Sagol abi. Bu korona illeti hafife alinacak gibi degil. Maskeyi hic cikarmamak lazim. Ama virüs eve girince yapacak bir sey kalmiyor. Bende en ufak bir semptom yokken PCR testi pozitif cikmisti. Hata oraninin düsük oldugunu varsayiyorum. Güvenilir.

En az virüs kadar tehlikeli olan kisiler hurafelere inanip bilime inanmayan insanlar bence. Dünya büyük bir testten geciyor. Ingiliz mutasyonu falan diyorlar. Buna benzer bir virüs daha önce dünya tarihinde görüldü mü bilmiyorum ama net olarak her mutasyon bir önceki versiyondan daha öldürücü. Inatci bile denmez buna. Dikkatli olmak lazim.

Zaten sorun orda. Normalde, bize ogretilen temel virus bilgisinde, amac konak hucreyi oldurmek degil uremek sonra oldurmek. Simdi tum varyantlar ayri bir sistemde hareket ediyor. Yapaydir degildir bilemem ama yikimi baya buyuk oldu. Olum her donem olur ancak insanlarin bu denli kisitlandigi ve ekonomik dengelerin degistigi baska bir salgin sanirsam yoktur. Ispanyol gribi bile zamaninin kosullarinda 2 yildan az surdu biz sanirim su siralar 1.yili coktan doldurmus durumdayiz ve etkisi ney bilinmeyen asi disinda ne bir baska onleyeci ne de tedavi bulunabilmis degil. Tekrar gecmis olsun.

Negatife döndük mü bilmiyorum ama evde en hafif geciren benim. Yarin ögreniriz.

Bas agrisi, halsizlik, burun tikanikligi ve 4.günden sonra tat ve koku kaybi disinda ilk 3 gün bir üsüme vardi. Hemen hemen baska hic bir semptom yoktu bende. Öksürük saat basi bir kez bile olmadi.

Bundan daha hafif gecemezdi sanirim. Annemde agir gecti/geciyor.
Çok geçmiş olsun. Annemize de acil şifalar dilerim. En kısa sürede hepiniz sağlığınıza kavuşursunuz inşallah. 🙏

Kokunun geri gelmesi sanırım bünyeye göre değişiyor. 5 Kasım belirti, 6 Kasım test ve 7 Kasım'da pozitif sonucu geldi. İlk belirti hafif ses değişmesi oldu sabah sabah. Akşama doğru koku gitti, bir sonraki sabah tat gitti. 7 Kasım sabahında koku ve tat sıfırdı bende bildiğin "0" anasını satayım. Lanet bir şey hakikaten. KBB'ye gideceğim ama gidemiyorum korkudan hastane ortamına girmek istemiyorum. KBB doktoru çözüm bulabilir mi onu da bilmiyorum.

Tat bir 4-5 gün sonra gelmeye başladı hafiften. Koku ise çok hafif bir şekilde karantinanın 8. veya 9. gününde gelmeye başladı. Ama dediğim gibi bende özellikle koku çok yavaş geldi. Şu an üzerinden neredeyse 5 ay geçti ve tat konusunda bir problemim var diyemem. %100 gelmiş midir bilmiyorum ama pek sıkıntı yaşamıyorum. Lakin koku hala daha tam gelmedi. Geldi de Seçkin'in dediği gibi tam randımanlı gelmedi belki de. Tat için %90 veya üzeri diyebilirim lakin koku için %60-70 belki diyebilirim.

Şöyle anlatayım; Bir arkadaş ile sahile yürüyüşe indik. Yaklaşık 2-3 ay olmuştur herhalde. Havada kesif bir gaz kokusu var acaba nereden geliyor dedi. Ben de hiçbir şekilde gaz kokusu almıyorum dedim. Sonra merak ettim eve geldim ocağın gazını açtım burnumu dayadım ve gaz kokusunu aldım lakin havadaki gaz kokusunu alamadım. Ayrıca deniz kenarındayken deniz kokusunu da alamadığımı fark ettim ki ben deniz adamıyım ve çok severim. Umarım zaman alsa da %100 bir şekilde gelir ve kalıcı bir şey bırakmaz. Ha ama tat ve koku kaybı olanların büyük çoğunluğunun hafif geçirdiği doğru diye biliyorum.

