Kokunun geri gelmesi sanırım bünyeye göre değişiyor. 5 Kasım belirti, 6 Kasım test ve 7 Kasım'da pozitif sonucu geldi. İlk belirti hafif ses değişmesi oldu sabah sabah. Akşama doğru koku gitti, bir sonraki sabah tat gitti. 7 Kasım sabahında koku ve tat sıfırdı bende bildiğin "0" anasını satayım. Lanet bir şey hakikaten. KBB'ye gideceğim ama gidemiyorum korkudan hastane ortamına girmek istemiyorum. KBB doktoru çözüm bulabilir mi onu da bilmiyorum.
Tat bir 4-5 gün sonra gelmeye başladı hafiften. Koku ise çok hafif bir şekilde karantinanın 8. veya 9. gününde gelmeye başladı. Ama dediğim gibi bende özellikle koku çok yavaş geldi. Şu an üzerinden neredeyse 5 ay geçti ve tat konusunda bir problemim var diyemem. %100 gelmiş midir bilmiyorum ama pek sıkıntı yaşamıyorum. Lakin koku hala daha tam gelmedi. Geldi de Seçkin'in dediği gibi tam randımanlı gelmedi belki de. Tat için %90 veya üzeri diyebilirim lakin koku için %60-70 belki diyebilirim.
Şöyle anlatayım; Bir arkadaş ile sahile yürüyüşe indik. Yaklaşık 2-3 ay olmuştur herhalde. Havada kesif bir gaz kokusu var acaba nereden geliyor dedi. Ben de hiçbir şekilde gaz kokusu almıyorum dedim. Sonra merak ettim eve geldim ocağın gazını açtım burnumu dayadım ve gaz kokusunu aldım lakin havadaki gaz kokusunu alamadım. Ayrıca deniz kenarındayken deniz kokusunu da alamadığımı fark ettim ki ben deniz adamıyım ve çok severim. Umarım zaman alsa da %100 bir şekilde gelir ve kalıcı bir şey bırakmaz. Ha ama tat ve koku kaybı olanların büyük çoğunluğunun hafif geçirdiği doğru diye biliyorum.