayılarında düşüş olmazsa kapanma olacak diyorOlsa tüm ramazan olurdu abi kolpa bence
duvarın arkadaşı var mı abi bize göreYalnız yaşamak ile alakalı en ufak bir şikayetim yoktu ta ki pandemi patlak verene kadar. Yalnız yaşamanın avantajlı olarak gördüğüm yanları tamamen handikaba dönüştü. En son duvarla falan konuşuyordum. Seviyeli bir ilişkimiz var şimdilik.
Bize evde otururken piyango vurdu reis. Yapacak bir sey yok.Sürekli şehir dışına çıkmak zorunda kalan biri olarak daha ne kadar kaçabilirim bu illetten bilmiyorum..
şimdi rahat alabiliyor musun?Dün az biraz bir sey geliyordu, ondan önce hic bir sey yoktu o süre zarfinda. Kolonya kokusunu bile alamiyordum.
gelse bile tam gelmesi dediğim zamanı alırkişiden kişiye değişiyor ya o
şöyle bir araştırma yaptım etrafımdakilerden 4-5 güne gelen var
10-15 güne gelen var 1 ay da gelen var
1-2 ay hiç gelmezse psikolojik olarak çöker insan zaten
doktorlar da 6 haftadan fazla sürerse kbb'ye gidin diyorlar
Bize evde otururken piyango vurdu reis. Yapacak bir sey yok.
eh be kardeşimgelse bile tam gelmesi dediğim zamanı alır
gelir ya dert etme sevmediğin yemekleri yiyerek kendini ödüllendireh be kardeşim
biraz biraz alabilsem yeter yav hiç alamamak psikolojiyi bozuyor
hiç gelmeyecek sanıyorsun
yemek yiyemiyorum ya ilaç için az bir şey yiyorumgelir ya dert etme sevmediğin yemekleri yiyerek kendini ödüllendir
biraz önce 1 adet halley ve bir kac cubuklu kraker yedim, tat var. koku da var. koku 1 tik daha zayif sanki ama tat iyi gibi. aksam yemeginde pirincli tavuk corbasi + yaprak sarmasi var idi. afiyetle yedim diyebilirim. yemekten sonra bir muz ve bir avuc üzüm yedim, onda cok iyi degildi ama kraker ve halley net belli etti. virüsten kurtulmasam bu seviyeye gelmezdim sanirim. bendeki diger semptomlar kaybolali bir kac gün oluyor. 6-8 gün arasi durumum sabitti. ne iyiye gittim, ne kötüye. sonrasinda her gün iyiye gidis varşimdi rahat alabiliyor musun?
vitamin takviyesi al reisyemek yiyemiyorum ya ilaç için az bir şey yiyorum
dert etme diyorsun da geceleri zor oluyor yav daralıyorsun
biraz önce 1 adet halley ve bir kac cubuklu kraker yedim, tat var. koku da var. koku 1 tik daha zayif sanki ama tat iyi gibi. aksam yemeginde pirincli tavuk corbasi + yaprak sarmasi var idi. afiyetle yedim diyebilirim. yemekten sonra bir muz ve bir avuc üzüm yedim, onda cok iyi degildi ama kraker ve halley net belli etti. virüsten kurtulmasam bu seviyeye gelmezdim sanirim. bendeki diger semptomlar kaybolali bir kac gün oluyor. 6-8 gün arasi durumum sabitti. ne iyiye gittim, ne kötüye. sonrasinda her gün iyiye gidis var
ne gibivitamin takviyesi al reis
Koku kaybı hemen gelmiyor maalesef. 5 ay geçti benimde üstünden hala %20 falan kayıp var. Eskiden köpek burnu gibi koku alan o burnumdan şimdi eser yok. Böyle yaşamaya alıştım.
Bu arada tanıdıgım bir gögüs hastalıkları uzmanı doktor, koku kaybı olan vakalar pek ağır geçirmiyor demişti. Aslı var mı bilmem.
Kokunun geri gelmesi sanırım bünyeye göre değişiyor. 5 Kasım belirti, 6 Kasım test ve 7 Kasım'da pozitif sonucu geldi. İlk belirti hafif ses değişmesi oldu sabah sabah. Akşama doğru koku gitti, bir sonraki sabah tat gitti. 7 Kasım sabahında koku ve tat sıfırdı bende bildiğin "0" anasını satayım. Lanet bir şey hakikaten. KBB'ye gideceğim ama gidemiyorum korkudan hastane ortamına girmek istemiyorum. KBB doktoru çözüm bulabilir mi onu da bilmiyorum.ilk ne zaman geldi koku?
kaç gün sürdü lan murp gelmesi
benim belirti yoktu o gün sadece vücut kırılması vardı. Aileden biri pozitif olunca teste gittim, 3 saat sonra açıklandı pozitif olduğunun mesajını attılar. İlaçları arkadaşa aldırdım YOKSA İLGİLENDİKLERİ BİLE YOK 4.GÜN ARIYORLAR!!. İlk 2 gün vücut kırgınlığı ile geçti 3 ve 4.gün hapşırma, burun akıntısı, burun tıkanıklığı şeklinde geçti. Tat ve koku da kayıp olmaya başlıyordu yavaş yavaş. 5-6-7 hapşırma, burun akıntısı, hiçbir şey yok. Sadece bugün bir üşüme geldi 24 derece olmasına rağmen iyi üşüdüm. Dün dediğim gibi hafif tatları hissedebiliyordum, sabaha doğru kolonya kokusunu alıyor gibi oldum.Kokunun geri gelmesi sanırım bünyeye göre değişiyor. 5 Kasım belirti, 6 Kasım test ve 7 Kasım'da pozitif sonucu geldi. İlk belirti hafif ses değişmesi oldu sabah sabah. Akşama doğru koku gitti, bir sonraki sabah tat gitti. 7 Kasım sabahında koku ve tat sıfırdı bende bildiğin "0" anasını satayım. Lanet bir şey hakikaten. KBB'ye gideceğim ama gidemiyorum korkudan hastane ortamına girmek istemiyorum. KBB doktoru çözüm bulabilir mi onu da bilmiyorum.
Tat bir 4-5 gün sonra gelmeye başladı hafiften. Koku ise çok hafif bir şekilde karantinanın 8. veya 9. gününde gelmeye başladı. Ama dediğim gibi bende özellikle koku çok yavaş geldi. Şu an üzerinden neredeyse 5 ay geçti ve tat konusunda bir problemim var diyemem. %100 gelmiş midir bilmiyorum ama pek sıkıntı yaşamıyorum. Lakin koku hala daha tam gelmedi. Geldi de Seçkin'in dediği gibi tam randımanlı gelmedi belki de. Tat için %90 veya üzeri diyebilirim lakin koku için %60-70 belki diyebilirim.
Şöyle anlatayım; Bir arkadaş ile sahile yürüyüşe indik. Yaklaşık 2-3 ay olmuştur herhalde. Havada kesif bir gaz kokusu var acaba nereden geliyor dedi. Ben de hiçbir şekilde gaz kokusu almıyorum dedim. Sonra merak ettim eve geldim ocağın gazını açtım burnumu dayadım ve gaz kokusunu aldım lakin havadaki gaz kokusunu alamadım. Ayrıca deniz kenarındayken deniz kokusunu da alamadığımı fark ettim ki ben deniz adamıyım ve çok severim. Umarım zaman alsa da %100 bir şekilde gelir ve kalıcı bir şey bırakmaz. Ha ama tat ve koku kaybı olanların büyük çoğunluğunun hafif geçirdiği doğru diye biliyorum.