Birebir aynı durumdayım renkdaşımla. Anlatmak istediğim tam olarak buydu. Çok ince kokuları böyle işte havadaki gaz denizdeki tuz mesela evde pişmiş ve üstünden 2-3 saat geçmiş mutfakta kalan o hafif yemek kokusu vs. Bu tür kokularda hala sıkıntım var benimde. Yada iyice burnumu dayamam gerekiyor.

Nasıl ya
Kural bu normalde, babaya sıra gelirse eşine de otomatik gelmesi lazım

Bizimki 55 değil ki

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Valla bilmiyorum ki

Peder 56 yaşında, valide de 55'den küçük.

Valideye vermiyor aşı sırası peder kendine alabildi sadece randevu

Birebir aynı durumdayım renkdaşımla. Anlatmak istediğim tam olarak buydu. Çok ince kokuları böyle işte havadaki gaz denizdeki tuz mesela evde pişmiş ve üstünden 2-3 saat geçmiş mutfakta kalan o hafif yemek kokusu vs. Bu tür kokularda hala sıkıntım var benimde. Yada iyice burnumu dayamam gerekiyor.
Koku kaybı geçirenler çamaşır suyu kokusunu hâlâ tam alamıyor buna ben de dahil. Domestos falan kokluyorum çok çok az koku geliyor covidin üstünden 7 ay geçti durum bu

Ulan ingiltere israil portekiz vs aşı ile işi çözdü. Bizde aşı yaptıkça vaka ve ölümler artıyo. Naptı bu çekik gözlüler aşı diye içine virüsü basıp mı gönderdiler bize bu nasıl iş. Aşılama olmadan hem dışardaydık hem daha az vakamız vardı. Aşının koruyuculuğu hani %95 di

Cidden biontech aşısının 2.dozları garanti altında mı çok merak ediyorum kime sorsam bizimkiler biontech oldu, olacak diyorlar

Koku kaybı geçirenler çamaşır suyu kokusunu hâlâ tam alamıyor buna ben de dahil. Domestos falan kokluyorum çok çok az koku geliyor covidin üstünden 7 ay geçti durum bu

Doğru diyorsun bak bide bende covidden sonra şöyle bi sıkıntı oldu mesela bazı kokuları aldığım zaman midem bulanmaya baslıyor tiksiniyorum. Örneğin salça kavrulurken çıkan o koku. Bayadır hanım evde yemek yaparken mutfağın kapısını kapattırıyorm bu yüzden.

Biontech ve Sinovac'ı karşılaştırma yapmışlar bazı sitelerde

Alerjik hastalığı olanlarda sinovac öneriliyomus
Kronik hastalığı olan bağışıklık sistemi düşük olan kişilere biontech öneriyorlarmıs virüsün bedene enjekte edildiği icin
Biontech yeni bir alan olduğu için bundan 10 sene sonra yan etkilerinin ne olacağının ya da hiç bir etki yapıp yapmayacağının bilinmemesi varmış

Bu yorumları kendi has bilgileri ile mı yapıyolar yoksa doktorların böyle bir öngörüsü mü var

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Doğru diyorsun bak bide bende covidden sonra şöyle bi sıkıntı oldu mesela bazı kokuları aldığım zaman midem bulanmaya baslıyor tiksiniyorum. Örneğin salça kavrulurken çıkan o koku. Bayadır hanım evde yemek yaparken mutfağın kapısını kapattırıyorm bu yüzden.
Cidden garip bir durum. Alıştık ama bir sorun teşkil etmiyor şimdilik umarım tamamen eski haline döner

Geri
Üst Alt